reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

reklama
chrapią Wam dzieci w nocy?
Igor chrumka :-/oczyszcam nosek przed snem,psikam nasivin,masc majernakowa pod nosek:-/
moze podlozyc cos pod łóżeczko zeby miał wyzej glowkę co??bo na poduszcze nie umie spać ,ma taka płaską jak naleśnik :-/i jak się kokosi to zwija ja skreca ach...

my zdrowi tzn Pawel bo ja budzie sie z bólem gardła :/
a zreszta zapisalam sie do dentysty i ona pytala czy dziecko otworzy samo buzie :(((((((((((((((((((((((( bedzie masakra mowie wam !! powiedzcie lepiej jak w tydzien nauczyc dziecko OTWIERAC BUZIE SAMODZIELNIE !! :|

Kasia nie mam pojecia:-D Naucz go może "zrób AAAAA" i pokazuj. może załapie.

Cleo Asia czasem pochrapuje. Teraz jak ma katar to mocno chrapie ale etapami. Kładę ją na nasza poduchę z wełny - ona gruba jest i taka ubita.
Nie wiem co Ci doradzić. mam tą poduszkę klin, nieużywamy już, a teraz mi się przypomniało, może przyniose i spróbuję...

Asia lisz trzymam kciuki. My kupiliśmy taki na podczerwien i lipa. Pokazuje rozna temperature , wystraczy sie ruszyc i juz wynik jest zafałszowany. Wole zwykly elektroniczny. Rtęciowego juz nie mamy a podobno juz nie sprzedaja

Kasia moze zawies mu na sznureczku jakis smakołyk i wtedy buzie otworzy:tak:

my po szczepieniu.plakala, ale nie bylo najgorzej, 3 szczepionki w nozki :( czy wy tez macie wszystkie szczepionki w udk? u nas ni jednej nie bylo w reke,a miala tych szczepionek juz od ch.olery (4 szczepienia, w tym 2 razy po 2 szczepionki i 2 razy 3 szczepionki, i w dodatku 3 pierwsze szczepienia uwzglednialy 1 szczepionke na 3 choroby) dzis miala slawna MMR (swinka, odra, rozyczka) na razie ok

asia lisz. ja mam ten do ucha nurofenu i wedlug mnie jest lipny i bardzo zaniza temp. dzisiaj np dlugo nie moglam zmierzyc temp, bo on mierzy od 34 do 40 i wg niego obie mialysmy ponizej 34! mam elektroniczny,ale ciezko jej zmierzyc temp,bo go nie lubi,chyba,ze pupci. mam tez taki pasek na czolo i on jest dobry podczas snu, inaczej sie wierci

my po szczepieniu.plakala, ale nie bylo najgorzej, 3 szczepionki w nozki :( czy wy tez macie wszystkie szczepionki w udk? u nas ni jednej nie bylo w reke,a miala tych szczepionek juz od ch.olery (4 szczepienia, w tym 2 razy po 2 szczepionki i 2 razy 3 szczepionki, i w dodatku 3 pierwsze szczepienia uwzglednialy 1 szczepionke na 3 choroby) dzis miala slawna MMR (swinka, odra, rozyczka) na razie ok

asia lisz. ja mam ten do ucha nurofenu i wedlug mnie jest lipny i bardzo zaniza temp. dzisiaj np dlugo nie moglam zmierzyc temp, bo on mierzy od 34 do 40 i wg niego obie mialysmy ponizej 34! mam elektroniczny,ale ciezko jej zmierzyc temp,bo go nie lubi,chyba,ze pupci. mam tez taki pasek na czolo i on jest dobry podczas snu, inaczej sie wierci

u nas Marcel mial szczepionki skojarzone 6w1 wiec za kazdym razem miał 1 ukłucie. Dwie pierwsze szczepionki w udko a ta teraz w raczke tez jedno ukłucie.

Banana tą MMR mieliscie w 3 oddzielnych dawkach? U nas jest w jednej. Ja bym nie zniosła 3 szczepien za jednym zamachem w trzy oddzielne miejsca :( Pierwsze szczepienie miał Infarixem 5w1 plus wzw (dwa zastrzyki) i mąż był na mnie wsciekły ze nie zamowilam Infarixa 6w1 czyli z wzw i jedno kłucie. A ja tego nie zrobiłam bo naczytałam się ze 5w1 jest lepsze niż 6w1 a potem serce mi pękało :(

reklama
sorki, wlasnie dopatrzylam,ze zle napisalam
1 zczepienie to 5w1 + pneumokoki - 2 uklucia
2 szczepienie to 5 w 1 + meningokoki - 2 uklucia
3 szcz 5w1 + meningokoki + pneumokoki - 3 uklucia
4 szcz- dzisiaj- Hib/meningokoki +pneumokoki + MMR - 3 uklucia

wszystkie uklucia byly w udka
nastepna szczepionka miedzy 3 a 5 rokiem zycia

czy ktos wie, co to jest Hib? haemophilius influenzae?

Do góry