reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

Zwariuję…….
Mała ma infekcję w organizmie- zapalenie ucha itd…….
Raczej do końca tygodnia nie wyjdzie.
Je, przybiera na wadze , żółtaczka się cofa, ale ma obrzęk nóżki w podudziu i przy stopie.
Pewnie suki ją trzymały ciągle na jednym boku.
Ma mieć chyba jutro robione usg głowy i brzucha i czekają na resztę wyników, ale kiedy wyjdzie to narazie jest zawczesnie żeby okreslic, ale raczej nie w tym tygodniu….
Prawie 2 tygodnie będę bez dziecka………
Olica
Rozumiem że ci ciężko i widzę że nie dażysz sympatią personelu szpitala ale przy takim stanie zdrowia chyba najwazniejsze jest zeby Mała była na bieżąco monitorowana i pod opieką lekarską...

reklama
u nas jest dokładnie tak samo!! już sama nei wiem co robić! Nie mam pojęcia o co mu chodzi? Czy o gazy czy o co?
a ja zapytałam o to pediatry na wizycie i mi powiedziała ze dziecko w taki sposób ćwiczy odruch defekacyjny i żeby nie pomagać mu robić kupy bo jelito grube musi się wyćiwczyć. Chyba że trwa to bardzo długo to masaż brzucha, ale absolutnie zabroniła podrażnaiania odbytu (np termometrem) i czopków glicerynowych.

Zwariuję…….
Mała ma infekcję w organizmie- zapalenie ucha itd…….
Raczej do końca tygodnia nie wyjdzie.
Je, przybiera na wadze , żółtaczka się cofa, ale ma obrzęk nóżki w podudziu i przy stopie.
Pewnie suki ją trzymały ciągle na jednym boku.
Ma mieć chyba jutro robione usg głowy i brzucha i czekają na resztę wyników, ale kiedy wyjdzie to narazie jest zawczesnie żeby okreslic, ale raczej nie w tym tygodniu….
Prawie 2 tygodnie będę bez dziecka………

ale Ty wyzdrowiejesz i będziesz mogła ją odwiedzać, tak?

Dziewczynki cały czas czytam o tym, ze chodzicie do róznych lekarzy: neonatologów, okulistów. To zalecenia bo cos sie dzieje czy profilaktyka?
u nas zalecenie!
ortopeda - bo mała miała ułożenie pośladkowe i przez to mogą być większe problemy z biodrami, dlatego nie czekaliśmy 4-6 tygodni (bo w tym czasie usg stawów biodrowych powinno się zrobić każdemu dziecku) tylko poszlismy od razu. mała miała 13 dni i okazało się, że za wcześnie nas skierowali, bo ona ma te stawy jeszcze nie wykształcone! więc 10 grudnia znów idziemy
okulista - po fototerapii, którą mała miała w szpitalu na żółtaczkę

ale Ty wyzdrowiejesz i będziesz mogła ją odwiedzać, tak?

Jak ja wyzdrowieję to i pewnie ona także.
Myślę, że wyjdzie w poniedziałek lub wtorek i ja do tego czasu dojdę do siebie.

Dziewczynki cały czas czytam o tym, ze chodzicie do róznych lekarzy: neonatologów, okulistów. To zalecenia bo cos sie dzieje czy profilaktyka?

My mamy zalecenie do okulisty przez fototerapię , ortopedę przez położenie pośladkowe płodu, a neurolog to chyba rutynowo.
A neonatolog prowadzi moje dziecko w naszej przychodni.

a ja zapytałam o to pediatry na wizycie i mi powiedziała ze dziecko w taki sposób ćwiczy odruch defekacyjny i żeby nie pomagać mu robić kupy bo jelito grube musi się wyćiwczyć. Chyba że trwa to bardzo długo to masaż brzucha, ale absolutnie zabroniła podrażnaiania odbytu (np termometrem) i czopków glicerynowych.
nie, no o tym az to nie myslałam. Ja bardziej miałam na myśli jakieś poczatki kolek niż zatwardzenia.

ja sie zastanawiam nad okulista od kiedy mozna isc bo chcialabym zbadac wzrok gdyz moj maz ma duza wade wzroku ... i chcialabym zobaczyc czy syn odziedziczyl to po nim ... bo momentami wydaje mi sie ze ma zeza :( ale ponoc wiekszosc dzieci malutkich tak ma

reklama
Kasiulka moja mała też zezuje czasami ! pamiętam, że córeczka koleżanki też zezowała, a dziś ma 2 latka i śliczne , "proste" oczy :-)

Do góry