reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

reklama
Agrafka - to współczuję, jeśli to ucho, moje nie miały "dokładnych objawów" zapalenia ucha, nie pamiętam jakie okłady stosuje się na zapalenie ucha, zaraz znajdę w encyklopedii; ja latałam do laryngologa z Hanką 3 razy w październiku bodajże ( już mi się te choroby zlewają , dobrze, że zaczęłam pisać kiedy co dostawała ).:zawstydzona/y:

Edit. kompres z cebuli - cebula w drobne kosteczki na szyję i ucho, np. w chusteczkę lub gazę oraz woreczki z rumiankiem - ogrzać termoforem i przyłożyć do bolącego ucha, jak ostygnie wymiana na nową. ( oczywiście to dodatek ;) )

edit 2 poszłam tropem gosiulka i znalazłam coś takiego o cynamonie http://vitalia.pl/index.php/mid/3/fid/2/diety/dieta/article_id/469/offsetk/0

Ostatnia edycja:
Dzięki Anawawka,
ja w życiu nie miałam zapalenia ucha wiec nie wiem o co kaman, ale mała mówiła dziś pare razy, ze ją boli wiec kto wie. Teraz humor dobry, ale wczoraj też tak było zanim zaczęła się masakra.
Także jedziemy zaraz do lekarza, bo kupy do tego dalej brzydkie i katar się leje. Ala nie cieżko chora, ale zdrowa też zdecydowanie nie jest.

I niestety ale czasami trzeba pójśc i do trzech a nawet więcej by sprawdzić diagnozę.

Kurcze, ale nie z katarem:sorry2: narażanie dziecka na kolejne badania, stres, zarazki, no i po co?

Choroba nie zniknie w 3 minuty niestety, nawet jak zastosujemy cuda na kiju. Na wszystko potrzeba czasu i cierpliwości.

Gosiu, Agrafko zdrówka:tak:

Ala ma zapalenie ucha i wczoraj mieliśmy bardzo "interesujacy" wieczór.
Na 19.30 pojechaliśmy do lekarza, lekarka osłuchała - w oskrzelach pojedyncze szmery były i stwierdziła że ucho prawe czerwone. Leczenie: Augmentin.

Przyjechaliśmy do domu, rozbieramy się, Ala chce syropek, wyjęła pudełko z Augmentinem z siatki, brzdęk - po butelce, szczątki na kafelkach.

Oczywiscie nerwy, mąż się wkurza, ze nie pilnowałam, moja wina. No moja, ale móglby trochę ze mnie zejsc i tak byłam zestresowana. Tamten lekarz już nie przyjmuje wiec jedziemy na ostry dyżur pediatryczny do przychodni.

A tam pani doktor - wparwdzie oschła i niekomunikatywna, ale mówi, ze ona tu nie widzi żadnych podstaw to takiego mocnego antybiotyku, ucho troche czerwone ale przede wszytskim dużo woskowiny. Zapisała Bactrim, Nurofen i krople do uszu, nie pamietam nazwy.

No wiec teraz zobaczymy :). Noc bylą spokojna, Ala nie gorączkuje. Mam nadzieję, ze to stłuczenie butelki było z korzyścią dla Ali :)

reklama
Agrafka no,no niezła przygoda.Może tak właśnie miało być.

Dziunka kurcze chyba ok. od czasu do czasu zakaszle ale baaardzo rzadko.Właściwie tylko rano jeszcze w sypialni...I tylko po nocy oddychał buzią.Nie wiem czemu..Może faktycznie przez suche powietrze...Nawilżyłam i jest w porządku.a może w sypialni coś jest.Ja w nocy i rano zawsze mam katar...

Do góry