reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

Dziunka super :) Przed nami jeszcze to szczepienie i do tego pneumokoki, ale raczej rozłoże te dwa szczepienia coć z przerwą ze dwa tygodnie

reklama
Na pneumokoki zaszczepię ją jak będzie miałą 2,5 roku , chyba ze szybciej pójdzie do żłobka.

Ula pierwsze ukłucie jej nie obeszło, minę niepewną miała i nic więcej, trochę zapyskowała z groźną miną do pielęgniarki. Taaak, pyskacz mi rośnie:-D
Drugie - jęk był, a przy trzecim w udko płacz, ale uspokoiła się prawie od razu po zastrzyku. W udo ponoć najbardziej bolesne.
Ale ona bardziej chyba zapłakała na to że próbuję ją zniewolić niż z bólu;-) bardzo nie lubi jak się ją przytrzymuje.

Gorączki ani nic innego nie miała, ale i tak dałam wieczorem 5ml nurofenu na wszelki wypadek.

a ja sie zas martwie :(:(:(:(:( nikt nie wierzył mi ale teraz nawet D widział ze marcelowi od czasu do czasu wyłazi taki guzik jakies 2 cm nad pępkiem. Sądze ze to przepuklina - poczytałam pierwsze lepsze opisy na necie i pisze ze to przepuklina nadpępkowa do operacji w wieku 4-5 lat :((((((((((( cholera wiecznie coś. Niestety az do czerwca bede czelaka w niepewności bo idziemy do naszego lekarza no i poczekamy co ona powie, czy da jakies skierowania na usg czy chirurga na b. szczegółową i dokładną diagnoze :(:(:(:(:(

Mama- podstawowa sprawa nie czytaj bzdur w internecie!!!! bardzo prosze !!! a nie mozesz isc do swojej pediatry zeby Ci powiedziała co i jak? czemu masz czekac do czerwca ?

tutaj są takie dwie stare buczące zołzy ze krew mi sie gotuje na samą myśl.....ale spytam w nastepnym m-cu bo chyba pojdziemy sie zaszczepić. No a w czerwcu idziemy na kontrole do naszej prywatnej pediatry;alergologa. Babka mądra i miła niż te wszystkie przychodniowe lekarki razem wzięte. Jej decyzjom i opiniom wierze bo zawsze nam pomagały. Poczekam co ona poradzi........

jak tylko dasz rade tyle czekac to dobrze :) grunt to zaufanie do lekarza :) ale zapytać mozesz na tym szczepieniu ,. może coś mądrego sie dowiesz

Tak już na to:tak: Teraz do 5 r. ż. mamy już spokój:tak:

Brawo dla Joasi :-)
my mamy 30 marca szczepienie. i się nie boję 3 wkuć.Ostatnie szczepienie zrobiła profesjonalna pielęgniarka szybciutko podczas cmokania cyca.Obeszło się bez płaczu,jedynie małe jęknięcie i dalej cmokał.

Dziunia jak Asia bo czytałam coś o bąblu???

reklama
Pewnie nie uwierzycie ale, Alicja znowu ma katar...
Ale to pół biedy, ma też chyba rota. W żłobku zrobiła 2 kupy-biegunki aż po pachy. W domu już ją 3 razy przewinęłam, wyleciały niestrawione kartofle z krupniku i ryż...

Normalnie brak mi słów, była w żłobku 4 dni. Żadne dziecko nie było chore, my też zdrowi....

Do góry