reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

Wczoraj w telewizji publicznej był program w ktorym wypowiadłą sie lekarz o modzie dla dzieci. Moja mama to oglądała wiec przekazała mi ze najlepszym lekiem uodparniającym dla dzieci jest miod. Są dwie szkoły, ze jedni twierdzą ze mozna dawac dzieciom po 2 roku zycia a druga ze juz w pierwszym. Mowił ze ilosc to 7g podobno to lyzeczka i najlepiej moczyc dzieci smoczek albo oczywiscie dawac łyzeczką, słodzic herbatę itd. Ale najlepiej nich sobie ciumkają smoczek wtedy miod w buzi jest dłuzej itd. Oglądałyscie to?

reklama
Jeśli chodzi o smoczek to ....jestem przeciwniczką ze względu na zęby.A miód mały dostaje codziennie od jakiegoś czasu do herbatki owocowej.

Ana czytam książkę Niebo istnieje ...Naprawdę..Tam jest opisana historia tego chłopca który w czasie operacji był w niebie.I przy okazji ojciec opisuje całą jego historię.

Gosiulek nestatyna to super środek zobaczysz :-). Ja to przy antybiotyku daje 2 razy dziennie osłonowe małemu, ale Wy pewnie też i jogurty naturalne.

Etna przy antybiotyku? Nie,nie daję,dopiero teraz.Dawałam dicoflor a ostatnio acidolac.

No osłonowe to podstawa przy antybiotyku zarowno dla dzieci jak i dorosłych. Ja bez osłonowych lekow to zaraz mam wyjałowioną pochwę. Biorę osłonowo doustnie i dopochwowo przy antybiotyku. Jesli chodzi o Pawła to moja lekarka do znudzenia mi ciągle o tym przypomina i prosi żebym nie zapomniała. Bo może właśnie złapac jakiegoś "grzybka". Miałam przez moja pediatrę nakaz dawania osłonowych przy ząbkowaniu (jak dobrzę, że on juz ma wszystkie zęby) i przeziębieniu. Gosiulek barzo Ci polecam, osłonowe daje do 10 dni po antybiotyku na odbudowanie flory :tak:.

cos mi sie wydaje ze mowiłysmy gosiulkowi o osłonie przy antybiotyku juz dawno, nawet cos przypominam sobie ze była dyskusja ile godzin po leku dawac tą osłonę. Gosiulek to nie było z tobą?
Ja tez dawałam przy antybiotyku dicoflor bo podobno ma najwiecej tych bakteri i tez 2x dziennie. Chociaz powiem szczerze ze Dicoflor dawałam prezez jakis czas bez niczego, dla dobra brzuszka.
A powiem szczerze ze lekarze nam nic nie mowili, dopiero jak pytalam to mowili zeby brac.

O sobie juz nie wpomnę, jak biorę antybiotyk to lekarze tez mi nic nie mowią, sama z siebie muszę wiedziec :(

kiedys pamietam ze bralam zalecone przez lekarza,nawet moja mama tez brala ale razem z antybiotykiem i to tez bez sensu, na tych priobiotykach nie było nic napisane zeby brac przed lub po leku.

reklama
Dziewczynki dziękuję.
Ja przy antybiotyku zawsze daję dicoflor (często też bez antybiotyku). Ostatnio dała nam acidolac junior i chyba to był błąd bo dicoflor jest lepszy...

Ula wszystkie probiotyki,prebiotyku daje się godzine,dwie przed lub po antybiotyku.Dicoflor tylko można dawać równocześnie.Dlaczego? Nie wiem.

Teraz bedę dawała przez dłuższy czas dicoflor....choć w tym względzie nie mam wyrzutów sumienia.Daję często.

A co do mnie to lekarz też mi nic nie dał.Sama kupiłam linex.

Do góry