reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

reklama
Tak, wyraznie czuc pod palcem. Najpierw myslalam ze odparzenie, ale cos mi miejsce nie gralo, bo na lopatce? A potem zaczelo rozchodzic sie i doszlo az do nadgarstka a teraz idzie w druga strone. Krostka na krostce, cienki pas o szerokości ok 1 cm...

czy żelazo mogę podawać dziecku razem z mlekiem, bo wczoraj jak podawałam mu z łyżeczki to zaczął się krztusić i teraz się boję, a z butli z mlekiem przed snem byłoby mi wygodnie i dla niego bezpiecznie.

A na żadnym ciuszku nie ma wstawki w podobnym miejscu? Może to alergia kontaktowa?

No nie wiem... Dziś poszła "odnoga" w stronę klatki piersiowej i kończy się między cycusiami :( Ale zajarzyłam że jakiś czas temu zamiast oliwki nivea zaczelam stosowac krem intensywnie nawilzajacy nivea - ale to by raczej na calym cialku uczulenie wyskoczylo?

no i my po badaniu ... mały ma średni nie dosłuch .... bedziemy aparatowac :( mam mega doła i wogole ... ide sie ogarne i napisze wiecej :(

Kasiu przykro mi :( nie wiem co powiedzieć...

Madziu poradz sie lekarza, bo z tego co wiem lekarstw nie powinno sie podawac z mlekiem, jak juz to tylko z woda. Ale moze zelazo mozna...

no i my po badaniu ... mały ma średni nie dosłuch .... bedziemy aparatowac :( mam mega doła i wogole ... ide sie ogarne i napisze wiecej :(
w tym samym momemncie pisałyśmy...
Kasia napisz więcej jak już bedziesz mogła...bo nawet nie wiem co napisać... smutaskowo się zrobiło:-(

reklama
o matko:szok::-( czyli co?

no a może się pomylili? przecież dzieci po urodzeniu mają słuch badany i pewnie wtedy nie mili do Pawełka zastrzeżeń, Kasia nie martw się, skonsultuj się jeszcze z jakimś dobrym laryngologiem, Ty będziesz spokojniejsza, a Pawełek będzie miał dobra opiekę lekarską. Dasz radę na pewno,bo mamy z listopada są dzielne i nie załamują rąk jak pojawia się jakaś przeciwność losu! Nie jeden facet chciałby mieć takie jaja jak my mamy. Jak będziesz mieć chwilę i siłę to pisz, co dokładnie powiedzieli, jesteśmy z Tobą nie płacz, bo na pewno jest jakieś rozwiązanie i wszystko dobrze się skończy.
Ja w najtrudniejszych chwilach byłam pewna, że będzie dobrze, bo musiało być dobrze i jest :) a łatwo nie było.

Do góry