reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

reklama
Gosia nie wiem....Krople.Dostał wtedy razem z mucosolvanem oxalin żel.Wszystko mu spływało do gardła.Wydzielina była ropna bardzo gęsta.I lekarz dał nam to na rozrzedzenie...

Gosiu ale Ty piszesz o mucosolwanie syropie na kaszel? ze dziala tez na rozrzedzenie kataru? Bo ja wime ze cos takiego jest ale to nie taki zwykły syrop mucosolvan tylko wlasnie nie wiem czy nie mucofluid

Tylko czy to nie jest tak, że jak dajemy coś "na zapas" to niszczymy naturalną florę bakteryjną w jamie ustnej? Chyba bym nie ryzykowała.
.

"na zapas" nieeeee tylko tak jak pisałam: jeśli zauważy się mocno obłożony język u dziecka które miało już "grzybka" po antybiotyku żeby znowu się nie zozeszło na całej buźce. Zadziałać za wczasu a nie na zapas. To jest bardzo bolesna przypadłość w buźce.
Gosiulek napisz jak się mały czuje? coś lepiej
mloda dalej chora, noc nieco lepsza niz poprzedna, ale tez 3 razy w ciagu dnia zwymiotowala. slysze,ze dalej pelno w niej tego swinstwa (katar, albo taka gesta wydzielina). ja tez mam, ale ja odchrzakne i wypluje i u mnie juz o wiele lepiej, a ona nie umie i wszystko polyka :confused2:

dziewczyny, jak dziala mucosolvan? pomoze jej na to wypluc czy spowoduje wymioty? ona bardzo sie denerwuje i placze przy wymiotach :-(
Biedna :-:)-:)-( ale ją męczy, ja też polecam tak jak dziunka inhalacje :tak:. No i oklepywanie i oklepywanie......

Etna po nim właściwie nie widać choroby.Do gardła mu zaglądałam i wydaje mi się że jest lepiej ale to takie patrzenie jak kręci tym ozorem na prawo i lewo....

Ula muclosolvan syrop.

BanAna - nie wiem czy to pociecha, ale moja starsza właśnie ma podobnie, w nocy nic, dopiero jak się obudzi, ciąg kaszlowy, a dziś właśnie wymioty, potem prawie cały dzień spokój, ale ... babon jeden nie chce smarkać nosa, tylko podciąga:wściekła/y::wściekła/y:

U nas wielki zwrot --- Gonia ma zdaje się ospę, ma plamki, jedna jest wypełniona płynem surowiczym, więc na moje oko to jest ospa, więc dziś lekarza odwiedzamy.:wściekła/y:
Gosiulek - Hanka płacze, jęczy, że będzie, a potem jej przechodzi... laryngolog nam powiedział, że frida jest niezbyt dobrym rozwiązaniem, bo podrażnia jeszcze gardło, więc co lekarz to opinia inna..

reklama
Do góry