reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

Kasiula - dziecko chyba do 3 miesiaca moze zezowac bo nie umie jeszcze czasami zgrac gwóch oczkow jednoczesnie.

A my nie mamy do okulisty skierowania a mały lezal pod lampami 4 dni. Ale u nas w szpitalu co 2 dziecko lezy pod lampami i nikt nie dostaje skierowania:no:

reklama
Kasiiula dzieci do pewnego wieku (nie pamiętam do kiedy:zawstydzona/y:) mogą zezować

My USG bioderek mieliśmy w szpitalu, następne w 3 miesiącu (ale u nas tak zawsze robią:-)), a do pediatry wybieram się za 3 tygodnie (mam nadzieję, że szybciej nie będę musiała) i to wszystko z medycznych aspektów;-)

Ewelia to idz do lekarza rodzinnego i powiedz ze dziecko bylo naswietlane ale chyba zapomnieli o zaleceiu kontroli okulistycznej.

Odrazu mówię, że do okulisty nie trzeba skierowania tylko to musis byc okulista od takich małych dzieci !!!!!!!!!
Ale trzeba do ortopedy i neurologa.

Tylko ciężko z terminami, we Wrocławiu limity na NFZ wyczerpane i idziemy prywatnie jak mała wyjdzie ze szpitala (100 zł i 80 zł wizyty)

Wczoraj bylam na kontroli z Majka. Lekarz powiedzial ze rosnie zdrowa , duza kobietka. W 6 dni przytyla 220g . I zalecil spacery:-D:-D Wiec wczoraj, mimo brzydkiej pogody poszlismy na spacerek-30min, malutka spala grzecznie ale chyba byla zadowolona-mamusia byla :-D Tym bardziej ze 3 trymestr ciazy przelezalam prawie caly na kanapie, nic mi sie nie chcialo robic, a o chodzeniu to nawet nie wspomne. Po takim krotkim spacerku zasnelysmy w 5 s ;-)

Kiedy mam iśc z małym do pediatry?:sorry::nerd:
W tą sobotę dopiero wróciliśmy do domku(21.11) po cc
Chce się upewnic co do bioderek maluszka no i oczek.

Kiedy mam iśc z małym do pediatry?:sorry::nerd:
W tą sobotę dopiero wróciliśmy do domku(21.11) po cc
Chce się upewnic co do bioderek maluszka no i oczek.
Bioderka pierwszy raz bada się w 5 tyg, potem kontrola w 3 miesiącu życia. My jesteśmy już po pierwszym usg i na szczęście jest wszystko ok. Co do okulisty nie wiem, u nas nie było takich zaleceń, bo małe nie były naświetlane (nie miały żółtaczki) :happy:

a ja wlasnie po wizycie pani doktor dala skierowanie na bioderka obejrzala malucha i stwierdzila ze te krostki co ma to uczulenie na cos :( mam obserwowac i zobaczymy co dalej eh ... pepuszek ladnie zagojony ale dalej mam przemmywac pozatym wsyztsko okej a i w nastepnym tyg idziemy zobaczy ile synek wazy :)

reklama
U nas bada się tylko raz, około 2 miesięcy.

Mam pytanie co do kupek.Mój mały robił do te pory takie kaszkowate, a od 2 dni zaczął robic gładkie, rzadkie i kleiste. Kolor ciemnożółty, może lekko pomaranczowy. Myslicie, ze to jeszcze w normie czy już trzeba do lekarza lecieć?

Do góry