reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

reklama
Olica najwazniejsze ze z malutka wszystko dobrze i juz w piatek bedziecie razem w domu :-)

a ja z Helenka bylam dzisiaj u okulisty i wiekszosc wylewow juz sie wchlonela :-) nadal mam zakrapiac oczy i za 3 tygodnie do kontroli boje sie tylko czy mala nic nie zlapala w tej przychodni bo tam tyle ludzi i wiadomo chorzy tez

Czy wasze dzieci miały robione USG głowy np USG przez ciemiączkowe?

Moja córa okazuje się, że ma wylew III stopnia.
To niby zdarza się u wczesniaków i małych dzieci.
Wymaga to stałej konsultacji neurologicznej.
Powiedzieli, że wypisaliby ją jutro ze szpitala, ale neurolog i okulista są we wtorek i środe i mam sama podjąc decyzję czy wypisuje ją ze szpitala i we własnym zakresie idę z nia do neurologa i okulisty czy zostawiam ją jeszcze w szpitalu, żeby ci lekarze ją przebadali. Ale będzie to dopiero we wtorek i w środę :-(
Znowu mam być tyle dni bez dziecka......??

Szczerze mówiąc to mam ją już prywatnie zarejestrowaną do obu specjalistów, ale nie wiem co mam zrobic..

Jestem jeszcze przeziębiona a zarazem chcę już miec dziecko przy sobie.
Co byście zrobily na moim miejscu ??????

Wypisać ją jutro i iśc prywatnie do tych specjalistów czy zostawić jeszcze w szpitalu do środy ?

Czy wasze dzieci miały robione USG głowy np USG przez ciemiączkowe?

Moja córa okazuje się, że ma wylew III stopnia.
To niby zdarza się u wczesniaków i małych dzieci.
Wymaga to stałej konsultacji neurologicznej.
Powiedzieli, że wypisaliby ją jutro ze szpitala, ale neurolog i okulista są we wtorek i środe i mam sama podjąc decyzję czy wypisuje ją ze szpitala i we własnym zakresie idę z nia do neurologa i okulisty czy zostawiam ją jeszcze w szpitalu, żeby ci lekarze ją przebadali. Ale będzie to dopiero we wtorek i w środę :-(
Znowu mam być tyle dni bez dziecka......??

Szczerze mówiąc to mam ją już prywatnie zarejestrowaną do obu specjalistów, ale nie wiem co mam zrobic..

Jestem jeszcze przeziębiona a zarazem chcę już miec dziecko przy sobie.
Co byście zrobily na moim miejscu ??????

Wypisać ją jutro i iśc prywatnie do tych specjalistów czy zostawić jeszcze w szpitalu do środy ?
a kiedy masz te prywatne wizyty??

W poniedziałek i wtorek.
Ale z tego neurologa w poniedziałek chce zrezygnowac, bo widze, ze ta baba, do której ją przypadkiem zarejestrowałam ma zle opinie i mam już poleconego neurologa ale rejestracja jest od 17 ej.
Jakby wizytę udało się zaklepac na przyszły tydzien to było by super !

CO BYŚCIE ZROBIŁY NA MOIM MIEJSCU ?????

Ostatnia edycja:
W poniedziałek i wtorek.
Ale z tego neurologa w poniedziałek chce zrezygnowac, bo widze, ze ta baba, do której ją przypadkiem zarejestrowałam ma zle opinie i mam już poleconego neurologa ale rejestracja jest od 17 ej.

A czy nie mozna dziecka zabrać ze szpitala i stawić się na same badania...?
Wiesz, trudno powiedziec co zrobiłabym na Twoim miejscu bo na nim nie jestem i opinia jest czysto teoretyczna... Poza tym nei chce sie wypowiadać w tak poważnej kwesti bo uważam ze decyzję powinnas sama podjąć.. :sorry:

W poniedziałek i wtorek.

Pewnie najrozsądniej by było żeby została jednak jeszcze w szpitalu, no bo miałabyś z głowy wizyty u specjalistów i zdążyłabyś się porządnie wykurować. Ale łatwo mi tak pisać bo mam małą w domu :zawstydzona/y::-(A nie zgodzą się wypisać i przywieźć ją tylko na badania we wtorek i środę ?

Nie wiem czy mozna wypisac małą i przyjść tylko na badania.
Znając zycie -pewnie nie, bo NFZ im nie zapłaci za te badania skoro mała juz nie będzie pacjentką szpitala.....

Nie wiem czy mozna wypisac małą i przyjść tylko na badania.
Znając zycie -pewnie nie, bo NFZ im nie zapłaci za te badania skoro mała juz nie będzie pacjentką szpitala.....
No to ja bym się upewniła a jesli by się nie dało to jednak małą zostawiłabym w szpitalu, bo jesli konieczne bedzie dalsze leczenie odrazu dostaniesz skierowania i opieke a jesli zaczniesz prywatne konsultacje to juz cale leczenie bedziesz musiała (jak sądzę) prowadzić prywatnie.
Rozumiem że ci ciężko, ale dla dziecka to chyba lepsze rozwiązanie, tym bardziej że trochę chora jestes..

reklama
Do góry