mary__mary
BorySoniowa Mamusia :)
ja tez dzis po wizycie - Sonia z wagi urodzeniowej 3.9kg elegancko juz do 4.2kg skoczyla
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
a kiedy masz te prywatne wizyty??Czy wasze dzieci miały robione USG głowy np USG przez ciemiączkowe?
Moja córa okazuje się, że ma wylew III stopnia.
To niby zdarza się u wczesniaków i małych dzieci.
Wymaga to stałej konsultacji neurologicznej.
Powiedzieli, że wypisaliby ją jutro ze szpitala, ale neurolog i okulista są we wtorek i środe i mam sama podjąc decyzję czy wypisuje ją ze szpitala i we własnym zakresie idę z nia do neurologa i okulisty czy zostawiam ją jeszcze w szpitalu, żeby ci lekarze ją przebadali. Ale będzie to dopiero we wtorek i w środę :-(
Znowu mam być tyle dni bez dziecka......??
Szczerze mówiąc to mam ją już prywatnie zarejestrowaną do obu specjalistów, ale nie wiem co mam zrobic..
Jestem jeszcze przeziębiona a zarazem chcę już miec dziecko przy sobie.
Co byście zrobily na moim miejscu ??????
Wypisać ją jutro i iśc prywatnie do tych specjalistów czy zostawić jeszcze w szpitalu do środy ?
A czy nie mozna dziecka zabrać ze szpitala i stawić się na same badania...?W poniedziałek i wtorek.
Ale z tego neurologa w poniedziałek chce zrezygnowac, bo widze, ze ta baba, do której ją przypadkiem zarejestrowałam ma zle opinie i mam już poleconego neurologa ale rejestracja jest od 17 ej.
Jakby wizytę udało się zaklepac na przyszły tydzien to było by super !
CO BYŚCIE ZROBIŁY NA MOIM MIEJSCU ?????
Pewnie najrozsądniej by było żeby została jednak jeszcze w szpitalu, no bo miałabyś z głowy wizyty u specjalistów i zdążyłabyś się porządnie wykurować. Ale łatwo mi tak pisać bo mam małą w domu :-(A nie zgodzą się wypisać i przywieźć ją tylko na badania we wtorek i środę ?W poniedziałek i wtorek.
Ale z tego neurologa w poniedziałek chce zrezygnowac, bo widze, ze ta baba, do której ją przypadkiem zarejestrowałam ma zle opinie i mam już poleconego neurologa ale rejestracja jest od 17 ej.
Jakby wizytę udało się zaklepac na przyszły tydzien to było by super !
CO BYŚCIE ZROBIŁY NA MOIM MIEJSCU ?????
No to ja bym się upewniła a jesli by się nie dało to jednak małą zostawiłabym w szpitalu, bo jesli konieczne bedzie dalsze leczenie odrazu dostaniesz skierowania i opieke a jesli zaczniesz prywatne konsultacje to juz cale leczenie bedziesz musiała (jak sądzę) prowadzić prywatnie.Nie wiem czy mozna wypisac małą i przyjść tylko na badania.
Znając zycie -pewnie nie, bo NFZ im nie zapłaci za te badania skoro mała juz nie będzie pacjentką szpitala.....