reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

Dziunka jednak w wozku troszkę bezpieczniej, zawsze mozesz skierować wózek z dzieckiem tak zeby w buzię nie wiało, no i jest budka ktora chroni cos tam. Dla innych mam moze nauczka :( Zdrówka dla Asi, mniejmy nadzieje ze tak jak Gai szybko przejdzie!!!

reklama
Też jestem ciekawa jak wyglada szczepienie od "kleszczy". Szczepiłyście sie lub dzieci?? Z racji tego ze u nas lasów jest pełno, to i tego dziadostwa jest mnóstwo. Ja siebie nigdy nie szczepiłam, w rodzinie też nie, a mój kuzyn niestety został ukąszony przez kleszcza i ciezko z nim było. Leżał długo w szpitalu, nie miał czucia po którejś stronie ciała, no nie ciekawie ogolnie. Dlatego sie zastanawiam. Czytałam ze taka szczepionke powinno sie podać zima, później za 1-3 m-ce kolejna dawke, i później za 9-12 m-cy. Odporość na 3 lata, a ta szczepionka nie chroni przed bolerioza. Wiecie cos???

jest artykuł o szczepieniach na kleszcze w "Dziecku" - jeszcze nie przeczytalam.

Ja sobie troszkę wyrzucam że wczoraj wieczorem wyszliśmy na zakupy, a wiało jak cholera, Asia na plecach, trochę się próbowała chować ale niewiele to dało, wiadomo. Chociaż w wózku byłoby to samo, ech...

nie wyrzucaj sobie, Pawel miał własnie tak przewiane oko w wózku. I ani daszek ani i osłanianie nie pomoglo, oo przewiane przez caly tydzien bylo

U nas dzis brzydkie qupki. Już 3 od rana, nie jest to biegunka. Obstawiam zeby bo problemy z zasypianiem, i palce w buzi, chociaz obawiam sie rotawirusa bo rok temu o tej porze byliśmy w szpitalu z zapaleniem oskrzeli a i jelitowka nas nie ominela aaaaaaaaaa

edit: zapobiegawczo dalam probiotyk i ugotowalam marchwianke-już widze jak ja zje hahahahhahahhaha

Ostatnia edycja:
Myślałam , ze moje dziecko jest niezniszczalne :/Dziś pierwszy raz miałam wątpliwą przyjemność rejestrować go do dzieci chorych.. Sobota- dziecko zdrowe, usmiechniete i szczesliwe. Niedziela lekki kaszel a dzisiejsza noc - spał na mnie , bo cały nos , gardło zawalone i w pozycji półleżącej łątwiej było mu oddychac. Teraz pojawiła sie goraczka. Na 11.50 mamy lekarza

Myślałam , ze moje dziecko jest niezniszczalne :/Dziś pierwszy raz miałam wątpliwą przyjemność rejestrować go do dzieci chorych.. Sobota- dziecko zdrowe, usmiechniete i szczesliwe. Niedziela lekki kaszel a dzisiejsza noc - spał na mnie , bo cały nos , gardło zawalone i w pozycji półleżącej łątwiej było mu oddychac. Teraz pojawiła sie goraczka. Na 11.50 mamy lekarza

Martolinka życze zdrówka.

U nas w sobote dużo brzydkich kupek-nie biegunka, w niedziele już tylko 3, a dzis wrócily do normalnej konsystencji. Zebów nowych nie zauważylam, ale podejrzewam ze to od nich.

reklama
Do góry