reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

my na usg bioderek dopiera 28 grudnia bo wczesniej miejsc nie było, a ponoc w 4 tygodniu zycia powinno sie zrobic.... nie wiem czy czekac(mały bedzie miał wtedy ju ponad 2 miesiace) czy szukac prywatnie... doradzcie...

reklama
my na usg bioderek dopiera 28 grudnia bo wczesniej miejsc nie było, a ponoc w 4 tygodniu zycia powinno sie zrobic.... nie wiem czy czekac(mały bedzie miał wtedy ju ponad 2 miesiace) czy szukac prywatnie... doradzcie...
a widzisz jakiś problem np fałdek jest po jednej str więcej?? bo z tego co pamietam to moda na wykonanie usg tak wcześnie jest od niedawna

dziewczyny, moja Zuzia sama nie może zrobić kupki... Jak jej nie pomogę termometrem to nie zrobi kupki. Nie ma zatwardzenia, tylko zamiast "wyprzeć" kupkę zaciska pupkę i płacze... A widzę, że chce zrobić, bo napiana się i przy tym niestety strasznie się zaciska.... wizytę u nowego pediaty mamy dopiero w piątek... Któraś z Was spotkała się z czymś takim? Boję się że mała nie będzie potrafiła później sama kupki zrobić...

dziewczyny rzadko teraz wpadam na bb ale pragne doniesc ze nam pomoga herbatka humana na bolacy brzuszek... mala znowu oddaje fajne kupki i prezy sie jedynie ok 2 razy na dzien... ale teraz patrze na to jak na cwiczenia i jej w tym pomagam ... moze tez Wam pomoze ta herbatka... pozdrawiamy goraco

Ja nie uzywam oliwki, bo w ostatnich czasach mówi sie ze oliwka blokuje pory. Kolezanki które pół roku temu urodziły doszkalaja mnie w tym temacie. Do kąpieli używam Oliatum soft do kąpieli, buzię, głowkę, rączki, nózki smaruję Oliatum Soft krem, a pupkę smaruję Bepanthenem. Jest on drogi, ale podobno bardzo dobry.

Ja tez kapie w oilatum, ale mojej malej to nic nie pomaga.Jej skora najpierw sie luszczyla, a teraz jest bardzo sucha - efekt przenoszenia ;-) wiec kapie w oilatum, a potem smaruje oliwka i jest znaczna poprawa :tak:Ale kazde dziecko inne:tak:
A ten krem oilatum jest w jakiej cenie?

My po usg bioderek - wszystko wporzadku, mamy lezec na "zabke", ale pieluchowac nie musimy. Kolejna kontrola za dwa miesiace - jesli wszystko bedzie git to po sprawie.

Ja kapie w... wodzie :) plus mydelko bambino, nastepnie kremuje ja bambino kremem, twarz ma obecnie wysypana z powodu uczulenia na proszek Jelp (juz popralam w "bialym leleniu" i widac znaczaca poprawe po dwoch dniach) i smaruje ja betanpenem (bo ma chydrokortyzon w skladzie). Mala uwielbi amasaze podczas smarowanai kremem :), do tego nie mamy zadnych zmian skornych, odparzen, potowek ani innych za przeproszeniem g...wien. SPacerujemy po 2-3 godziny niealeznie od pogody (tyko jesli jest dotkliwy wiatr to jestesmy krocej) i naprawde spacerujemy bo mala sie drze od razu jak tylko stane na chwile :))) - tak wiec chudne.

A myslalam ze tylko moja sie drze jak stane z wozkiem :sorry: nie dosc tego, drze sie rowniez wtedy jak stane autem na czerwonym swietle lub na przejezdzie kolejowym, najlepiej jezdzic w kolko :-D

a widzisz jakiś problem np fałdek jest po jednej str więcej?? bo z tego co pamietam to moda na wykonanie usg tak wcześnie jest od niedawna

Tak, stosunkowo od niedawna, jak Julia sie ur prawie 5 lat temu to juz bylo usg zalecane, ale platne. Najpierw pediatra kierowal do chirurga, chirurg orzekal ze trzeba sprawdzic bioderka bo cos jest nie tak (co ja sie wtedy naplakalam, a pozniej sie okazalo ze wszystko ok), a potem sie szlo na usg.

Dziewczyny u nas na to odparzenie nic nie pomaga :( Ani zmiana pieluszek z pampersów na huggies, ani nasiadówki w krochamlu, ani kapiel w krochamlu, sudocrem nie działa :((( Boję się, że zaraz wileka rana się zrobi. Dziś doszło jeszcze wietrzenie pupy
Macie jakieś jeszcze inne pomysły? Bo już jestem zrozpaczona prawie!
mielismy podobnie i polozna poroadzila odstawienie sudocremu i przejscie na bepanthen... sudocrem jest trudno zmyc - nam schodzil dwa dni... bo jest tlusty... przy kazdej zmianie pieluchy myjemy pupke wacikiem namoczonym w wodzie + mydelko, wycieramy do sucha i na to bepanthen - najpierw masc a potem jak skorka jest juz rozowa krem... na sudocrem mozemy przejsc jak mala bedzie wieksza....
u nas pomoglo moze i u Was zaskoczy..powodzenia

Dziewczyny u nas na to odparzenie nic nie pomaga :( Ani zmiana pieluszek z pampersów na huggies, ani nasiadówki w krochamlu, ani kapiel w krochamlu, sudocrem nie działa :((( Boję się, że zaraz wileka rana się zrobi. Dziś doszło jeszcze wietrzenie pupy
Macie jakieś jeszcze inne pomysły? Bo już jestem zrozpaczona prawie!
u nas położna poleciła termentiol i pieluchy tetrowe przez dzień ale to nam zabardzo nie pomogło nie wiem czy używasz chusteczek do wycierania pupy jak tak to przeżuć się na płatki i wodę nam to pomogło jest to meczące szczególnie w nocy ale jest ok acha i jeszcze tyłek smaruje przy każdej zmianie pieluszki linomagiem:-)
nie wydaje mi sie wszystko w porzadku,moze niepotzrebnie panikuje
nic się nie stresuj 28.12 to nie jest tak długo a my tak w ogóle to po fachu chyba jesteśmy:):)

Tak, stosunkowo od niedawna, jak Julia sie ur prawie 5 lat temu to juz bylo usg zalecane, ale platne. Najpierw pediatra kierowal do chirurga, chirurg orzekal ze trzeba sprawdzic bioderka bo cos jest nie tak (co ja sie wtedy naplakalam, a pozniej sie okazalo ze wszystko ok), a potem sie szlo na usg.[/QUOTE]

kiedyś usg nie było i ludzie sobie jakoś radzili, ja z Patrycją na usg byłam w 3 m-cu bo takie były zalecenia (dopiero to wtedy wprowadzili)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Helenko my na usg idziemy 15 grudnia michasia będzie miała 2 m-ce

co do ulewania moja też tak robiła przed chorobą że każdym łykiem się męczyła napinała i płakała
na drugi dzień mieliśmy katar temperaturę

ja jestem padnięta bo starsza walczyła trzy dni z 40 st gorączką jakiś wirus zaatakował połowę dzieci z przedszkola
dzisiaj lepiej ale ja to nieprzytomna chodzę:eek:

zresztą my to codziennie jak nie na badaniach to u lekarza albo na kontrolę z wynikami i mam nadzieję że na Święta będzie spokojniej

reklama
Do góry