Acha u nas wyniki posiewu ok
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Acha u nas wyniki posiewu ok
Dziewczyny moja mala zlapala grype jelitowa. Bylam z nia u lakarza, ale nic nie przepisal. Ma goraczke i biegunke... daje jej herbatke z borowek i paracet dla dzzieci na zbicie goraczki. Macie jakies sposoby na ta biegunke? Dodam tylko ze karmie ja tylko piersia.
Nawadnia i leczy biegunkę kleik hipp ors 200 - jest po 4 miesiącu, więc w sam raz dla Magdalenki.Dziewczyny moja mala zlapala grype jelitowa. Bylam z nia u lakarza, ale nic nie przepisal. Ma goraczke i biegunke... daje jej herbatke z borowek i paracet dla dzzieci na zbicie goraczki. Macie jakies sposoby na ta biegunke? Dodam tylko ze karmie ja tylko piersia.
moja mała też dzisiaj po szczepieniu i spała i płakała przez sen...
na szczepieniuu nic nie zapłakała, za to pediatra mi powiedziała że tyle co teraz waży to powinna w 6 miesiącu i w ogóle nie powinna za dużo już przytyć. Mam starać się ją aktywizować, żeby dużo machała nogami, rączkami itp. No i starać się przeciągać pory posiłków. Ona je krótko (może od 3-5 minut) ale za to co 2 godziny. Jak na mój gust to wcale grubas nie jest. Z resztą same powiedzcie (zdjęcie na wątku zdjęciowym)
a że zapytam - ile wzrostu ma ta dziewczynka bo 17kg to naprawde dużo.... aż sie boje...my mamy podobnie a nawet trochę wyżej niż ty ) a najbardziej chodzi mi tylko o to żeby później nie była zbyt okrągła ) może mieć tendencje. Mojej siostry(bliźniaczki) dziewczynka ma 1,5 roku i waży 17 kg. jest okrąglutka mimo że nie je za dużo. Była karmiona sztucznie a mleka nigdy więcej nie jadła niż 150ml. dodam że ona nie zna smaku czekolady ani innych słodyczy poza chrupkami kukurydzinymi, serkami danio, jakimiś wafelkami. Przekąskę dostaje jedną dziennie.
dlatego ja póki co nie mam zamiaru podawać żadnych kaszek bo po co ją rozpychać więcej. Z resztą próbowałam ale nie chce jeść z łyżeczki, a w mleku jak dodałam to wypiła tylko 60ml
Kurcze, wcale nie wygląda na te 17kg....mary wysoka jest, ale nie wiem dokładnie ile ma wzrostu. Jak stanie przy mojej bratanicy co ma 2,5 latka to są prawie równe mogę pokazać zdjęcie.
moja siostra, Nikola i Ania