reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

Miran, kompletnie nie umiem Ci pomóc:-(
Natalunia, mój Kuba też miał takie ceglaste plamki, już ich nie ma, ale na pewno to nic groźnego.
Dziewczyny błagam o radę!!! Mój Kuba dziś cały dzień puszczał takie mokre bąki - mikro kupki od tego znów mu się ta dupka zrobiła brzydka, ale nie to mnie martwi najbardziej - przed chwilą zrobił trzy takie wodniste duże kupki. Czy tak moze być? Czy mam się niepokoić czy to normalne??? Spanikowana jestem:zawstydzona/y:

reklama
Miran, kompletnie nie umiem Ci pomóc:-(
Natalunia, mój Kuba też miał takie ceglaste plamki, już ich nie ma, ale na pewno to nic groźnego.
Dziewczyny błagam o radę!!! Mój Kuba dziś cały dzień puszczał takie mokre bąki - mikro kupki od tego znów mu się ta dupka zrobiła brzydka, ale nie to mnie martwi najbardziej - przed chwilą zrobił trzy takie wodniste duże kupki. Czy tak moze być? Czy mam się niepokoić czy to normalne??? Spanikowana jestem:zawstydzona/y:
Rozmawiałam dzisiaj z panią doktor o kupkach :-D Jak kupa rzadka to znaczy, że dziecko przyswoiło sobie co lepsze "kawałki" z mleczka, które odłożą mu się w sadełko, a do wydalenia niewiele zostało :-D A co do częstotliwości - nie ma żadnych reguł.

u nas Michasia zaczęła chlustać mleczkiem i dostała biegunki po jednym dniu takich akcji i wizycie u pediatry przeszliśmy na nutramigen
z chlustaniem i biegunakmi koniec
jednak nadal ma kolki więc podaję sab simplex
teraz troszkę męczy się z kupkami nie może ich wypracować i czasami płacze więc masujemy brzusio i nosimy
suszarka też pomaga

miran współczuję niestety też nie pomogę
napewno jakaś mieszanka typu naszego nutramigenu mogłaby pomóc kiedy dziecko ma problemy z przewodem pokarmowym
no i zwłaszcza dla wcześniaczków
trzymajcie się

a my jutro na 8 do hematologa nie wiemy czy nas przyjmie ale pielęgniarka zobaczyła wyniki i powiedziała że mamy podjechać z małą
terminów brak ale z takimi wynikami podobnoć powinni nas przyjąć
boję się
mam cichą nadzieję że jednak nic poważnego nie dzieje się z naszą córeczką

Kasiu, u mnie było to samo. To są problemy z brzuszkiem i to niekoniecznie kolki, ale może być problem z trawieniem. Byłam u homeopaty i dał dwa leki i teraz malutka w końcu się wysypia. Ma kolki - budzi się z płaczem i jak sobie popierdzi to znowu zasypia. Nie rób tego samego co ja zrobiłam - mała cały czas była przy piersi i myslalam że nie mam pokarmu. Okazuje się, że dziecko chce do cycy wtedy kiedy boli je brzuszek. I to nic dobrego, bo brzuszek się napełnia i znowu problem z trawieniem...

Dziewczyny, czy na pieluszce Waszych maluszków od czasu do czasu widać takie plamki koloru ceglastego? Nie wiem czy to krew czy moczany... Pediatra uspakajał, że to nic groźnego i przez peirwszy miesiąc może tak być... Ale i tak się martwię...

ja dzis znowu przezywam problemy z kupka u mojego synka(dopiero dzis wyczytałam ze ryzu nie wolono a wczoraj zjadła) i mam tak jak napisałas on chce ciagle do cyca tylko wtedy sie uspokaja... jezeli nie podawac to co innego robic...masuje brzuszek i cwicze nóżkami....
sama juz płacze jak on zaczyna...
najgorsze ze przy cycu chwilke tylko jest a potem ulewa....

Cześć dziewczyny, podziwiam was, że sobie tak dobrze radzicie i macie czas na bb :)))
Mam pytanko, Olaf ma prawdopodobnie odpieluszkowe zapalenie skóry? Znacie na to sposób?

moja mala dzis strasznie marudna....zasypia po 10 min sie budzi i w ryk, uspokaja sie dopiero na moim ramieniu, jak tylko ja odloze to zaraz sie budzi i odnowa....mleka nie smoka nie pielucha ok baczki puszcza wiec raczej to nie brzuszek, kupa tez dzis byla....pomysly mi sie koncza...i rece bola od tego lulania....macierzynstwo to strasznie ciezka praca...

reklama
mój mały dzis tez marudny ale to pewnie przez brzuszek jak napisałam...
teraz lezy obok ale nie spi co chwile prezy sie zeby puscic baka i tak samo przed kupka stad wiem ze cos go boli a ja nie wiem jak mu pomóc...

Do góry