reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

Kiedy ja już nie mogę go uśpić moja mama robi to w sekundę :( Ja bardzo rzadko mogę usypiać go na rękach bo mi się wypina i nie ważne czu jestem spokojna czy nie. Muszę nim nieźle pobujać zeby oczka mu się zamuliły, a mama nie. Smutno mi tylko :( myślalam ze jestem "jedyna" ;D

reklama
u nas sa 3 drzemki ale osttanio maly nawet od 13 nie spi do wieczora i jest ciagle aktywny i nie widac po nim ze chce spac :) hehe no ale jak nei chce nie zmuszam .. a dodam ze takie przerwy nie dzialaja na to ze w nocy spi dłuzej :)

Ooo u Was jeszcze 3 drzemki? U nas jest spanko od 21 do ok. 9-10 z dwoma przerwami na jedzonko (pierwsza o 2 w nocy, druga o 7 rano) i wtedy drzemka ok 12 2-3 godziny i o - tu już różnie, czasem o 15 padnie i śpi 2 godziny, a czasem tylko o 17 śpi godzinę. I o 21 lulu.

U nas nadal śpimy co 2 godzinki, czasami co 1 lub 1,5 h. Ja nigdy nie zmuszam do spania! Przeważnie co 2h jest marudny i nic mu się nie podba więc wkładam do kołyski lub łóżeczka i zaraz zasypia. Co jakiś czas zdarza mu się, ze od ok 15-16 się słania i zasnąć nie może, ale jest marudny, trze oczka, przytula się do kocysia...chyba więcej znaków nie musi mamie dawać, zeby mama wiedziała ze Synek jest śpiący... i wtedy raz na ok 2 tygodnie ma taki dzien ze nie spi od 15-16 do 20, ale wtedy nie jest taki sam jak po drzemce, wtedy sam nie wie czego chce :( Mały nam wstaje ok 8-9. W nocy karmimy się ok 3 i 6. Zdarza się ze niechcący otworzy oczka po jedzonku o 6 i się usmiecha, więc lecę po tatę i leżymy razem w łóżku. Mały po pół godzinie zasypia ponownie.

U nas nadal śpimy co 2 godzinki, czasami co 1 lub 1,5 h. Ja nigdy nie zmuszam do spania! Przeważnie co 2h jest marudny i nic mu się nie podba więc wkładam do kołyski lub łóżeczka i zaraz zasypia. Co jakiś czas zdarza mu się, ze od ok 15-16 się słania i zasnąć nie może, ale jest marudny, trze oczka, przytula się do kocysia...chyba więcej znaków nie musi mamie dawać, zeby mama wiedziała ze Synek jest śpiący... i wtedy raz na ok 2 tygodnie ma taki dzien ze nie spi od 15-16 do 20, ale wtedy nie jest taki sam jak po drzemce, wtedy sam nie wie czego chce :( Mały nam wstaje ok 8-9. W nocy karmimy się ok 3 i 6. Zdarza się ze niechcący otworzy oczka po jedzonku o 6 i się usmiecha, więc lecę po tatę i leżymy razem w łóżku. Mały po pół godzinie zasypia ponownie.

u nas tez spanie po 2h teraz czasem etz po 2,5 lub 3 h..tyle ze ignas wstaje o 5:/ potem spi za 1h potem za 2 i tak co dwie mniej wiecej, tyle ze kiedys spac wiecej a teraz mamy tylko jedna dluzsza drzemke ok 1,5h a reszta slynne pol godzinki:/

Kamcia! Pamietasz jak kiedys pisalas ze ciemiaczko prawie malej zaroslo? Bylas z tym u lekarza?
I napisz ile mloda wazy bo mialas dac znac i cisza :)

Hej wpadłam zgłosić wyniki ostatnich pomiarów 6730 i 64 cm :) główka 42, klateczka 44. Bączka zdrowa i określona przez panią dr jako "bardzo energiczne dziecko" - pewnie dlatego że całą wizytę kombinowała jak wyślizgnąć się przytrzymującym rękom mamy i zwiedzić gabinet :)

Hej wpadłam zgłosić wyniki ostatnich pomiarów 6730 i 64 cm :) główka 42, klateczka 44. Bączka zdrowa i określona przez panią dr jako "bardzo energiczne dziecko" - pewnie dlatego że całą wizytę kombinowała jak wyślizgnąć się przytrzymującym rękom mamy i zwiedzić gabinet :)

Wiesz, ja myślalam ze ona troszkę więcej waży, te polisie są takie całuśne. Mój pewnie teraz z 8,5 kg a nie ma takich puciów do całowania :(

reklama
Drzemki po dodzinę , dwie ? Ja mogę zapomnieć o tym . 30-40 Min z zegarkiem w reku i synek wyspany :)
co do termometrów to ja juz nie dostałam rteciowego.Zaluję , poniewaz sa najlepsze.
Swoja droga to w szpitalu mierzyli mi cisnienie aparatem rteciowym , starym jak swiat.Troche mnie to zaskoczylo , ale pigula powiedziala , ze sa najlepsze , nie to co tego dzisiejsze g....:)

Do góry