reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

wyjątkowa chodzi ci o swinkę, rozyczkę...? ja jeszcze nie szczepilam i nie wszytskie u nas dzieci są zaszczepione. Ja przeciągam ja jak najdalej, pewnie prędzej zaszczepię tą kolejną 5w1 niż tą. Czasami rodzice wlasnie ta szczepionkę przeciągają do np. 2 lat. POrozmawiaj z lekarzem ale myslę ze sie nic nie stanie. Moj Oli nie ma stycznosci z dziecmi z przedszkola aż takiego duzego i przeciągam to szczeoienie bo sie go boję hehhehehe a poza tym tyle szczepien bylo w tamtym roku ze daję odpocząc organizmowi.

reklama
A te na mnie nakrzyczały a ja im ,że moje dziecko teraz dużo chorowało 1 tydz dobrze iz znów coś jak nie wysypki, gorączki, zęby, katar to kaszel i chce to odłożyć nie mówię,że na długo ale tak jak Ty Ula chce by jego organizm troszkę odpoczął.Mam nadzieję,że przed tą 5w1 już będzie zaszepiony

Hej Dziewczyny dzisiaj rano zauważyłam u mojego malucha czerwone plamy na nogach. Przestraszyłam się bo pierwszy raz takie duże.Może wiecie co to? Na brzuszku od czasu do czasu też lekka wysypka.

Kazda z Was już zaszczpiłą tą 3w1 ? Kurczę ja jeszcze nie ale to nie nasza wina ze on tak łapie te przeziębienia.Poszłam do przychodni i pytałam o to szczepienie a te ze mam przyjsc i go szczepic ze lekarz sprawdzi czy sie nadaje na szczepienie a ja ze nie przyjde z dzieckiem które mi gil do pasa. I tu moje pytanie: Czy jeśli zadecyduje,że Patryk będzie mieć szczepienie w 15-16 miesiącu to czy nic sie złego nie stanie?

Alicja jeszcze nie szczepiona, bo chorowała. Zapisane jesteśmy na 23.02 to będzie prawie koniec 15 miesiaca.
Pielęgniarka mówiła, ze jak dziecko choruje to się to szczepienie odwleka anwet do 2 lat, także nie przejmuj się.

Hej Dziewczyny dzisiaj rano zauważyłam u mojego malucha czerwone plamy na nogach. Przestraszyłam się bo pierwszy raz takie duże.Może wiecie co to? Na brzuszku od czasu do czasu też lekka wysypka.

Może coś go uczuliło ? Proszek ? Rajstopy, spodnie nowe założone bez prania ?

Ala od 3 tygodni ma ba pupie i wargach sromowych masakryczne plamy - najpierw to była wysypka, potem zmieniła się w rozlane czerwone plamy. Smaruje sudokreme, linomagiem, bephantenem na zmiane, panie w żłobku jeszcze linomagiem z cynkiem,a le nic nie pomaga.

Idziemy dziś do dermatologa.

Kazda z Was już zaszczpiłą tą 3w1 ? Kurczę ja jeszcze nie ale to nie nasza wina ze on tak łapie te przeziębienia.Poszłam do przychodni i pytałam o to szczepienie a te ze mam przyjsc i go szczepic ze lekarz sprawdzi czy sie nadaje na szczepienie a ja ze nie przyjde z dzieckiem które mi gil do pasa. I tu moje pytanie: Czy jeśli zadecyduje,że Patryk będzie mieć szczepienie w 15-16 miesiącu to czy nic sie złego nie stanie?
ja nie szczepilam i tj Ula bede ja maksymalnie przeciagac jesli w ogole zaszczepie i tj Ula boje sie tej szczepionki...
Ala od 3 tygodni ma ba pupie i wargach sromowych masakryczne plamy - najpierw to była wysypka, potem zmieniła się w rozlane czerwone plamy. Smaruje sudokreme, linomagiem, bephantenem na zmiane, panie w żłobku jeszcze linomagiem z cynkiem,a le nic nie pomaga.

Agrafka Kacper mial takie cos na pupce na wakacje i tez nic mu nie pomagalo z tych rzeczy co wypisalas dopiero masc na recepte cuda zdzialala..pozniej poszukam nazwy...

No właśnie nic nowego nie jadł. Przeczuwam że to może być skaza białkowa. Posmarowałam emoliu i jest lepiej. Ten krem jest naprawde super.Jeszcze mnie zawiódł. Dałam go mojej przyjaiółce bo jej synek miał czerwone suche place na buzi.Jak ręką odjął.Pomogło.

No właśnie nic nowego nie jadł. Przeczuwam że to może być skaza białkowa. Posmarowałam emoliu i jest lepiej. Ten krem jest naprawde super.Jeszcze mnie zawiódł. Dałam go mojej przyjaiółce bo jej synek miał czerwone suche place na buzi.Jak ręką odjął.Pomogło.

kurcze ja posmarowałam kiedyś Ali brwi kremem Oilatum, bo miała takie czerwone placki na brwiach jak była malutka. P chwili całe czoło miała czerwone jak indianin :/, szybko zmywałam ten krem. Ciekawe czy na Emolium też by tak zareagowała, bo kąpałam i w Oilatum i w Emolium i nic się ze skóra nie działo, tylko ten krem...

Agrafka może spróbuj. Oilatum nie pomagało mojemu.Dopiero emolium.Szkoda tylko że jest gęsty i trudno się go rozsmarowuje. Dlatego też używam go tylko jak się coś dzieje.

Iza a na pewno czysta? Sama woda czysta nie jest, więc brudu z dziecka nie zmyje.

pewnie, że czysta, to jest dziecko a nie górnik. Tylko ręce i pupę myjemy codziennie a nawet kilka razy dziennie mydłem. Dzieki takiemu podejściu Gaja ma na sobie naturalny płaszcz lipidowy i nie mamy problmu z suchą skórą.
Zresztą - skoro woda nie jest czysta, to czym niby płuczesz dzieci po kąpieli ;-)

I tu moje pytanie: Czy jeśli zadecyduje,że Patryk będzie mieć szczepienie w 15-16 miesiącu to czy nic sie złego nie stanie?
ja nie zaszczepilam i nie zaszczepie ile sie da.
Moja Ela jest niedoszczepiona i nic złego sie nie stało. Zreszta najgorsze co moze sie stac z powodu niezaszczepienia to ewentualny mandat z sanepidu, ale to nie tak od razu na szczescie. ;-)

Dobrze ze idziecie, bo to brzmi jak opis infekcji grzybiczej, a takiej domowym sposobem ani bez recepty wyleczyć się nie da

reklama
a u nas najpierw wysypka w pewnym msc była a potem to sie zlało w plamkę mamy to na pupie, na nozce mamy, to tai az strupek sie zrobil kiedy nie smarowalam, u nas to nabiał. Na buzi kiedy jest skaza tez zaczynają sie robic krostki a potem zlewają się w plamkę z krostkami.
Tylko ze nie wiem co jest u Was agrafka ale jak podejrzewasz alergię to dermatolog pewnie tego nie potwierdzi bo oni mowią ze to azs lub łzs i daje sterydowe masci na to. Ja bylam z plamką na pupie i pwoiedziala ze to łzs i dzieci tak mogą miec itd dala masc i nie połączyła tego z alergią, ja podejrzewalam bo takie siupy zaczęły sie robic jak wprowadzalam jogurt oczywiscie po jakims czasie. Teraz to jestem pewna ze to nabiał ;/ wybieramy sie do alergologa w polowie marca.

Do góry