reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

na normalne miala na mysli modyfikowane mleczne <czy jakk to je nazwac> jej zdaniem <baba starej daty> kazde dziecko powinno byc na bezmlecznnych mlekach <nutramigen,petitt> nawet jak dzieco nie ma skazy <profilaktycznie> a dopiero po roku próbowac na normalne <czyli zwykle mleka modyfikowane :| >
Eeeeeee, to musi być jakies nieporozumienie.
Niewierze... :eek::sorry:

reklama
Eeeeeee, to musi być jakies nieporozumienie.
Niewierze... :eek::sorry:
mowie ci ... baba nawiedzona :| nawet nie zwazyla Pawla ile teraz wazy nie spytala z jaka waga sie urodził< toz jakby urodzil sie 5 kg bo i takie dzieci sa :D to 4kg przez 10 miesiecy to mało !! tak mi sie wydaje> nie spytala o wyniki nic... ona twierdzi ze złe mleko i dieta wiec dziecko na bezmleczka muszi isc!! :|

my po wizycie u poradni schorzeń somatrycznych ... no i .... baba ok.70 lat albo i lepiej wymalowana wytapirowana :| :| :\ ... ja jej kartke z wagami Pawełka <pediatra spisała wszystkie wagi od urodzenia ile kiedy przybierał...> NAwet nie spojrzała !! ... nei spytała o wyniki krwi i moczu <pediatra mowila ze na pewno beda chcieli> spytala tylko ile Pawel wazy wiec mowie pod koniec sierpnia niecale 9 kg ... NAWET NIE ZWAŻYŁA !!! Spytała co daje jesc.... i kazala przejsc na diete całkowicie BEZMLECZNA !!!! zmienic mleko na bebilon pettit :| :|:| a przeciwskazania jakie ??? zero biegunki zero zaczerwienienia pod jakakolwiek postacia :|:|:| .... wiec po co zmieniac mleko dziecku ??????? zgłupiałam .... jutro ide do pediatry porozmawiac z nia ... Stara baba jakas ta SPECJALISTA :| bosh ...

Bo ona jeszcze z tych czasow gdzie sie krowie dawalo i nie nadaza:)
Po co dziecku mleko dla alergikow jak alergikiem nie jest? Powinna obejrzec badania, zobaczyc co z waga, a nie pytac o samo mleko. Eee tam, idz normalnie do pediatry i sie poradz. A to, co ci ta babcia powiedziala i wpuscilas jednym uchem, wypusc drugim:)
I nie denerwuj sie, takich ''specjalistow'' na peczki, nie ma co sie przejmowac:)

Bo ona jeszcze z tych czasow gdzie sie krowie dawalo i nie nadaza:)
Po co dziecku mleko dla alergikow jak alergikiem nie jest? Powinna obejrzec badania, zobaczyc co z waga, a nie pytac o samo mleko. Eee tam, idz normalnie do pediatry i sie poradz. A to, co ci ta babcia powiedziala i wpuscilas jednym uchem, wypusc drugim:)
I nie denerwuj sie, takich ''specjalistow'' na peczki, nie ma co sie przejmowac:)

HAHAHA co racja to racja. Poszlismy z młodym do nefrologa to lekarka nie wiedziala co to za bakteria w moczu :szok::szok::-D:-D u "normalnego" [b. madrego?] pediatry okazalo sie ze jest oki. A niby specjalista od danej dziedziny powinien wiedziec lepiej....

ps. ta niby "specjalistka" to tez jakas podstarzała, niedowidzaca babuszka, moze amnezja jej juz dokuczala ze nie pamieta nazw bakterii:confused2::eek:

my po wizycie u poradni schorzeń somatrycznych ... no i .... baba ok.70 lat albo i lepiej wymalowana wytapirowana :| :| :\ ... ja jej kartke z wagami Pawełka <pediatra spisała wszystkie wagi od urodzenia ile kiedy przybierał...> NAwet nie spojrzała !! ... nei spytała o wyniki krwi i moczu <pediatra mowila ze na pewno beda chcieli> spytala tylko ile Pawel wazy wiec mowie pod koniec sierpnia niecale 9 kg ... NAWET NIE ZWAŻYŁA !!! Spytała co daje jesc.... i kazala przejsc na diete całkowicie BEZMLECZNA !!!! zmienic mleko na bebilon pettit :| :|:| a przeciwskazania jakie ??? zero biegunki zero zaczerwienienia pod jakakolwiek postacia :|:|:| .... wiec po co zmieniac mleko dziecku ??????? zgłupiałam .... jutro ide do pediatry porozmawiac z nia ... Stara baba jakas ta SPECJALISTA :| bosh ...

Kasiula po pierwsze wspolczuje takiej wizyty. Niestety nasza służba zdrowia kuleje, specjaliści wyjechali za granice, nie ma kto leczyc- no chyba ze specjaliści od siedmiu boleści. Wiec najlepiej skonsultuj to ze swoja pediatra. Chociaż podejrzewam ze ona nie bedzie chciala podwazac jej decyzji. Chociaz dla mnie wasza wizyta u tej specjalistki była nie potrzebna. Przeciez Pawełek ma dobra wage-9kg to nie jest mało. Moja wazyła ostatnio 9100g, przez miesiac nie przytyła ani grama i nikt nas do specjalistow nie wysyla. Ah nie wiem, moze gdzies w tych postach przeoczylam przyczyne waszej wizyty. No nic trzymam kciuki za dzisiejsza wizyte u pediatry.

Wyczułam palcem zabka-tym razem jest to gorna prawa jedynka ;-) Oj ida hurtowo zeby ida

Kasiula po pierwsze wspolczuje takiej wizyty. Niestety nasza służba zdrowia kuleje, specjaliści wyjechali za granice, nie ma kto leczyc- no chyba ze specjaliści od siedmiu boleści. Wiec najlepiej skonsultuj to ze swoja pediatra. Chociaż podejrzewam ze ona nie bedzie chciala podwazac jej decyzji. Chociaz dla mnie wasza wizyta u tej specjalistki była nie potrzebna. Przeciez Pawełek ma dobra wage-9kg to nie jest mało. Moja wazyła ostatnio 9100g, przez miesiac nie przytyła ani grama i nikt nas do specjalistow nie wysyla. Ah nie wiem, moze gdzies w tych postach przeoczylam przyczyne waszej wizyty. No nic trzymam kciuki za dzisiejsza wizyte u pediatry.

Wyczułam palcem zabka-tym razem jest to gorna prawa jedynka ;-) Oj ida hurtowo zeby ida
ah kurcze boje sie ze pediatra wlasnie nei bedzie chciala podważać decyzji tej baby starej :[ powaliło ich wszystkich ;/ dzis po 17 ide do pediatry na rozmowe :|:|:|:| eh .... :/

Kasiula zmiana mleka nie jest jakas straszna. Przeciez mleko dla alergikow to nie trucizna i Pawelkowi nic zlego sie nie stanie ;-) Glowa do góry

Kasiula zmiana mleka nie jest jakas straszna. Przeciez mleko dla alergikow to nie trucizna i Pawelkowi nic zlego sie nie stanie ;-) Glowa do góry

tak ale czemu ma przejsc na diete bezmleczna <całkowicie. skoro mu nic nei jest :| > tylko uciazenie bede miala bo wszytsko dokladnie cyztac czy mleka nie ma w skladzie :|

tak ale czemu ma przejsc na diete bezmleczna <całkowicie. skoro mu nic nei jest :| > tylko uciazenie bede miala bo wszytsko dokladnie cyztac czy mleka nie ma w skladzie :|

Uciazenie?? Nie bedzie tak zle. Moja jest na nutramigenie i podaje jej danonki, obiadki ze sloika-z mlekiem. Nie bedzie tak zle.

reklama
Do góry