reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

reklama
Agrafka co do cewnika to wszystko zalezy od tego jak "dobrze" załozy go personel medyczny.. Ja mam nietypowo zbudowana cewke mooczowa i bardzo mnie bolało . Na sali jedank wiekszosc dziewczyn mowiła , ze nic nie poczuły:tak:
zakładam , ze w stosunku do dzieci bedzie szczególna delikatnosc zastosowana :tak:

To prawda ja też prawie nic nie czułam.Jeśli chodzi o dzieci to może sam fakt że coś im robią w dodatku ktoś obcy pewnie jest nieprzyjemne.Mam nadzieję że to krótko potrwa.

Tak mi mówili przed cesarka.
ja mialam poród indukowany i musialam być na czczo, mówili mi że dlatego że w razie gdyby konieczna była szybka cesarka i znieczulenie ogólne to muszą intubować i wtedy wymioty byłyby bardzo niebezpieczne, bo poleciałyby prosto do płuc.

Dziwczyny a podczas wprowadzania cewnika znieczulali was miejscowo ? Bow iem, ze dzieci jakimś żelem chyba smarują.

Mnie nie ale jest to możliwe.Choć....nie jestem pewna. Przy pierwszym porodzie na pewno nie.Przy drugim nie pamiętam.

Ala ma być pod narkozą? Ja miałam znieczulenie zewnątrzoponowe.

Ala ma być pod narkozą? Ja miałam znieczulenie zewnątrzoponowe.

nie nie, nie pod narkozą. Lekarka najpierw mówila o hydroxyzynie, ale jak powiedziałam, ze Ala ma dopiero 20 miesięcy i może być problem ze wstrzymywaniem moczy, to powiedzialą, ze damy coś żeby ją bardziej spacyfikować.

Także pewnie jakiegoś "głupiego jasia" dostanie.

Ja mialam wsadzany cewnik przez moją polozną podczas porodu. Najpierw kazali mi pic bo pomaga w porodzie duzo moczu w pęcherzu a potem miala przysc lekarka mnie zbadac ale ja powinnam sie wysikac. Pierwszy raz w zyciu nie moglam sie wysikac a mialam bardzo napełniony pęcherz ;p probowalam pol godziny i nic. Podobno maly cos mi nacisnąl i wszytsko stanęlo ;p

Polozna mnie zacewnikowala cewnikiem dla niemowlaków i mnie to juz w ogole nic nie bolało ;p a sikałam z pol godziny ;p

Agrafka musisz byc silna a Alutkę usciskaj mocno po wszystkim!!! Ja tez nie wyobrazalabym sobie nie byc przy malym w takiej sytuacji :)

Agrafka - trzymam kciuki, byście obie były dzielne i badanie nic nie wykazało.
Ja na razie jestem nieświadoma co mnie czeka podczas operacji Gośki i niech na razie tak zostanie

reklama
Do góry