reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

Moim zdaniem każdy antybiotyk powinien być stosowany zgodnie z zaleceniami lekarza. Nie wszystkie antybiotyki są takie same, jednych nie można stosować dłużej niż 3 dni, inne można brać 2 tygodnie. Tak samo jak nie każda choroba jest taka sama. Owszem trzeba być czujnym ale to nie my MATKI skończyłyśmy medycynę i powinno się ufać lekarzowi.

Jesli chodzi o to stosowanie antybiotyku - to jeśli lekarz nakazał brać przez 7 dni a po 2 dniach dziecko jest okazem zdrowia, to i tak antybiotyk trzeba skończyć po tygodniu a nie po tych 2 niach. Ale jeśli lekarz nakazuje brać 7 dni i uważa że dalej dziecko nie powinno go zażywać to trzeba zaufać.

I nie ma sensu latać po innych lekarzach by sprawdzić tego pierwszego. Każdy i tak powie to samo, albo trafisz na takiego ktory wlepi Ci bezsensownie kolejny antybiotyk, a po co obciążać malucha? Kaszel moze się i miesiąc utrzymywać.

reklama
Gosiu kaszel moze sie utrzymywac długo, tak jest po zapaleniu oskrzeli lub płuc ale o ile mi wiadomo Ty do pediatry tylko dzwoniłas wiec nie wiesz czy oskrzela sa juz czyste czy nie?:sorry:
A maluch ma jeszcze katar? Moim zdaniem jak ma to choroba nie zaleczona. Bo o ile kaszel moze byc bo sie oskrzela oczyszczają, katar?

Idąc tym tropem moje dziecko niedoleczone od wakacji bo ciągle z katarem z małymi przerwami. Katar może być wirusowy, bakteryjny, alergiczny i same wiecie że katar długo się utrzymuje. Czyli Asia powinna być od sierpnia na antybiotykach?:sorry2:
Błagam, rozumiem że można mieć wątpliwości gdy dziecka stan się pogarsza, ale gdy idzie ku lepszemu i dostał już swój antybiotyk przez tyle dni ile miał dostać WYLUZOWAŁABYM!!!!

I sorki Ula ale Ty najchętniej podważyłabyś wszystkie decyzje lekarskie, odwiedziła stu lekarzy, byleby tylko wyszło na Twoje. Przez co niepotrzebnie nakręcasz inne osoby i wzbudzasz w nich, może nieumyślnie, wyrzuty sumienia że nie dbają o zdrowie dzieci.

Ale dbać a obsesyjnie "dbać" to jest różnica.

Ja dla spokojności sumienia udałabym się do lekarza, niech osłucha, opuka i powie co dalej.;-)
Dziunka - najwyraźniej Ty już wprawiona w bojach z chorobami i już masz dystans, a jak dziecko nie choruje i raptem zaczyna to matka dostaje schizy ;-)

a czy nie jest że hasło "ANTYBIOTYK" to się przyjęło jako zło najgorsze !!! jak lekarz wypisuje???

Dziunka zgadzam się z Tobą w 100%

Kurcze dziewczyny.No jest lepiej ale mam wrażenie że ma nosek zatkany choć nic nie schodzi...Zaczęłam znowu zapuszczać kropelki i nawilżać dom...Kaszleć prawie nie kaszle...
A lekarz nie kazał mi przychodzić tylko czekać chyba że będzie mnie coś niepokoiło...I co robić? Dzisiaj odstawię antybiotyk i dostanie ten bron......
Zobaczymy

reklama
Do góry