reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

reklama
U mnie tez nocka byla dzis okropna, Olis jęczął, budził się z pojękiwaniem, płaczek, krzykiem. Trzy razy go w nocy karmilam. O 6.30 wstał nam z takim wrzaskiem ze latałam z nim po domu a on sie tak z płaczu zasmarkał ze szok, i mimo ze jadł 1,5h wczesniej ukoilismy go 140 ml mleczka, pospał w spokoju do 8.30. Wczesniejsze noce tylko budził sie z takim placzem na jedzenie 1x. Okropna noc i nas.
My juz mamy gorę całą, a doł nie wiem czy to 4 dalej sie wyrzynają? bo przecież one przebijają sie z4 stron? czy dolne trojki nam idą, chcoiaż gorne nie sprawily nam problemu, nie było i sio-pojawiły sie z nienacka. Dzis zaglądalm w buzię i nic szczegolnego to ja nie widzę, przewaznie były takie pojedyncze placze jak pekało dziąsełko a teraz sama nie wiem.

Dziewczyny, nie wiem, czy ten temat był już poruszany, ale co sądzicie o szczepionce przeciw ospie wietrznej? U nas trzeba zamawiać, jeśli by się chciało dziecko zaszczepić..:confused2:

Osobiście nie szczepię i szczepić nie będę, przed samą ospą i tak nie ochroni, podobno chroni przed groźnymi powikłaniami, ale myślę że jak się ospy nie przeziębi to powikłań być nie powinno. A zresztą większość z nas ospę przechodziło a ile miało powikłania? Pewnie niewiele albo nawet nikt;-)A szczepień nie było;-)

Iza miałam okazję zarazić Antka, ale się wystraszyłam sama nie wiem czego :) myślisz , ze i w tym wypadku działa zasada im wcześniej tym lepiej?

tak :-) Ela przechodziłą ospę w wieku pół roku, i zsypana była dość mocno, rozdrapała głęboko sporo krostek, a wszystko się wygoiło, w miesiąc po chorobie śladu nie było. U starszego dziecka tak się dobrze nie goi.
dodatkowo świadomie zarażając robię to wtedy, kiedy pasuje mi termin, więc choroba mnie nie zaskoczy ;-)

reklama
Do góry