reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

my na kolki jedziemy z suszarką i sab simplex
michasia leży na podusi dla niemowląt ze względu na bezdechy i ulewania
teraz jest lepiej ale nadal ją tak kładę dla spokoju i bezpieczeństwa

my po hematologu
trafiliśmy na wspaniałą lekarkę
mamy troszkę lekarstw za 2 tyg kontrola krwi jak nie będzie lepiej to szpital ale narazie jesteśmy spokojniejsi
tak teoretycznie bo wiadomo .... jakiś stresik nas będzie trzymał

z witamin to tylko mamy D i cebion
wit K i A nie wiem narazie nie zlecono nam

chciałam dodać co do dzwięków
to mamy małego źrebaczka parska sapie itd.. :-) i w dzień i w nocy

To niedlugo nam sie zwierzyniec na bb uzbiera, bo my mamy prosiaczka, ktory chrzaka :-D:-D:-D

Ciesze sie, ze u lekarza wyszlo wszystko dobrze!

reklama
Kasiula a próbowałaś masować mu brzuszek, albo ten sposób z rowerkiem o którym pisła Helena - ja wczoraj wypróbowałam i pomógł
porbowalam masazu i chyba pomogl bo noc ladnie przespana i przy przebieraniu nocnym byla kupka mala ale zawsze cos :) z rana tak samo kupka pojawila sie
wiec codziennie przed snem bedziemy rowerkiem jezdzic hehe :)

To niedlugo nam sie zwierzyniec na bb uzbiera, bo my mamy prosiaczka, ktory chrzaka :-D:-D:-D

Ciesze sie, ze u lekarza wyszlo wszystko dobrze!
ja sie smieje ze moj synuś to żółwik :) bo jak lezy do odbicia na klatce albo na brzuszku u siebie to wyciaga swoja długa szyje i szuka czegos hehe :)

Dziewczyny co robic? Moj syn wymiotuje praktycznie po kazdym karmieniu... i to juz nie jest tylko ulewanie, przynajmniej tak mi sie wydaje.... powinnam isc z tym do lekarza? ja nie zdaze go podniesc do odbicia a mleko leci juz na kazda strone, w nocy jak spi i budzi sie na kolejne karmienie to polowa spiochow jest poprostu mokra... :-:)-:)-( martwie sie strasznie....
ja bym poszła do lekarza

Dziewczyny, czy Wasze Maleństwa podczas snu wydają takie dziwne odgłosy:eek::eek::eek::eek: tzn kwilą, stękają........Ja się martwię a mój mąż żartuje, że Eli wydaje z siebie dzwięki jak w Egzorcyście:eek::eek::eek:
no mój też tak ma i to robi to przez sen. Przez pierwszy tydzień latałam do niego co 5 minut w nocy i lulałam na rękach, bo wydawało mi się, ze coś mu jest, a teraz wydaje mi się, zę on się po prostu kokosi tak (ale pewności nie mam)

My też "jeździmy rowerkiem" i pocztą idzie do nas SAB Simplex.
Rzyganka też znam się zdarzają (ale ja karmię butlą tylko, bo moj pokarm mala olewa przez ten caly szpital i nasze tygodniowe rozstanie)....

Klaudzia jak to jest bardzo często, skoro mówisz , że połowę ciuchów masz co chwilę brudnych to idź lepiej do lekarza.

Kasia dobrze, ze troche się uspokoiłas po wizycie !!!!!

Moje dziecko robi kupki kremowe lub żołte ale zawsze kształtu kielbaski lub bobków...
Widzę, że ciężko sie jej jest wypróżnić.
Najczęsciej robi to podczas jedzenia., a np wczoraj w wannie podczas kąpieli :-)

Ostatnia edycja:
U mnie wczoraj rano u Niunia była ostatnia kupka.Od tamtej pory nic:sorry:tylko takie smugi jakby prutka puscił.Czy mam się już martwć??
Sika normalnie, nie wymiotuje,żarłoczny strasznie...

Co 3 dni ? O matko :-)

Nie wiem ile kupek powinno byc, ale jak dziecko nie płacze, nie pręży sie to chyba nic mu nie jest strasznego.
Może tak poprostu ma- ja tez chodze na 2-kę co 5 dni :-D

A czy macie problemy z czkawkami ?

Mnie one doprowadzają do szału.
Najcżesciej jak przewijam malą to zaczyna czkać, albo po karmieniu jak zrobi kupę i znowu ją przewiajm to dostaje mega czkawki.
Wtedy biorę ja w pion bo boję sie , że wyrzyga jedzonko.
Podaję herbatkę i przechodzi po jakims czasie, ale czasem długo to trwa i herbatka długo nic nie daje.

Czka tez po karmieniu, po odbiciu w chwili gdy ją położę do łóżeczka.

reklama
U nas też czkawki częto .Wyadję mi się że jak zachłannie sscie cyca to wtedy dostaje.Ale krótko to trwa pomaga smok albo znowu przystawienie do cyca.Czasem tez w pionie noszę.

Do góry