reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

Asia gorączkuje dalej tak samo.
Śmieszna jest bo przy 39,5 wariuje i lata, niby okaz zdrowia, tylko że wygląda strasznie, bo oczy zapadnięte, rumieńce na polikach, a tak cała blada. A przy 38 jest nie do życia, najlepiej by spała, ale wygląda za to lepiej hehe.

Zastanawiam się jak długo możemy ciągnąć na nurofenie?

Wczoraj z dwa razy a dziś raz płakała że "bolą usi":-( i nie wiem czy bolą od kataru czy zaczyna się zapalenie ucha. Pasowałoby z tą gorączką...

Nic nie je, za to pije za trzech.

No i druga sprawa - od trzech dni swędzi ją prawa rączka. Ma po wewnętrznej stronie dłoni czerwone, suche plamy i drapie się aż z płaczem, ale to tak falami przychodzi. Ciekawe co to.

reklama
Dziunka - Gonia miała podobnie, też twierdziła , że ją boli, tylko nie powiedziała dokładnie gdzie.. może to nieszczęsne 5 , które nie dość, że powodują gorączkę, to jeszcze ból promieniuje na szyję i okolice uszu.... po 3 dniach gorączka nam zeszła.. ona najgorsze miała koło 37-38, a jak miała 39 to było ok. Każdy inaczej przeżywa gorączkę i podobnież jest najgorszy jest stan podgorączkowy.

Najgorsze że Asia nie chce dać sobie dzisiaj zajrzeć do buzi, ale wezmę Julię na oględziny i na pewno Asia zapapuguje i mi pokaże;-) O 14 jedziemy do Falko, tylko z drugiej strony wolałabym im nie sugerować że młoda narzekała na ucho... nie wiem nawet czy jechać, ale jak zacznie się pogarszać to z Asią nie wyrobimy...

Agrafka ​ jak u Ciebie się zaczynało?

Dziunka - moja też do buzi nie pozwala sobie zaglądać, zaciska ząbki i można sobie pomarzyć, a jak dotkniesz Asię za uchem to narzeka? oczywiście z zaskoczenia, jak ucho to powinno niby boleć; tak sprawdzała nasza pediatra.

Dziunka u nas to ucho to jest wina długiego kataru. Mimo, że był czysty to trwal z miesiac i na pewno dlatego poszlo na uszy.
Jedyne objawy Ali to wielki placz w nocy, histeria - dopiero nastepnego dnia pare razy powiedziala, ze bili ucho. Na naciskanie jakos mocno nie reagowala, ogolnie byla marudna.
Potem w niedziele ostatnia tez bylo wszystko supr, super humor i nagle po drzemce obudzila sie z placzem i raz powiedziala ze ucho boli.

A teraz w ogole jest okazem zdrowia, a okazuje sie ze ucho jest ostre :(

Ja też zyczę zdrowia dla Wszystkich:tak:

Kuba wczoraj wieczorem mialam 39 stopni gorączki:-( podałam przeciwgorączkowy, wnocy w miarę chociaż się budził:/ dzisiaj dopiero gorączkę miał 38.7 jak Go kładłam spać, zobaczymy co dalej będzie.
Patrzyłam do buziaki i chyba idę ostatnie piątki:tak: może od tego ale jak nie przejdzie do poniedzialku to na wszelki wypadek przejdę się z Nim do lekrza, zawsze to czlowiek spokojnieszy:tak:

reklama
Asia bez zmian. Gorączkuje cały czas tak samo od nocy z czwartku na piątek. A dziś już niedziela. Poza tym innych objawów brak. Na ucho już nie narzeka, coś za to narzekała że policzek boli.

No i nic nie je. Wczoraj przez dzień nic nie chciała, a za to wieczorem wsunęła CZTERY (!!!) jogurty Danone Gratka pod rząd:szok: szok! No ale za to nawet na śniadanie dziś nie spojrzała:baffled: Z mojej słoninki zrobi się kabanosik jak tak dalej pójdzie:-D

Do góry