reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

No ja tez vit c na lyzeczce daje. Ale tego acidolacu jest dosc sporo wiec to by bylo kilka porzadnych lyzeczek i tu sie balam, ze jak tak bede wlewac to po pierwsze glowa zacznie krecic na boki, a po drugie zacznie sie krztusic - no i w efekcie wypije niewiele ;)

reklama
Dziewczyny dopomóżcie! :-D
Kupiłam acidolac baby - bo tego drugiego nie bylo. I teraz tam pisze ze rozpuscic w wodzie lub mleku. A ja co mam zrobic? Odmrozic mleko i wsypac to i dac z butli czy z lyzeczki, czy moze zmieszac z woda i dac z butli/lyzeczki? Z butli moze wszystkiego nie wypic... a lyzeczka boje sie wlewac do gardla...A wogole to w jakiej il mleka/wody rozpuscic ten proszek?

Edit: a wiec wyjelam sciagniete mleko i rozpuscilam w nim proszek, Joasia ze smakiem wypila cale i dopila jeszcze cyca ;-):-)
ja rozpuuszczam w jak najmniejszej ilości wody tzn wyspuję do kieliszka i zalewam wodą tak zeby przykryło (w ciepłej sie lepiej rozpuszcza) i podaję strzykawką

A ja przy okazji wizyty w przychodni z racji cytologii umówiłam odrazu Sonie na szczepienie w najbliższy pn tj dokładnie dzień po jej 4miesiecznicy :tak:

To będzie dopiero pierwsze szczepienie?
Dziewczyny jak Wy szczepiłyscie pierwsze szczepienie 6 tydzien, drugie 12 tydzien?
Bo ja przeciągałam troszkę pierwsze szczepienie 10 tydzien, drugie będzie miał 18 tydzien?

Royanna zdrówka dla Was wszystkich.
U mnie Oliwka ma biegunkę od wczoraj :( Dziś cały dzień na marchwiance, do tego taka marudna i tylko na rękach. Zastanawiam się skąd jej się to wzięło. Wczoraj rano dostala pierwszy raz trochę surwego jabłka, które działą rozluźniająco. Ale czy to to?? Mój syn przy każdym nowym ząbku miał rozwolnienie, ale kurcze wszytsko zwalam na te ząbki a ich jak nie było tak nie ma. Mam nadzieję że noc będzie w miarę spokojna. Do tego mała za mało przybiera na wadze - w przeciągu 4 tyg tylko 300g. Ale jej nie da się zmusic do jedzenia. Je po 60-70 co2,5-3 godz i to samo mleko.
może popróbuj podawać gęste siemie lniane? tak po 30-40 ml 2-3 razy dziennie

Alanek od piatku nie robil kupy! Ostatnio zrobil po 4 dniach, ale normalna, nie mial zatwardzenia. Od tamtej chwili sadzi smrodliwe baki i kupy brak. Baki to pewnie efekt podawanego zelaza. Boje sie, aby nie dostal zatwardzenia. Ale wlasciwie nawet nie próbował jeszcze dusic kupy...A biedulek ledwo zipie przez to zapalenie oskrzeli. Ma antybiotyk, robie inhalacje bo specjalnie kupilam nebulizator, a on tak strasznie kaszle.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
A czy wiecie co u Madziek i jej synusia?:confused:
On taki chorenki byl i w dodatku na intesywnej terapi:-( i nie wiem, czy on juz pozniej nie pisala, czy ja przeoczylam...

Dziewczyny dopomóżcie! :-D
Kupiłam acidolac baby - bo tego drugiego nie bylo. I teraz tam pisze ze rozpuscic w wodzie lub mleku. A ja co mam zrobic? Odmrozic mleko i wsypac to i dac z butli czy z lyzeczki, czy moze zmieszac z woda i dac z butli/lyzeczki? Z butli moze wszystkiego nie wypic... a lyzeczka boje sie wlewac do gardla...A wogole to w jakiej il mleka/wody rozpuscic ten proszek?

Edit: a wiec wyjelam sciagniete mleko i rozpuscilam w nim proszek, Joasia ze smakiem wypila cale i dopila jeszcze cyca ;-):-)
może głupie pytanie ale jak się rozmraża mleko?? w temp pokojowej czy do ciepłej wody?? a potem się je podgrzewa czy nie??
royanna tutaj dużo dzieci kup często nie robi więc się nie przejmuj i zdrowia dla Alanka

reklama
Alanek od piatku nie robil kupy! Ostatnio zrobil po 4 dniach, ale normalna, nie mial zatwardzenia. Od tamtej chwili sadzi smrodliwe baki i kupy brak. Baki to pewnie efekt podawanego zelaza. Boje sie, aby nie dostal zatwardzenia. Ale wlasciwie nawet nie próbował jeszcze dusic kupy...A biedulek ledwo zipie przez to zapalenie oskrzeli. Ma antybiotyk, robie inhalacje bo specjalnie kupilam nebulizator, a on tak strasznie kaszle.

Życzę zdrówka :-)

A czy wiecie co u Madziek i jej synusia?:confused:
On taki chorenki byl i w dodatku na intesywnej terapi:-( i nie wiem, czy on juz pozniej nie pisala, czy ja przeoczylam...

Też się martwię...ma któraś kontakt do niej?

może głupie pytanie ale jak się rozmraża mleko?? w temp pokojowej czy do ciepłej wody?? a potem się je podgrzewa czy nie??
royanna tutaj dużo dzieci kup często nie robi więc się nie przejmuj i zdrowia dla Alanka

Ja wkładam do ciepłej, ale nie gorącej wody. Mleko się rozmrozi, wtedy zmieniam wodę znów na ciepła zeby sie troche podgrzalo i przelewam z woreczka do butelki. ALe mleko jest raczej o temp pokojowej. Czytalam ze nie wolno gotowac, podgrzewac w mikrofalowce, wkladac do wrzatku i goracej wody oraz zostawiac zeby sie samo rozmrozilo. Musi to byc "ciepla kąpiel".

Do góry