reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

No wlasnie ja nie wiem czy dobrze...bo mi sie wydawalo ze ciemiaczko calkowicie zarasta w 2 roku zycia?

reklama
a u nas wyglada tak ...

Pawełka opusciła temperatura ... wiec jest dobrze ...
no i konsultowałam sie z laryngologiem tzn moja doktorka z jakas kolezanka i uznała ze ta wada nie ma nic wspolnego z choroba ze za duzy niedosłuch ... ze to genetycznie musi byc i nie ma sensu powtarzac badania ... trzeba jak najszybciej załozyc aparat aby mogł normalnie sie rozwijac zaczac mowic itp...yhhhhhhh

:( Kasiu, przykro mi, ale głowa do góry i tak jak Ci pisałyśmy - cieszmy się ze tak szybko to wychwycili, dzięki temu mały będzie mógł się normalnie rozwijać.

:( Kasiu, przykro mi, ale głowa do góry i tak jak Ci pisałyśmy - cieszmy się ze tak szybko to wychwycili, dzięki temu mały będzie mógł się normalnie rozwijać.
yhy masz racje ... teraz szykowac papiery bede wszedzie gdzie sie da aby jak najwiecej dofinansowania wyciagnac na ten aparat :|
najwazniejsze zeby Pawełek dobrze słyszał i zaczał szybko mowic aby pozniej miał łatwiej

ciekawi mnei jeszcze czy takie dziecko z aparatem biora do zlobkow itp... czy nie bedzie z tym problemów

Kasia - ja dopiero teraz doczytalam. Bardzo mi przykro z powodu niedosluchu Pawelka. Nic wiecej dodac nie moge - najwazniejsze ze wada wykryta tak wczesnie, ze maly bedzie mial aparat i ze wszystko uslyszy i jestem pewna ze to wszystko razem zaowocuje poprawa sluchu. Trzymajcie sie cieplo.

Dziewczyny moze Wy mi pomozecie bo nie wiem juz jak mam poradzic maluchowi :( Od dwoch dni moj maluszek strasznie sie napina lezac na pleckach, tak jakby robil kupke, wyglada jakby probowal ja wycisnac, czasem robi sie az czerwony na twarzy i do tego marudzi. Kupke robi regularnie raz czasem nawet dwa razy dziennie, a to napinanie jest niezaleznie czy kupka wlasnie wyszla, czy byla kilkagodzin temu. Odstawilam na razie marchewke ktora moze powodowac zaparcia, choc po konsystencji kupy nie mozna powiedziec ze to sa zaparcia - zbita, ale nie ubita ;) Teraz jemy pietruszke, ziemniaka i od wczoraj brokul, a na podwieczorek jablko z kleikiem ryzowym na moim mleku. Jak mu wczoraj wsadzilam czopka wieczorem bo znow tak strasznie sie napinal to po chwili wyszla kupa, a po zmianie pieluszki znow zaczelo sie to napinanie :( nie chce stosowac codziennie czopkow bo widze ze nie w tym tkwi problem, no i nie mam pomyslu od czego to moze byc :((((

z reguły nie wchodzę na ten dział... no ale teraz czytam Kasiu o Pawełku i jest mi bardzo przykro... :(
mam nadzieję że nie bedzie tak źle..
a jesyt możliwość żeby wada zniknęła sama??
senie że eraz jak będzie nosił aparat to późnij się to wyrówna??

reklama
my po wizycie u naszej pani doktor ... maly odwczoraj temp wacha sie od 37 do 38 ... dotego znow wrociło cos na oskrzela i ma czerwienione gardło ... białe krwinki znacznie osłabione ... zaczynamy od nowa leczenei antybiotykiem

Alan ma wiekszy katar, frida poszla w ruch. Hsteria przy tym byla taka, ze to co odciagnekam po placzu wrocilo z nawiazka :/
Ta sama hister przy podaniu Nasivinu :/ ... toz mi sie wrazliwiec trafil...szkoda ze nie bierze przykladu ze straszego brata ;)

u nas dzis troszke lepiej. poltorej butli kaszki wypite, i na razie temperaturka troszke spadla. malemu humorek od razu wrocil.
dziewczyny życzę zdrówka dla maluszków

a u nas wyglada tak ...

Pawełka opusciła temperatura ... wiec jest dobrze ...
no i konsultowałam sie z laryngologiem tzn moja doktorka z jakas kolezanka i uznała ze ta wada nie ma nic wspolnego z choroba ze za duzy niedosłuch ... ze to genetycznie musi byc i nie ma sensu powtarzac badania ... trzeba jak najszybciej załozyc aparat aby mogł normalnie sie rozwijac zaczac mowic itp...yhhhhhhh
kasia bardzo mi przykro że jednak Pawełek ma ten niedosłuch:-( z drugiej strony dobrze że już stwierdzony :-( :-(

yhy masz racje ... teraz szykowac papiery bede wszedzie gdzie sie da aby jak najwiecej dofinansowania wyciagnac na ten aparat :|
najwazniejsze zeby Pawełek dobrze słyszał i zaczał szybko mowic aby pozniej miał łatwiej

ciekawi mnei jeszcze czy takie dziecko z aparatem biora do zlobkow itp... czy nie bedzie z tym problemów
kasia oprócz NFZ wiem że możecie się jeszcze starać o dofinansowanie z PEFRON-u

Do góry