reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

dziunka dzięki;) dzisiaj o niebo lepiej, zdrowe dziecko ;) bez goraczki.
Pewnie to były ząbki, ale nie zaluje, ze pojechalam do lekarza, lepiej dmuchac na zimne;)
Oj, biedna Asia;( ciekawe co to, pewnie alergia tak jak piszesz...

reklama
Przepytałam wujka google w tą i z powrotem i wychodzi że alergia :-( nie mam pojęcia na co.... co jej kupić na te nogi? Marzy mi się krem od Mary;-)

W aptece dostaniesz syropki bez recepty dla alergikow, no i Alantan-masc-czy krem juz nie pamietam jest na posladki i na zmiany alergiczne. No i koniecznie do kapania Oliatum (ale te niebieskie nie zadne soft czy inne emolium). Bedzie dobrze.

Dzięki Ci dobra kobieto, niech Bóg Ci w dzieciach wynagrodzi:-D

byle w jakosci a nie ilosci :)

Koniecznie musi byc do kapania to:
oilatum.jpg

Sandra, zbankrutuję przez Ciebie :-D

wiem, wiem ja tez boleje nad cena, ale ja sie pokusilam 2 razy o inne zamienniki to tylko dolozylam do tego

Ja mam poza tym od pediatry masc robiona na cialo i posladki

Moze masz w domu jaies syropy na kaszel czy katar przeczytaj ulotki, one czesta sa antyalergiczne i mozesz je podawac smialo przez 2 tygodnie codziennie

Ja sama mam skaze bialkowa, wyleczona przez profesora dermatologii z gdanska po 2o paru latach meczarni, i to wlasnie Oliatum, Oeparolem i tabletkami Xyzal. Pawla po urodzeniu ogladal moj dermatolog i jego zona pediatra i powiedzieli ze pawel nie ma skazy, ale ma wrazliwa skore i podatna na zmiane wody,m czy wysypki. Dlatego powiedzial mi ze jedynie Oliatum

pathanka - mój synek miał jedno "wędrujące" jądro. Po trzecim roku życia przestało mu się "cofać". Może Twój synek ma właśnie wędrujące, a nie - niezstąpione. I akurat podczas badania się cofneło? spróbuj sprawdzać przy przewijaniu, może jednak czasem się pojawia..

my też borykamy się z trójkami.. we dnie lejący katar z nosa i kwaśne kupy, a nocami gorączka . Do tego brak apetytu. tylko picie, cycy i serki homo :/

wiecie ja nawet nie wiedzialam o co biega z tymi jajeczkami, moszną itd
Pamietam ze kiedys Olis miał jedno wyżej, martwilam się o nie i duuuuzo czytalam aż w koncu zapomialam i wszystko jest w porządku. Lekarz nam nie ogląda siusiaka ;/ Teraz jąderka są w porządku.
Martwię się tylko napletkiem. Nie chce za bardzo w tym grzebac ani odciągac bo boję się ze podrażnię i tylko jakis stan zapalny się wda. Narazie nie ruszam. Mam nadzieje ze w stosownym momencie samo się ureguluje, tylko jak ja to sprawdzę? bo nie mam serca mocniej odciągac.
Na jakiejs wizycie muszę poprosic lekarza zeby sprawdzil ale tak delikatnie niech mu majstruje ;p

reklama
Dziunka a nie smarowałaś Aski jakims kremem z filterm?? Mojej zrobiło sie to samo wczoraj po południu a nic praktycznie nie jadła.

Krem od Mary: ELOBAZA KREM INTENSYWNIE NATŁUSZCZAJĄCY 30G - Apteka internetowa - Domzdrowia.pl , farmaceutka po składzie kremu do Mary zaproponowała ten. Działał bardzo dobrze.
Ja na szorstka skórę używam to: Naluszczyce.pl - Mediderm Krem wskazany dla chorych na łuszczycę 500g , polecony przez dobra farmaceutkę.
Do kapania: Emolium : Apteka internetowa Galen : EMOLIUM Emulsja do kąpieli 400ml - 30,53zł
lub
Tańsza wersja Oilatum: OILLAN emulsja natłuszczająca do kąpieli 500 ml , może być też mydełko: Oceanic Oillan, mydło natłuszczające, 100 g - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie
I Zyrtek .

Do góry