reklama
no mojemu Michałowi minęło, a Kuba juz 3 lata i nadal ma.
Ula mi to nie wygląda na skazę, bo z tego co ja wiem to skaza nie pojawia się punktowo tylko na całych polikach. Raczej cos innego.
Ja próbuję się zapisać do dr Rell na Sienną ale jakoś nie moge trafić w odpowiednie godziny. Ponoć bardzo dobra allegrolog.
Jak to jest z morfologia u dzieci? Musi byc na czczo? Niemowlętom wiem, ze robi się normalnie po jedzeniu ale jak to z roczniakami? Muszę się w piate wybrać do laboratorium i zrobic Michałowi morfologie i crp. Myslałam tez o wymazie z gardla ale to się chyba robi w określonym kierunku nie? na grzyby, pasozyty itp, chyba, to juz musiałby lekarz. Podpowiedzcie co by tu jeszcze zrobić?
Nie musi być na czczo.
Alicja ma też zaczerwienione policzki i trochę rogowaciejącą skórę - lekarka powiedziała, żeby na razie natłuszczać tylko, ale sama nie weim czy to nie jakieś uczulenie :/
Najważniejsze że zapalenie płuc wyleczone. Bierzemy już tylko dicoflor od jutra, ale Alicja do końca tygodnia posiedzi z tatusiem na zwolnieniu. Przy okazji dzwoniła dziś do mnie pani opiekunka ze żłobka zapytać jak się Ala ma i powiedziała, ze to wirus musiał być bo na cały zeszły tydzień dzieci wykosiło zapalenie płuc albo oskrzeli. Czyli to jednak był wirus żłobkowy :/
A teraz mam nowe zmartwienie, bo Alicji się na pupie i sromie straszne krostki zrobiły, ma je już ponad tydzień. Najpierw były krostki, potem takie jakby pęcherzeyki, które się rozlały na większą powierzchnię a teraz są czerwone plamy. Całkiem spore są, 2 największe obszary takie jak 50 gr. smaruję na przemian Linomagiem, sudocremem i bephantenem, 2 dni smarowałam clotrimazolem bo lekarka zaleciła - ale nie widze poprawy. Dziś powiedziała, żeby wietrzyć pupę, a jak nie minie to do dermatologa :/
Kurcze pierwszy raz ma coś takiego...
A nie zapisała Ci maści na zamówienie z apteki? ja mam taką i pomaga BARDZO. Jak tesciowa odparzyła ostatnio pupcię młodej aż do ranek to dwa dni później sladu nie było.
gosiulek73
mama K&K&A
Bardzo dobry jest też alantan.Bez recepty.Kacprowi nic nie pomagało na odparzoną pupcię a po tym jak ręką odjął.
Uleńka_79
Listopadowa Mamusia
wiecie co dziwne u nas z tą skazą...
wczoraj na obiad mielismy pure, z mlekiem i masłem rzecz jasna i Olis chciał, a ja stwierdziłam ze i tak ma czerwone poliki a nich troszkę zje...i co...poliki dzis jasniejsze wcale sie nie spaprały po wczorajszym.
Zaczynam podejrzewać marchewkę?pietruszkę bo ostatnio zrobiłam zupkę i nie jak zwykle potarłam tylko ugotowałam w całosci a potem jemu porcję z dosc dużą marchewką, pietruszką dałam.
Pamietam jak dawalam słoiczki z marchewką to jak za duzo dałam np. kilka dni pod rząd po np. pół lub całym słoiczku to poliki czerwone były takie jak skazowe, jak teraz.
wczoraj na obiad mielismy pure, z mlekiem i masłem rzecz jasna i Olis chciał, a ja stwierdziłam ze i tak ma czerwone poliki a nich troszkę zje...i co...poliki dzis jasniejsze wcale sie nie spaprały po wczorajszym.
Zaczynam podejrzewać marchewkę?pietruszkę bo ostatnio zrobiłam zupkę i nie jak zwykle potarłam tylko ugotowałam w całosci a potem jemu porcję z dosc dużą marchewką, pietruszką dałam.
Pamietam jak dawalam słoiczki z marchewką to jak za duzo dałam np. kilka dni pod rząd po np. pół lub całym słoiczku to poliki czerwone były takie jak skazowe, jak teraz.
Uleńka_79
Listopadowa Mamusia
No wlasnie za bardzo nie daję, czekolady tez nie troszkę zjadł kindera czekoladki, cytrusy to cyrtynę nosi i gryzie ale prawie nic. Wlasnie go kąpiemy i widze na nóżkach i rączkach też mniejsze plamki suche, ech....
musimy wrocic do oilatum i przyjrzec sie diecie co bedzie nie problemem bo olis tylko mleko i mleko
musimy wrocic do oilatum i przyjrzec sie diecie co bedzie nie problemem bo olis tylko mleko i mleko
gosiulek73
mama K&K&A
Kacper też często ma takie suche placki. Używaliśmy oilatum ale skuteczniejszy jest emolium.Rewelacja.Zauważyłam że jak go smarujemy regularnie tym to jest ok.Jak tylko zmienię na inny to od razu widać zmianę.
martolinka
Mama i nie tylko :-)
My wciaz tez na emolium. Do kapania biały jeleń mydełko a tak emolium krem trójaktywny (ten barierowy nie pasuje mi za bardzo ze wzgledu na konsystencje . Przy innych kosmtykach skóra sucha
Uleńka_79
Listopadowa Mamusia
a jakie emolium macie?
Ja zawsze oilatum ale skusilam sie na emolium i szału nie ma :-(
kupiłam krem taki emolium krem specjalny bo dermatolog poleciła na suche placki i co...gówienko, nawet buzi ładnie nie goi. Krem Olilatum przynajmiej troszkę warstwy tłustej zostawi.
Kupiłam tez zel do mycia ciałka, kremowy zel do mycia ciała ale jednak wolę wlać oilatum do wody.
Był czas ze nic do wody nie wlewalam, kąpalam w mydełku bambino. wszytsko było ok.
wiec kupilam nivea taki do kąpieli i do mycia i to troszkę wlewałam potem olejek bambino.
ale teraz chyba wroce do oilatum.
Ja zawsze oilatum ale skusilam sie na emolium i szału nie ma :-(
kupiłam krem taki emolium krem specjalny bo dermatolog poleciła na suche placki i co...gówienko, nawet buzi ładnie nie goi. Krem Olilatum przynajmiej troszkę warstwy tłustej zostawi.
Kupiłam tez zel do mycia ciałka, kremowy zel do mycia ciała ale jednak wolę wlać oilatum do wody.
Był czas ze nic do wody nie wlewalam, kąpalam w mydełku bambino. wszytsko było ok.
wiec kupilam nivea taki do kąpieli i do mycia i to troszkę wlewałam potem olejek bambino.
ale teraz chyba wroce do oilatum.
reklama
Podziel się: