reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

I po wizycie u alergologa więc:

nadal dieta dopóki karmię cycem,dostaliśmy receptę na pepti 2 i syropek ketotifen żeby się mały nie drapał.no i wiadomo gadał opielęgnacji skóry ale to sama już wiedziałam itp.Zadnych nowości nie wprowadzać,zostać na razie to co daje do lipca, z glutenem się wsztrzymać!

jedna myśl jak on to mleko wypije ten mój cycme,ciagle mi chodziła.Marudził juz strasznie,wyprawa daleka :-/korki... wykapany daję mleczko a ten ciam ciam ciam i wypił ciurkiem 100ml( butle większą muszę kupić),poprawił cycem i śpi.
Albo to jednorazowy wybry( boże nieeee!!!!) albo mu posmakowało.Lekarz wspomniał że pepti bardziej dzieci lubią.

W nocy dam cyca a jak kupię termos to zobaczymy czy się nabierze.

Trochę mi smutasno się z cyculą powoli rozstawać ale to dla zdrowia i jego i mojego :-)
I tak długo karmię prawie 8 mc wytrzymałam( czasem się zgrzeszyło,nie powiem )

Zapomniałam pytać ile razy dawactomleko,no bo czasem chce mu się pićprzeciez to herbatke mogę co??Passi ty karmisz pepti jak byś mogła i chciała podziel się doświadczeniem :-) inne dziewczyny również.

reklama

nadal dieta dopóki karmię cycem,dostaliśmy receptę na pepti 2 i syropek ketotifen żeby się mały nie drapał.no i wiadomo gadał opielęgnacji skóry ale to sama już wiedziałam itp.Zadnych nowości nie wprowadzać,zostać na razie to co daje do lipca, z glutenem się wsztrzymać!

jedna myśl jak on to mleko wypije ten mój cycme,ciagle mi chodziła.Marudził juz strasznie,wyprawa daleka :-/korki... wykapany daję mleczko a ten ciam ciam ciam i wypił ciurkiem 100ml( butle większą muszę kupić),poprawił cycem i śpi.
Albo to jednorazowy wybry( boże nieeee!!!!) albo mu posmakowało.Lekarz wspomniał że pepti bardziej dzieci lubią.

Trochę mi smutasno się z cyculą powoli rozstawać ale to dla zdrowia i jego i mojego :-)

Zapomniałam pytać ile razy dawactomleko,no bo czasem chce mu się pićprzeciez to herbatke mogę co??Passi ty karmisz pepti jak byś mogła i chciała podziel się doświadczeniem :-) inne dziewczyny również.

Cleo niby mleka modyfikowanego nie powinno sie dawac czesciej niz co 3godz tak w szpitalu mowili ale to dziecko sobie ustala kiedy ma ochote na mleko moj czasami po 2godz domaga sie kolejnej butli a czasami wytrzymuje 4-5godz...dwa dni temu w ciagu calego dnia tylko raz jadl mleko bo wiecej razy nie chcial...

Bartek jest na Pepti. Niby w schemacie żywienia na puszce jest napisane że od 7 miesiąca 3 razy dziennie po 210 ml, ale Bartek pije 4 razy na dobę, ale za to po mniej więcej 120-140 ml. W każdym razie mleko traktuję jako posilek, do picia między posilkami daję mu herbatkę lub wodę.
U nas to wygląda ta: rano ok. 7:00 - mleko
10-11 - kaszka ryżowa z owocami
13-14 - obiadek
16-17 - deserek owocowy
19:00 - mleko
23-24 - mleko
i niestety ok. 3-4 znowu mleko

Nie wiem, jak go przekonać, żeby wypił więcej mleka na jeden raz, ale za to zrezygnował z jednego karmienia.
W dzień pomiędzy posiłkami i do popicia daję mu herbatkę, ale w nocy nie daje się oszukać

Za nami dzis nieprzespana noc :( maly sie wiercil, poplakiwal, w koncu nie mialam sily i go wzielam do naszego lozka, a tu dalej to samo(a zazwyczaj pomagalo), no i ok 3 w nocy goraczka :( 38,2...... dalam mu czopek, i ok 4 usnal na 2h. dopiero teraz zasnal znowu, ale juz lepiej, teraz ma 37-37,2.... wiec jak na dziecko, to juz niezle. chyba zwale to na ząbki, bo ida jakby chcialy a nie mogly, a innych objawow nie ma... miala ktoras z Was podobna sytuacje?
pzdr!

lotka biedactwo... u nas nie było gorączki tylko marudznie, albo mała strasznie ni z tąd ni z owąd zaczęła płakać bez powodu po czym trzeba było ją ponosić..

poobserwuj małego, i poczekaj, mam nadzieję że już się temperatura nie pojawi:tak:

Cleo, no to super, że tak to wszystko wyszło:-)
Lotka, moja tez miała ciężka noc..ale ja zwalam to na te upały, bo jak organizm ma się przyzwyczaić, jak tu raz zimno poniżej 10 stopni, a tu wraz ponad 30..dorosły ma ciężko, a co dopiero taki maluszek:-(..
Dziewczyny, zauważyłam ostatnio u mojej, że ma problem z kupką - znaczy robi codziennie, ale bardzo się męczy - tak jest od momentu przejścia na mleko "2"..miałyście też tak?:-:)zawstydzona/y: Ja nie wiem, może mleko zmienić? Teraz mała jest na Hipp 2..

reklama
Do góry