reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

reklama
U nas wystarczy iść do nowej przychodni i powiedziec ze chce sie zapisac, formalnosci zalatwia przychodnia.

Dziewczyny ratunku.Może przerabiałyście temat. Mój mały ma chorobę lokomocyjną. Diphergan nie działa, lokomotiv nie działa. Znacie coś lepszego? Prawdopodobnie jest jakiś niemiecki lek..dobry. Słyszałyście coś? ledwie wyjedziemy a on już rzyga.

Co do zadrapań to Zuzia miała malutkie zadrapanie z boku policzka jak sie urodziła, ona była przez cesarke, urodziła sie o 22 wiec przez noc panie pielegniarki sie nia opiekowały, nawet musiała zostać jeden dzien dluzej w szpitalu bo niby jakies bakterie wyszly w wynikach i powiedzialy ze przez zielone wody, ale halo, ja nie mialam zielonych wód !!! Nie wiem czemu sie tym nie zainteresowalam glebiej, pewnie bylam zbyt zmeczona, ale jak wyszlismy ze szpitala to sobie pomyslalam ze pewnie któras ją zadrapała pierscionkiem czy czyms innym. No i ona ma maleńką blizne do tej pory:szok: A w pazdzierniku ja zadrapal kuzyn to tez jeszcze ma. Ale moze ona ma taka wrazliwa skórę.

Ja mam takie pytanie, odnosnie jezyka, czy moze ktos mial do czynienia z geograficznym jezykiem? Kurcze, Julkowi co jakis czas wychodza takie plamy na jezyku jakby mu cos wyzeralo, trwa to kilka godzin do 2 dni i znika bez sladu. Z poczatku myslalam ze to grzybowe bo ja bralam wtedy antybiotyk i smarowalam aphtinem ale teraz zaryzykowalam i nie smarowalam niczym i tez zniknelo. Wychodzi co tydzien/dwa. W przyszlym tygodniu bedziemy u lekarza to powiem o tym ale pewnie powiedza ze to grzybicze, a ja wlasnie gdzies wyczytaja ze tak moze wygladac geograficzny jezyk - ale co to dokladnie jest??

Ewelina moja ma tzn geograficzny jezyk. Robi jej sie na srodku jezyka taka plamka wielkosci 10gr (moze troche mniejsza) jasniejsza niz jezyk-blady czerwony/róż. Jakis czas to ma, pozniej schodzi, pozniej sie pojawia. Ja bylam u lekarza i powidziala mi ze taka jej uroda i kiedys przestanie sie pojawiac.

reklama
Do góry