reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

dziewczyny zauważyłam od przedwczoraj wieczorem że małej zaczęły wychodięć krosteczki na pleckach ale tylko w 1 miejscu,tam gdzie się kończy pampers (pod nim)
nie ma nic ani wyżej , ani na tyłku. Myślałam że to może od spocenia, ale jej nie zeszły, moze miała tak któraś z was u swojego maleństwa

Załączniki

• DSC04135.jpg
    DSC04135.jpg
    16,1 KB · Wyświetleń: 41
reklama
Kamcia a moze pampek ją obtarł ?może za mocno była pieluszka nałozona?teraz gorąco się robi...tylko to mi do glowy przychodzi albo uczulenie

no właśnie pisałam że może to być od spocenia się w pampku i jej potówki wyszły bo ma tylko z tyłu na wysokści pasa... a tak to więcej chrosteczek nie ma...
no ale jak ją obtarł.. to co mm ją bez pampersa trzymać ???

Kamcia - a jakie pampersy uzywasz? Bo jak nie oryginalne, to moze przezuc sie na jakis czas, bo sa chyba bardziej miekkie. Moze cos pomoga...

U nas po gruszce MEGA zatwardzenie:szok: Wczoraj ok, a dzis od dwoch godzin troche marudna, wyciskala sie, ale patrze na pampka ze czysty wiec ok. A tu sie okazalo przed kapiela ze tam przy pupce pomaranczowa plastelina...:dry: dalam czopka i znowu plastelina (musialam jej pomoc troche i wzielam ja tak jakbym wysadzala nad toaleta i od razu poszlo)... Najgorsze jest to ze na koncu plasteliny byla krew :szok::szok::szok: Co robic? Czekac czy co? Moze ten czopek podraznil... Ech... o znowu cos cisnie, wlasnie Julia krzyczy ze smierdzi i wychodzi z pokoju bo, cytuje, " dluzej tego nie zniose" :-D:-D:-D:-D

A co do gruszki - juz nie dawac? Czy moge znow sprobowac za jakis czas?

A no i ta wysypka co Wam zdjecia dawalam coraz gorsza... a dzieci zdrowe dopiero w srode...

EDIT - w pieluszce pusto, to tylko baki byly...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dziunka jednorazowo niteczki krwi mogą być, do lekarza jak się będzie powtarzać. Masz śliwki suszone? Podgotuj jedną Joasi i daj do wypicia troszkę (1-2 łyżeczki) takiego kompociku.

edit: a co do gruszki to bym poczekała kilka dni i spróbowała mieszanki gruszka + jabłuszko, są takie słoiczki

reklama
AniaSim i co tam u was? jak zdrowko nic nie piszesz

dziunka u mnie na takie zatwardzenie to super robia sliwki. Ja daje na sniadanko do kaszki ze sloiczka hiipa (slodsze) albo gerbera. Wiem ze ty blw, ale moze jakis wyjatek na zatwardzenie co? Ja daje przed 18 i na sniadanie (jak dzien wczesniej nie robil kupy) po pol sloiczka i po 12 kupa gigant bez wiekszego meczenia.
Jutro na sniadanko tez dam, bo bylismy dzisaj caly dzien poza domem i maly nie robil kupy (to ma po tacie)
Jesli chodzi o gruszke to ja jeszcze nie dalam, pisalas ze dalas cala moze to dlatego
Jesli chodzi o krew to nie mam pojecia

Do góry