reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

Dzieki dziewczyny za wsparcie. Ja czuje sie juz lepiej wiec jutro wracam do malej. Tak sobie dzis postanowilam. Bylam u niej na chwile i bylo mi tak jej strasznie zal. Jest taka smutna, taka bezbronna. Juz nie wymiotowala dzis, dali jej 2 kroplowki i oczywiscie znowu zakladali welfron. Mam nadzieje ze jutro bedzie z mala juz duzo lepiej. Z zapaleniem oskrzeli trafila w piatek do szpitala a ta "jelitowka" zarazila sie w szpitalu na pewno tak samo jak ja. Dobrze ze moj N moze z nia tam byc ale i tak jest mi strasznie przykro ze mnie z nia nie ma :-:)-:)-( Mala dostaje duzo lekow na oskrzela i dodatkowo na biegunke i wymioty. Jejku dlaczego ona musi tak cierpiec :-:)-:)-:)angry::angry::angry:

Zycze waszym dzieciom duzo zdrowka.

Ostatnia edycja:
reklama
Czesc, weszlam na chwilke zeby sie wyzalic. Od piatku lezymy w szpitalu na zapalenie oskrzeli, od wczoraj doszly wymioty i biegunka. Codziennie kluja ja i zakladaja welfron :angry::angry::angry::angry: ja je udusze!!! Zeby malo bylo problemu mnie zlapala jelitowka, nie moge siedziec w szpitalu, caly czas placze bo ona tam cierpi a ja nie moge z nia byc. Jeju ale mi zle :-(
oj biedna maluka!!! Njgorzej, ze sama. A zabronili ci tam być/ B skoro mała też ma jelitówkę.... pytam jak mój mały leżał w szpitalu i ja miałam rota to kazali mi i tak przy nim siedzieć - no moze dlattego, ze mieli za mało pielęgniarek, nie wiem.
Wiem, ze cieżko się patrzy na te kłucia, ale może to jednka konieczne, bo maluszkom bardzo sie żyłki szybko zapychaja iw tedy kroplówka zamiast do żyły idze pod skórę, zanim się zorientujesz robi się wielgaśny baniak. Wygląda koszmarnie i do tego boli dlugo bo dlugo schodzi.
Wiem, niektóre sa bezlitosne ale z regóły chcą jak najlepiej dla maluszka
Bądźcie dzielne, nie dajcie się. Niedługo będzie po wszystkim. Trzymamy kciuki!

oj biedna maluka!!! Njgorzej, ze sama. A zabronili ci tam być/ B skoro mała też ma jelitówkę.... pytam jak mój mały leżał w szpitalu i ja miałam rota to kazali mi i tak przy nim siedzieć - no moze dlattego, ze mieli za mało pielęgniarek, nie wiem.
Wiem, ze cieżko się patrzy na te kłucia, ale może to jednka konieczne, bo maluszkom bardzo sie żyłki szybko zapychaja iw tedy kroplówka zamiast do żyły idze pod skórę, zanim się zorientujesz robi się wielgaśny baniak. Wygląda koszmarnie i do tego boli dlugo bo dlugo schodzi.
Wiem, niektóre sa bezlitosne ale z regóły chcą jak najlepiej dla maluszka
Bądźcie dzielne, nie dajcie się. Niedługo będzie po wszystkim. Trzymamy kciuki!

Nie jest sama, tata z nia jest. To nie tak ze zabronili tylko ja caly czas w kibelku siedze a mala potrzebuje opieki a nie mamy w wc. Wiem tez ze klucia sa konieczna ale ona tak strasznie cierpi.

dzieki,dziewczyny za rady, mary - za argumenty :)
Polecam sie... ;-)
Kiedys nie dogadałyśmy sie z moją GP (językowo) i ona zrozumiała że ja chcę Sonie szczepic na świńską grypę... - jak juz doszłysmy do porozumienia powiedziała, że od samego początku przypuszczała że to musi być nieporozumienie bo nimożliwe żebym na świńską chciała szczepić... ;-)
i oczywiście odradzała między słowami bo bezośrednio jej nie wolno było... ;-)

A my wróciłyśmy ze szczepienia ( już 3)..Marysia była super grzeczna, przy wkłuciu ani nie jęknęła:-):-)..Jestem z niej bardzo dumna!!:tak: Moja dzidzia waży już 6920g i jest idealnie na siatce centylowej:-)..

amelka zaczela mi troche pokaslywac, temperatury nie ma, tylko kicha czasami,ale w sumie ona zawsze kichala... czy moge jej dac syropek glicerynowy od 3 mies czy musze isc z nia do lekarza?

Dziewczyny czy Wasze dzieci tez tak długo i często spią??? Na początku mi się to podobało no ale juz sama nie wiem. Wczoraj miał ostatnią drzemkę od 19 miałą być do 20 a potem znowu spanie o 22 ale jak zasnął o 19 to nie dał się za nic obudzić i spał dziś do przed 8. O 9.30 znowu poszedł spać i spi do teraz. Jak miał anemię to tak nie spał, więc to chyba nie ona, bo już miał lepszą morfologię jakiś czas temu i nie jest blady, a może odstawiłam witaminy i znowu go dopadła??? Czy po prostu tyle potrzebuje??? Co 2 h spi a czasami mu się zdarza do 1h...

reklama
Dziewczyny czy Wasze dzieci tez tak długo i często spią??? Na początku mi się to podobało no ale juz sama nie wiem. Wczoraj miał ostatnią drzemkę od 19 miałą być do 20 a potem znowu spanie o 22 ale jak zasnął o 19 to nie dał się za nic obudzić i spał dziś do przed 8. O 9.30 znowu poszedł spać i spi do teraz. Jak miał anemię to tak nie spał, więc to chyba nie ona, bo już miał lepszą morfologię jakiś czas temu i nie jest blady, a może odstawiłam witaminy i znowu go dopadła??? Czy po prostu tyle potrzebuje??? Co 2 h spi a czasami mu się zdarza do 1h...

Anemia to brak zelaza, a nie witamin, wiec nic nie ma to ze odstawilas witaminy chyba:) A caly czas tak spi, czy teraz tylko ostatnio? Moze jest spioszkiem i wiecej snu potrzebuje, wtedy najwiecej rosnie, a i ty masz iwecej czasu dla siebie:) A moze ma taki okres, ze potrzebuje wiecej, moja mala np. spi wiecej jak jest deszczowa pogoda, jak jest niskie cisnienie, jak ja mam takie senny dzien (jestem niskocisnieniowcem) to zauwazylam ze i ona tez:)

Do góry