reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

Moj nie ma kataru, ale codziennie musze mu jakas żabkę zlapac :-), zawsze uzywalam fridy, ale maly tak bardzo jej nie lubi, jak zaciagam powietrze. Moja mama dala mi taka zwykla gruszke i maly tak sie smieje jak mu nia żabki wyciagam i nie mam pojecia czemu mi tak robi, ale najwazniejsze ze skutkuje :laugh2:
moja ma tak samo. i jeszcze probuje ta gruszke do buzi zlapac. ja sie zblizam z gruszka do noska,a ona buzie szerooooko otwiera, haha. a fridy nie znosi

reklama
no i my po wizycie szczepieniowej synka ....
waga 6550g
obwod głowki 42.5
obwod klatki 43.5
1 wkłucie 1 pisk i cisza :) jestem dumna z synka ...

a wiec... maly malo przytyl ale powiedziala ze widocznie ma tak bo razem z mezem jestesmy budowy skromnej wiec i pewnie on po nas bedzie mial ale mamy przykaz dawania kaszki do jedzenia ... poczatkowo zeby byla rzadka a pozniej za jakis czas gesta nawet łyzka karmic moze przybierze ... i moze bedzie chcial wiecej jesc niz te 60ml...
w sumie pocieszyła mnie tym ze gorzej jak dziecko duzo wiecej je niz ze malo ... przynajmniej pozniej problemow nie ma z nadwaga ... katrenki wiem ze Twoja ma ten sam problem ... wiec moze wlasnie dawaj kaszki ciut do karmienia kazdego... albo co drugie np moze waga sie ruszy :) nastepna wizyta za 2 tyg... sprawdzenie wagi
a pozatym synek po szczepieniu jak nowo narodzony wlasnie lezy na macie i krzyczy do zabawek zeby sie ruszały chyba hehehe :)) ah ten moj Pawełek :)

oboze... jeszcze swinka ty to masz siły PODZIWIAM CIE !!!

ps. to narazie nie jedz swinki niech wyzdrowieje :D

Haha - podpisuje sie pod tym obiema rekami :-D

Joasia tez fridy nienawidzila-od razu ryk,ale teraz jak przez ostatnie dni uzywam jej kilka razy dziennie to sie przyzwyczaila i ladnie lezy lekko sie usmiechajc podczas tej "operacji";-):-D

no i my po wizycie szczepieniowej synka ....
waga 6550g
obwod głowki 42.5
obwod klatki 43.5
1 wkłucie 1 pisk i cisza :) jestem dumna z synka ...

a wiec... maly malo przytyl ale powiedziala ze widocznie ma tak bo razem z mezem jestesmy budowy skromnej wiec i pewnie on po nas bedzie mial ale mamy przykaz dawania kaszki do jedzenia ... poczatkowo zeby byla rzadka a pozniej za jakis czas gesta nawet łyzka karmic moze przybierze ... i moze bedzie chcial wiecej jesc niz te 60ml...
w sumie pocieszyła mnie tym ze gorzej jak dziecko duzo wiecej je niz ze malo ... przynajmniej pozniej problemow nie ma z nadwaga ... katrenki wiem ze Twoja ma ten sam problem ... wiec moze wlasnie dawaj kaszki ciut do karmienia kazdego... albo co drugie np moze waga sie ruszy :) nastepna wizyta za 2 tyg... sprawdzenie wagi
a pozatym synek po szczepieniu jak nowo narodzony wlasnie lezy na macie i krzyczy do zabawek zeby sie ruszały chyba hehehe :)) ah ten moj Pawełek :)

Super ze tak dobrze to zniosl :-)

Ale pielegniarka czy polozna? u mnie byla polozna po porodzie dwa razy a srodowiskowa pielegniarka zlapala mnie jak bylam na ważeniu z mała bo ma daleko zeby do mnie dojechac a musi odbebnic wizyte...

o wlasnie nie bedzie wizyty w piatek pielegniarki srodowiskowej bo jej cos wypadło i zrobila ze mna wywiad w przychodni :D wiec mam z glowy a pytala o to czy dziecko ma lozeczko swoje przybory pielęgnacyjne swoj pokój itp ... oceniaja warunki w jakim dziecko sie rozwija

reklama
kILOLEK z tą Twoją świnką to niezły ubaw:-D od razu ją skojarzyłam z daniem , które podbija forum:tak:coś mi tu śmierdzi:-D:-D:-D

hmm pisałam kilka postów wcześni8ej o cyrkach jakie Antek wyczynia w wózku , o płaczu w kąpieli , ale jakoś chyba przeoczyłyście:sorry2:Myslałąm , ze macie jakieś pomysły na nasze problemy:happy:

Do góry