reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

reklama
wkleję wam coś...
powiedzcie mi czy ktoś się z czymś takim spotkał.. normalnie już nie mam sił na to co się dzieje z moim dzieckiem...
zeszło jej tamto z szyji to teraz pojawia się to..
i nie chce zejść....:no::wściekła/y: tylko się babra, kub zasycha i są strupki....
wielkość rzeczywista tego "czegoś" ok 2mm na 2mm...
jedynie na nosku ma większe bo zdrapuje strupek i wygląda to strasznie:-( no i ma tego kilka sztuk
tzn 1 na nosku, 1 na brodzie ,2 na szyji z tyłu , 4 na pleckach 1 nad piersią i teraz się robi 1 na ręce
aha i 1 taka plamka zaczęła się pojawiać własnie na nosku z tydzień temu.. nie wiem od czego , i kolejne powoli z nikąd wyskakiwały , i robiły się strupki z dnia na dzień

kurcze kamcia a mi to na ospę nie wygląda ale ja lekarzem nie jestem:-:)-(
natomiast jeśli to ospa to MUSISZ pilnować żeby strupków nie zdrapywała bo dziury zostają a to potem brzydko wygląda
co do gorączki to z reguły występuje przed wysypka ... ale może byc tak że nie ma wogóle

Lotka moze to ta 3dniowka

czyli mam czekac na wysypke? czy sa przy tym jakies inne objawy? no bo maly nic tylko ta choler...na temp?

hmmm my mamy 3dniówkę i tak:

przez 3 dni gorączka...
jeden dzień przerwy
masakryczna wysypka myślałam że zawału dostane jak Igiego rano zobaczyłam...:szok::szok:
jeśli się okaże że to to to pamiętaj co by ci lekarz nie mówił nie wychodź z niuniem na spacery bo jak się to przeziebi to ...
my mamy tylko calcium i krople fenistilu ktorych nie podaję daje tylko to wapno ijuż schodzi
ta wysypka może sie utrzymywać 3-4 dni

u mnie przy 3-dniówce była tylko wysoka temp, podawałam najpierw czopki z paracetamolem a potem syropek z ibuprofenem , Lotka jeśli nie chcesz podać czopka to daj małemu trochę syropku , dawałam też witC w kropelkach i calcium raz dziennie , no i ja standardowo podaje tran do picia :)

Już jestem.
jak pokazałam lekarzowi na początku pierwsze kropki przyznał że to może być ospa..
ale jak pokazałam plecki to od razu powiedział że nie i podał nazwę którą po wyjściu zapomniałam:-:)zawstydzona/y:
coś na in albo im...no ale mniejsza z tym
mała akurat zdrapała sobie strupek z noska i wiział tą całą ropę czy wodę co z tego wylatuje , dał nam antybiotyk na 10 dni w syropie, i powiedział że mam się nie przzejmować bo to nic groźnego,
mówił że wirusowe zaplenie skóry.... no i jak narazie 0 kontaktu z dziecmi
oczywiście wziął aparat i popstrykał małej foteczki , noska i plecków (nie wiem w jakim celu) no i powiedział żeby antybiotyk brać 4 razy dziennie,
ale pójdę do przychodni i się go jeszcze raz spytam jak to sie nazywało bo muszę w necie sprawdzić co to jest.

Ostatnia edycja:
Odnośnie ospy ...... ja miałam ospe jak miałam roczek i drapałam się bardzo. Do tego stopnia , ze mam na buzi ślady dosc widoczne. Przyzwyczaiłam się , zapudruje i prawie nie widać. Takze pilnujcie zeby dzieciaki nie drapały , ale po mnie wodac , ze to nie takie proste

Wrocilismy od lekarza, podobno to ta 3dniowka(chociaz lekarka nie do konca pewna, ale skoro innych objawow nie ma...). mamy nurofen i silniejszy paracetamol w czopkach no i czekamy na wysypke ;) pzdr

reklama
ja wróciłam z pracy:dry:
no i włąśnie wyczytałam co to za choroba , byłam u lekarza powiedział ze to IMPETIGO
sprawdziłąm w słowuniku, no i pisze że to liszajec zakaźny:-(
powikłania ma od poprzednich zmianach skórnych o których wcześniej pisałam co miała na szyji i już zniknęły (azs), w zamian za tamte pojawiło się to:dry:
http://www.maluchy.pl/artykul/57

Ostatnia edycja:
Do góry