reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

no wlasnie ... mozna dawac petitt i normlanie nabial ... ale wtedy po co zmieniac mleko jak na tamtym jest dobrze? bezsensu ... poczekam na wizyte u pediatry i zobaczymy

Nie jest dobrze, skoro za mało przybiera- wedlug lekarzy oczywiscie. Moim zdaniem jest oki-ale ja lekarzem nie jestem. Daj znac co na to wszystko pediatra.

reklama
my po wizycie u poradni schorzeń somatrycznych ... no i .... baba ok.70 lat albo i lepiej wymalowana wytapirowana :| :| :\ ... ja jej kartke z wagami Pawełka <pediatra spisała wszystkie wagi od urodzenia ile kiedy przybierał...> NAwet nie spojrzała !! ... nei spytała o wyniki krwi i moczu <pediatra mowila ze na pewno beda chcieli> spytala tylko ile Pawel wazy wiec mowie pod koniec sierpnia niecale 9 kg ... NAWET NIE ZWAŻYŁA !!! Spytała co daje jesc.... i kazala przejsc na diete całkowicie BEZMLECZNA !!!! zmienic mleko na bebilon pettit :| :|:| a przeciwskazania jakie ??? zero biegunki zero zaczerwienienia pod jakakolwiek postacia :|:|:| .... wiec po co zmieniac mleko dziecku ??????? zgłupiałam .... jutro ide do pediatry porozmawiac z nia ... Stara baba jakas ta SPECJALISTA :| bosh ...

Idź do pediatry. Po drugie nie wierzę że nie ma tam jakiegoś innego lekarza. ZAadzwoń tam , powiedz że nie jesteś zadowolona z wizyty u pani takiej i takiej i chcesz się umówić na wizytę u innego lekarza.

U nas jest dermatolog - zona dyrektora szpitala. Nie pytajcie jak leczy. MASAKRA.

u nas dzisiaj jakis kryzys, a wczoraj juz bylo tak dobrze
Maly nic nie je i ostatnie mleko pił o 5 rano, teraz wcisnelam w niego kilka kawaleczkow chlebka z pomidorkiem, kaszka bleee, mleko bleee no i po 3 dniowej goraczce mamy wysypke i powiedzcie mi co ja mam o tym mysleć. Czy to trzydniowka połączona z zapaleniem gardła??????????? RATUNKU isć z ta wysypka do lekarza? a moze to jakas reakcja na antybiotyk (ale juz go raz bral jak byl miejszy i nic mu nie bylo)
a moze to tylko słabszy dzień, sama juz nie wiem

Joasia miała pamiętasz zapalenie gardła (antybiotyk, który w końcu odstawiłam) i 3 dni gorączkę, na 4 dzień wyszła wysypka. Moim zdaniem to była trzydniówka. Gardło ma prawo być czerwone od płaczu czy krzyków chociażby.

Joasia miała pamiętasz zapalenie gardła (antybiotyk, który w końcu odstawiłam) i 3 dni gorączkę, na 4 dzień wyszła wysypka. Moim zdaniem to była trzydniówka. Gardło ma prawo być czerwone od płaczu czy krzyków chociażby.
ja od poczatku stawialam na trzydniowke tylko mi powiedz czy isc z ta wysypka do lekarza czy ona sama zejdzie?

ja od poczatku stawialam na trzydniowke tylko mi powiedz czy isc z ta wysypka do lekarza czy ona sama zejdzie?

U nas zeszla po 3-4 dniach tak... sobie bladla i znikala powoli. Gardlo tez bylo zaczerwienione. Za to teraz od 1,5 tyg katar sie ciagnie i ciagnie i nie wiem juz kiedy sie to skonczy :/ jeszcze zab wylazi powoooli, nosz... żłobek zarzucony od zeszlego poniedzialku a ja mam w czwartek do pracy wracac. Masakra w dodatku od przedwczoraj ja mam smarkate lata, nocki nieprzespane, dzionki dopier... mloda spi z 15 min w dzien, nos zatkany i sie dusi przy cycu, oczyszczanie malo pomaga, wkraplam sol fizjologiczna, odciagam i euphorbium psikam. Lekarka na to, no nic, musi pani czekac i oczyszcac, a na wydzieline co w gardlo izie flawamed i czekac ...

Nie, po co? Jeszcze coś gorszego przyniesiecie. Julia też tylko gorączkuje, zero innych objawów. Będę czekać z wizytą. Poza tym na wysypkę leków nie ma, ew. możesz podać wapno, choć moja lekarka twierdzi że to też nic nie daje.

Eff_k katar to niesamowite cholerstwo :( trzymam kciuki aby szybko przeszedł.

Ale naskrobałyście ;D
Kasia kurka wodna tyle czasu czekać na wizytę i wyjśc z niej niezadowolonym, porażka.
Ale wiesz nasz prywatny lekarz uważany za bardzo dobrego specjalistę w okolicy, uważa ze każde dziecko od noworodka jeżeli jest potrzeba dokarmiania butlą powino być na nutramigenie i pepti bo to (jeżeli maluch ma być alergikiem) zapobiega długotrwałemu późniejszemu leczeniu skutków picia normalnego mleka modyfikowanego.
Mój lekarz z ośrodka wcale nie zalecał małemu (kiedy chciałam przejść) takiego mleka twierdząc ze po co skoro nie jest alergikiem. Twierdził ze to ze puszcza bączki tak często i taaakie śmierdziuchy jest normalne i powinnam się cieszyć. ***** prawda...zwykłę modyfikowane było dla niego zbyt ciężkostrawne i dopiero po Pepti bąkale się uspokoiły (ostatnio spróbował taty tłustej jajecznicy i pierdział jak szalony śmierdząco przez dwa dni).Sama nie wiem czy powinnaś przejść na pepti - raczej nie...poczytaj sobie o alergi, dziecko raczej nie powinno wogóle przybierać, albo chudnąć jeżeli mleko byłoby dla niego niedobre. Musisz zauważyć ze alergia to nie tylko problemy skórne ale tez tylko ciągłe choroby (zapalenie oskrzeli, płuc) itd. Robiłaś mu morfologię? Wszystko ok? Jeżeli tak to daj temu spokój ;D
Dlatego tez za za grosz nie ufam lekarzom!!! Zobaczcie jeden mówi co innego niż drugi jakby cholera jeden był po medycynie a drugi po astronomi, a przecież szkolą się kuźwa w jednym kierunku!!!! Nie wiem co Ci polecić. Nie znam dokładnie waszych przyrostów wagi, ale waga teraz 9 kg nie jest taka zła. Może ma świetne spalanie. Powinnaś się cieszyć ze ma taki dobry apetyt i dać temu spokój.
Ja ostatnio sobie przypomniałam jak na wszystko zwracałam kiedyś uwagę, ze głowkę krzywo trzyma (mama wysyła mnie zeby do ustawić), ze wszystko bierze lewą rączką (teraz tylko prawą), że oczko dużo mniejsze (naczytałam się o ptozie czy coś takiego, o opadającej powiece), ze na usg ciemiączka rogi komór bocznych wyszły niesymetryczne, latałam z małym do neurologa, do fizjoterapeuty) i co...WSZYSTKO MINĘŁO!!!!!!
Etna...kurczę jeżeli faktycznie to tylko trzydniówka to po cholerę Wam ten antybiotyk??? U mnie lekarz który też szybko przepisuje antybiotyki z małym nie jest taki hop siup. Osttanio też chyba była trzydniówka ale antybiotyk kupiony ale nie dany. Gardło czerwone ale nie na antybiotyk codziennie go monitorowaliśmy. No ale u Was brak apetytu może wskazywać na bolesne gardziołko. Eh...bądź tutaj mądry!
Wiecie czasami jak czytam ze któraś ma jakieś obawy itd i któraś pisze idz do lekarza......przecież Ci lekarze nie są aż tacy mądrzy. Zobaczcie każda z nas miała inne zalecenia co do witaminy D, każda z nas ma inne zalecenia co do witamin dla naszych dzieci, mój lekarz kategorycznie nic nie kazał dawać, nawet tranu, omega itd, każdy lekarz inaczej zalecał rozszerzać dietę. Co lekarz to opinia!

reklama
Ula właśnie mi o to chodzi ze Paweł ma wyniki dobre a ta "specjalistka" to nawet nie zwazyla go ! nie popatrzyla na spis wsyztskich wag od urodzenia kiedy ile przytył ! nawet o wyniki nie spytała ... nic ... odrazu stwierdzila zmiane mleka i dieta całkowicie BEZMLECZNA no ok ... moze mleko zmienic ... ale diete ?? chociaz mu nic sie nie dzieje ?? dostaje kanapeczki z masełkiem nci sie nie dzieje ... twaróg, jogurty i nic... ostatniio zrobiłam manne na mleku zjadł i nic... zero wysypki i luźnej kupki ... wiec po co zmieniac diete ?? :/ eh ... na 17 ide do pediatry ;/

Do góry