reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

reklama
Iza a na pewno czysta? Sama woda czysta nie jest, więc brudu z dziecka nie zmyje.

martolinka a biały jeleń natłuszcza?

Ula uzywamy Emolium krem trójaktywny :) mi z kolei oilatum nie podchodzi- nie spelnil swojej roli

Kilolek na moje oko sam jeleń nie natłuszcza. Antek ma sucha skóre wiec musimy sie jeszcze smarowac.
Jednak ładnie myje , skóra jest cacy :)

a czym Marta się natłuszczacie tym emolium trójatywnym czy on tylko do buzi, wrzuc linka z tym czyms :)
ja mam bealsam nivea sensitive ale nie uzywam go, wczoraj prawie całego Olinka nasmarowałam kremem Oilatum do buzi hehehe

Ulenka Oli czesto ma suche placki na budzi i udach i stosujemy krem e45 wyglada jak parafina/ wosk ale latwo sie go rozsmarowywuje. Tutaj jest bardzo polecany do wszystkich chorob skurnych i ogolnie do suchej skury. Jak dla mnie rewelacyjny. Ja sama mialam problemy z grzybica itd i lekarz przepisal mi ten krem do nawilzania i od 3 miesiecy nic mi nie wyskoczylo a mialam non stop i zadne leki nie pomagaly. Na rekach przy ramionach mialam tez bardzo suche placki i po kilku dniach zeszly i nie ma po nich sladu. Nie wiem czy jest dostepny w PL ale patrzylam na internetowe apteki i niby sa ale wydaje mi sie ze to zwykle kremy a nie ten woskowy. Poszukaj bo naprawde wystarcza go na rok jak nie wiecej a jest rewelacyjny ;-)

Dzięki Marta
My mamy taki:
Apteka internetowa Galen : EMOLIUM Krem Specjalny 75ml - 22,99zł

porównywałam wskazania to mój powinien byc jeszcze lepszy... bede tez nim całe ciałko smarować jak mi sie oilatum skonczy i zobaczymy. Po buzi nie widzę szału po zastosowaniu tego specyfiku.

Jednak ja wolę jakis emolient do wody lub mycia po ktorym nie trzeba natłuszcac skóry, po kąpieli Olis chce jak najszybciej wyjsc z lazienki bo np. jest głodny, albo ofuczony ze go z wody wyjęłam hehehe i musimy dzialac szybko. Poza tym sama nie lubię balsamów, mam ich tonę na półce a nie stosuję niczego - bardzo sporadycznie :)

Ula ja miałam z serii kremów emolium BARIEROWY . Zrezygnowałam z tego wzgledu , ze trudno sie go rozsmarowuje.
Antek lubi balsamowanie , taki delikatny masaz sprawia mu przyjemnosc

reklama
Kazda z Was już zaszczpiłą tą 3w1 ? Kurczę ja jeszcze nie ale to nie nasza wina ze on tak łapie te przeziębienia.Poszłam do przychodni i pytałam o to szczepienie a te ze mam przyjsc i go szczepic ze lekarz sprawdzi czy sie nadaje na szczepienie a ja ze nie przyjde z dzieckiem które mi gil do pasa. I tu moje pytanie: Czy jeśli zadecyduje,że Patryk będzie mieć szczepienie w 15-16 miesiącu to czy nic sie złego nie stanie?

Do góry