reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

reklama
wkleję wam coś...
powiedzcie mi czy ktoś się z czymś takim spotkał.. normalnie już nie mam sił na to co się dzieje z moim dzieckiem...
zeszło jej tamto z szyji to teraz pojawia się to..
i nie chce zejść....:no::wściekła/y: tylko się babra, kub zasycha i są strupki....
wielkość rzeczywista tego "czegoś" ok 2mm na 2mm...
jedynie na nosku ma większe bo zdrapuje strupek i wygląda to strasznie:-( no i ma tego kilka sztuk
tzn 1 na nosku, 1 na brodzie ,2 na szyji z tyłu , 4 na pleckach 1 nad piersią i teraz się robi 1 na ręce
aha i 1 taka plamka zaczęła się pojawiać własnie na nosku z tydzień temu.. nie wiem od czego , i kolejne powoli z nikąd wyskakiwały , i robiły się strupki z dnia na dzień

Załączniki

• DSC04847.jpg
    DSC04847.jpg
    18,2 KB · Wyświetleń: 29
  • DSC04845.jpg
    DSC04845.jpg
    10,9 KB · Wyświetleń: 30
  • DSC04846.jpg
    DSC04846.jpg
    13 KB · Wyświetleń: 30
  • DSC04844.jpg
    DSC04844.jpg
    18,6 KB · Wyświetleń: 28
Ostatnia edycja:
ja też własnie wyczytałam wczoraj że to może być ospa...
ale ma tgo kilka, a pamiętam że na ospę ma się pełno krostek
a to co znalazłam w necie no i się prawie zgadza tyle że na główce nie ma krostek poza jedną
no i nie ma gorączki :

Ospa wietrzna

Zakaźna choroba wirusowa.
Wysypka ma postać niesymetrycznych plamek. Po kilku godzinach przekształcają się one w grudki, a potem w pęcherzyki wypełnione płynem.
Pęcherzyki stopniowo zamieniają się w brunatne strupki, które z czasem odpadają.
Gdzie się pojawia?
Najpierw na głowie, potem na całym ciele. Wysypka pojawia się w 3–5 rzutach, dlatego na skórze są zarówno świeże krostki, jak i zaschnięte strupki.
Objawy towarzyszące: gorączka, silny świąd.
Jak ulżyć dziecku?
Zmiany skórne trzeba smarować preparatami łagodzącymi swędzenie i przyspieszającymi wysychanie. Pomagają kąpiele w roztworze nadmanganianu potasu.
Kiedy do lekarza?
Gdy dziecko rozdrapało pęcherzyki i pojawił się stan zapalny lub zmiany są rozległe i objęły błony śluzowe.

Ostatnia edycja:
tez mi sie wydaje, ze ospa...:(

a u mnie tomi pospal wyjatkowo 1,5h, widac po nim ze cos nie tak, goraqczka wrocila, tym razem 37,8... :( jezeli to goraczkowanie z zabkow, to ile to moze potrwac? dlugo miewalyscie takie goraczki u dzieci?.....

tez mi sie wydaje, ze ospa...:(

a u mnie tomi pospal wyjatkowo 1,5h, widac po nim ze cos nie tak, goraqczka wrocila, tym razem 37,8... :( jezeli to goraczkowanie z zabkow, to ile to moze potrwac? dlugo miewalyscie takie goraczki u dzieci?.....
moja też nie gorączkowała...
ale wiesz co... daj mu czopek, i zobacz czy gorączka powróci

reklama
dalam w nocy, przeszlo mu ale jak sie obudzil to wrocilo, dalam czopek znowu, ale po 10-15 min zrobil kupe, wiec i nie caly czopek sie wchlonal, a ze nie wiem ile, wiec w tym momencie mu znow czopka nie dam, bo moze byc za duzo...... poje go tylko wodą, je normalnie, tylko ta temp :/

Do góry