reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

Czy któraś z Was zetknęła się ze szkarlatyną? Wolę zdobyć wiadomości na ten temat, bo wczoraj mieliśmy styczność z osobami przebywającymi w domu chorej na szkarlatynę...

reklama
Czy któraś z Was zetknęła się ze szkarlatyną? Wolę zdobyć wiadomości na ten temat, bo wczoraj mieliśmy styczność z osobami przebywającymi w domu chorej na szkarlatynę...
no ja się zetknęlam osobiście. Cholerstwo straszne tzn choroba jak choroba ale ja ja miałam mając lat 19, spustoszenie w organiźmie ogromne, powikłania włącznie z wadą wzroku i sluchu, alergiami, chorobami skornymi. Masa drobnego dziadostwa. Chyba strasznie zaraźliwa, bo zaraził mnie kolega A. przy czym ja go nie widziałam na oczy. A. do niego łaził go odwiedzać i tak mi przywlekł tą szkarlatnę.
A i bolało, swędzialo, puchlo...

No więc właśnie dość sporo artykułów w necie się pojawiło , okazało się, że właśnie teraz panuje... Uwaga! Szkarlatyna powraca! - Fakt.pl , przenosi się cholerstwo łatwo wykwita 2-5 dni, więc obserwuje swoje panny. Gocha 2 tyg. od szczepienia na odrę, świnkę i różyczkę... zobaczymy czy załapie to g...

Adit. a tu są fotki rozpoznawcze http://pl.wikipedia.org/wiki/Płonica oby nas omijało to to szerokim łukiem.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, czy wybieracie się na kontrolę stawów biodrowych Waszych "Chodziaczków"????????
Eliza po urodzeniu miała podejrzenie dysplazji, jednak po odpowiednim układaniu, na drugiej kontroli badania USG wyszły ok, lekarz z Poznania zalecił jednak kontrolę, gdy mała będzie już samodzielnie śmigać. Teraz przebywam na Śląsku i rejestrując się, otrzymałam info, ze USG stawów biodrowych wykonują tutaj tylko do 8 miesiąca, później rentgen................
Jak jest u Was??????????, nie wiem czy tak się praktykuje, czy tylko w tej konkretnej przychodni mają z tym USG problem :-/

Wiewióra - byłam po roku z Hanką i miała usg... , tylko ja lazłam prywatnie. ;-) Teraz się wybieram, ale jak to wiadomo , że do przychodni mam 10 min. nie po drodze mi ciągle.... widzę na oko , że jest ok.... ale..

Wiewióra u nas na badaniu było wszytsko ok . Ni trzeba było pileuchowac ani kontroli ponownej wiec nie pomoge.

Tak nie na temat Wiewiora powiedz jak soebi radzisz bez meza? jak tam jego praca? kiedy bedziecie juz wszyscy razem? :)

reklama
u nas na kontroli [tej standardowej po 6 tyg. od wypisu ze szpitala po porodzie] powiedzieli ze wszystko ok i nie ma potrzeby ponownego sprawdzania no chyba ze na roczek nie bedzie chciał, mógł stawwać/dreptać - to wtedy mamy sie zgłosić na przegląd. A ze mały chodzi od 10-m-ca a stawał w łózeczku od 8 to nigdzie nie idziemy. Myśmy na usg byli w dabrowie górniczej w szpitalu no a chciałam raz zrobic prywatnie [bo sie wystraszyłam bo mu chrupało] to powiedzieli ze tylko do 4 m-ca o ile dobrze pamiętam. Wiecej nie szukałam bo jakos mu przestało chrupać w niedługim czasie a lekarka mnie uspokoiła mówiac ze dzieciom w okresie szybkiego tempa wzrostu moze chrupać bo te kostnienie nie nadąża czy jakos tak nie pamietam dobrze :( a w zwykłym badaniu bioderka były ok. To tyle u nas.

Do góry