reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

Czy skaza bialkowa to tylko miejscowe plamy, a AZP to na calym ciele? Pytam, bo Alanek mial do niedawna(jeszcze z miesiac temu) tylko czasem na twarzy krostki zlewajace sie w plamy. Teraz ma na twarzy w 3 miejscach-na kazdym policzku i czole) czerwone, suche plamy, bardzo brzdko wygladajace i nie chca one zejsc. Od dotyku sa bardziej zaczerwienione(np jak lezy na policzku). Sa suche, krosciate, szorstkie. Wygladaja jak liszaje jakies. Dr tylko za kazdym razem stwierdza: wrazliwiec...

reklama
No z tego co mi wiadomo to na całym ciele najczęściej. Są takie miejsca gdzie najczęściej pojawiają się plany, czyli: zgięcia łokci i kolan, dłonie, twarz, szyja, i owłosiona skóra, czyli brwi i najczęściej na główce taka jakby ciemieniucha, tylko bardzo brzydka. Podobno czasami przy azs coś się sączy z ran. U Pawełka akurat nic się nie sączy, ma tylko właśnie takie jakby liszaje.
Na szczęście udało nam się doprowadzić buzię Pawełka to dość dobrego stanu, mam nadzieję, że tak zostanie.

A, że lekarz mówi "wrażliwiec" to pewnie chodzi jej o to, że coś tak na niego działa, że ma podrażnienia. AZS to podobo reakcja organizmu na alergen, którym może być w zasadzie wszystko...

Piszę tyle ile wiem od lekarzy, z różnych książek i internetu, bo trochę się tym interesowałam jak dowiedziałam się , że Pawełek to ma. Nie jestem jednak ekspertem, ale mimo wszystko bym radziła obserwować dzieciaczki.

Aha,i Pawełek też ma zawsze bardziej czerwony policzek na którym leży. To się zaostrza od ciepła i podrażnień. Wystarczy, że zatrze lub jakoś przyciśnie mocniej policzek.

No i jeszcze jedna różnica. Skaza białkowa znika po zmianie mleka. AZS zostaje...

U nas AZS wzięło się ze skazy białkowej, którą lekarz zbyt późno zdiagnozował, ale o tym pisałam wyżej.

Olaf tez płacze przed spacerem przy unieraniu często chyba że, tak jak dziunka, nakarmię go przed ubieraniem to wtedy albo na spiocha ubieramy albo jest super zadowolony i nic mu nie przeszkadza. A jak niestety zacznie płakac to wtedy tylko smok go uspokaja :))))
Co do kapieli to może martiolinka twoja dzidzia po prostu nie lubi sie kąpać :)))

Witam Was serdecznie, mam pytanie do mam które szczepiły swoje dzieci szczepionką na rotawirus. Mój synek ma 3,5 miesiąca, miesiąc temu byl szczepiony rotarixem i Hexa 6w1, 2 tygodnie po szczepieniu zwiększyła sie ilośc kupek i do tego doszły zielonkawe i ze śluzem, teraz są 3 -4 kupki i jedna lub dwie trafią sie ze śluzem i zielonkawe - seledynowe, dodam ze mały karmiony jest wyłącznie piersią i do chwili obecnej podaje mu Doicoflor30, czy któraś z Was miala cos podobnego... pediatra mówi zeby sie nie przejmować, że to mozę być po szczepieniu. Za tydzień mamy isc na kolejne szczepienie na rotwirusy.... ( mały jest pogodny radosny do tej pory przybierał 1 kg/ mc teraz przybrał 600 g/m-c)
skoro nawet pediatra powiedziała, że może tak być po szczepieniu to ja bym odwlekła w czasie albo zrezygnowała z tego zupełnie. Takie reakcje niekoniecznie po rota może być, może być po hexie.

dziewczyny mam pytanie czy Wasze pociech robia kupke codziennie....chodzi mi o te zieci na modyfikowanym mleku bo ja odkąd wprowadzam po troszku co któres karmienie mleko modyfikowane zauwazyłam ze Mati robi kupke jedna na 2 dni ale za ta duza...czy powinno mnie to niepokoic....a moze mleko mu nie słuzy....

dziewczyny mam pytanie czy Wasze pociech robia kupke codziennie....chodzi mi o te zieci na modyfikowanym mleku bo ja odkąd wprowadzam po troszku co któres karmienie mleko modyfikowane zauwazyłam ze Mati robi kupke jedna na 2 dni ale za ta duza...czy powinno mnie to niepokoic....a moze mleko mu nie słuzy....

Helenka mój na cycku potrafil 5 dni nie robic, mysle ze 1 na dwa dni duza to nic niepokojącego.

reklama
dziewczyny ignas mial szczepienie na rota 2 dni temu i od tego czasu robi kupy mega smierdzace no jak szambo doslownie:baffled: czy to normalne? nie wspomne o bąkach po ktorych mam ochote uciec:baffled:

Do góry