reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

teoretycznie można ale nie brałabym [chyba - patrzac ze swojego doswiadczenia] tego jako objaw anginy tylko łagodnego gardła. Nie wiem jak to ładnie wytłumaczyc ale na mój chłopski rozum jesli ktos jest delikatny i miewa odruch wymiotny to powiekszone migdały, ocierajace sie o wszystko i w tym momencie nadrważliwosc gardła moze wywołac taka reakcje na coś....gdzies cie w gardle podrapie, przy przełykaniu cos pojdzie nie tak itp itd

reklama
Etna - kobitko zdrowia!
Gosiulek
- my ostatnio mieliśmy anginkę połączoną z jelitówką... może i Ciebie to dopadło? Gonia i Hanka miała kłopoty z kupą a wymioty też były. Mnie wymioty ominęły, za to brzuch bolał.
Dziunka - to choć tyle dobrego.

Asia ciągle gorączkuje, nurofen pomaga na 3-4 godziny, teraz znowu odleciała w hałasie na pół godziny, obudziła się i ma 39. Ech, biedactwo wykończone, dobrze że dużo pije:tak:

M pojechał dziś z Alą do laryngologa io okazało się, ze ciągle ma ostre zapalenie ucha !!
Kurde ten Bactrim to był największy błąd :/. Gdybym nie stłukla wtedy tego Augmentinu pewnie byłaby już zdrowa. A tak i tak będzie teraz brać augmentin ES.
Od 23.11 jedziemy non stop na antybiotykach...
I mam znowu zwolnienie na cały tydzień.

Etna jak u Ciebie? Możemy razem szpital założyć:baffled:

.....

Katastrofa, smiać mi się chę już z tego. Można oszaleć w tym domu. Mam tyle wolnego i jeszcze nie mogę zrobić zakupów na święta :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. No a Paweł to okaz zdrowia, tylko lekka chrypka go zdradza, mój kochany urwisek. Nie wiem jak ja pępowinę odetnę po tym wolnym prawie do stycznia mi wyjdzie, na 3 dni wrócę przed świętami :zawstydzona/y:.

My chyba nie wyzdrowiejmy...
...

Nawet tak nie pisz !!!!!!!!!
Musicie to przetrwać, dużo zdrówka dla Was.
Ja na anginę mam Taromentin i po 2 tabl. czułam się już znacznie lepiej. Mnie mdliło tylko przy silnym bólu głowy (jeden dzień tak miałam). Pediatra Pawła kazała mi kupić elektrolity (jak mnie zobaczyła) i to mnie postawiło na nogi.
No to my po lekarzu. Gardło czyste, oskrzela czyste, tylko nos zawalony i goraczka. Wirusówka po prostu.

No to i to dobre z tego złego.
Straszna jest ta gorączka ile my w te dzieci tych leków napakujemy :no::no:
M pojechał dziś z Alą do laryngologa io okazało się, ze ciągle ma ostre zapalenie ucha !!
Kurde ten Bactrim to był największy błąd :/. Gdybym nie stłukla wtedy tego Augmentinu pewnie byłaby już zdrowa. A tak i tak będzie teraz brać augmentin ES.
Od 23.11 jedziemy non stop na antybiotykach...
I mam znowu zwolnienie na cały tydzień.

O zwolnieniu to Ty nic nie mów, mnie tam zwolnią :cool2:
Oczywiście dużo zdrówka dla Ali a pani laryngolog juz jej zapisała ten antybiotyk

reklama
Do góry