reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

reklama
Madziek 3mam kciuki najważniejsze że już wiadomo co i wszystko idzie ku lepszemu!!!! nie załamuj się malutki szybciutko wróci do domu!!!!
Thea najważniejsze że malutki nie narzeka a że wygląda to niespecjalnie to nie szkodzi chwilę ponosi i będzie git

cześć! Czy są któreś z Waszych dzieciaczków mają już zęby? Albo mają oznaki zbliżających się? Bo moja od kilku dni potwornie marudzi, ślini sie okropnie, słabo śpi i rzuca głową przez sen na boki. I tak się zastanawiam, czy to oznaki ząbkowania?

Bardzo mozliwe, pierwsze objawy moga wystapic nawet kilka tyg przed wyrznieciem sie zabka, a poza tym jedynki moga pojawic sie od 5 miesiaca do 10. A u Was 5 lada dzien sie zacznie z tego co widze :tak::-)

cześć! Czy są któreś z Waszych dzieciaczków mają już zęby? Albo mają oznaki zbliżających się? Bo moja od kilku dni potwornie marudzi, ślini sie okropnie, słabo śpi i rzuca głową przez sen na boki. I tak się zastanawiam, czy to oznaki ząbkowania?

Mamy dokłądnie to samo :(, poniewaz niedawno chorowala bardzo sie balam ze to znowu to samo, ale nie, ewidentnie zeby - ulge jej przynosi ciumkanie schlodzonych gryzakow.

ufff, dzięki, uspokoiłyście mnie trochę:) W takim razie teraz muszę uzbroić się w cierpliwośc, i jakoś przeczekać te niewyspane noce... A na wszelki wypadek podpytam się pediatry, czy to już;-)

Madzia trzymaj sie i badz dzielna...

ja mam pytanie...od 3 dni staram sie wprowadzac małemu po troszke mleka modyfikowanego.... po jednym miał chyba kolki bo strasznie sie prezył i płaka, aha były jeszcze straszne ulewania-NAN.... teraz mamy Bebiko i mały kupy nie umie zrobic.... czy to mozliwe ze od zmiany czy mleko mu nie służy, no i jak mu pomóc.....
jutro chyba kupie ten bebilon comfort jak bede w wiekszym sklepie bo u nas nie było....

Madzia trzymaj sie i badz dzielna...

ja mam pytanie...od 3 dni staram sie wprowadzac małemu po troszke mleka modyfikowanego.... po jednym miał chyba kolki bo strasznie sie prezył i płaka, aha były jeszcze straszne ulewania-NAN.... teraz mamy Bebiko i mały kupy nie umie zrobic.... czy to mozliwe ze od zmiany czy mleko mu nie służy, no i jak mu pomóc.....
jutro chyba kupie ten bebilon comfort jak bede w wiekszym sklepie bo u nas nie było....

Nie wolno na wlsana reke zmieniac mleka, do tego nie wolno tego robic czesto bo mozna doprowadzic do duzych problemow zoladkowych. Polecam rozmowe z pediatra.

Nie wolno na wlsana reke zmieniac mleka, do tego nie wolno tego robic czesto bo mozna doprowadzic do duzych problemow zoladkowych. Polecam rozmowe z pediatra.
Ja zmieniałam sama, bo po pierwszym kupy mi się nie podobały, drugie strasznie się pieniło i dopiero Nan i mi i Zośce przypasił. Ale może rzeczywiście byłam nierozsądna, że tak na własną rękę :sorry:
Ale odnośnie kupy - bardzo możliwe, że to właśnie przez zmianę.

Ja zmieniałam sama, bo po pierwszym kupy mi się nie podobały, drugie strasznie się pieniło i dopiero Nan i mi i Zośce przypasił. Ale może rzeczywiście byłam nierozsądna, że tak na własną rękę :sorry:
Ale odnośnie kupy - bardzo możliwe, że to właśnie przez zmianę.

Ja za kazdym razem dzwonilam do pediatry - bebiko na Nan i Nan na Bebilon - tyle bylo zmian. Od 3 m-cy na Bebilonie i jest dobrze. (karmilam mieszanie przez 2 miesiace)

reklama
Ja karmię cyckiem i butlą od początku. Na początku Bebilonem zwykłym ale były smierdzące bąki i zmieniłąm na Comfort bąki śmierdzące były nadal. Mówiłam o tym pediatrze a on, że mam się cieszyć, że bąki są.........no ok ale nie w takiej ilości!!! I tak dotrwaliśmy do 2 msc, gdzie bąki były okropnie często i śmierdzące okrutnie. Pomyślałam sobie, ze my też mamy gazy ale nie w takiej ilości i męczą nas bardziej jak zjemy coś ciężkostrawnego, tym samym doszłam do wniosku, że dla małego mleko jest ciężkostrawne (ja miałam dietę). Poczytałam i byłam zdecydowana na Pepti. Poszlliśmy prywatnie do pediatry i on potwierdził moje przypuszczenia i zalecił Pepti.
Czasami matki intuicja jest bardziej trafna i ważniejsza niż lekarza! Dla mojego lekarza bąki powinny być i powinnam się z nich cieszyć, PALANT!
Teraz jest dobrze, bąki pojawiają się jak skuszę się np. na pączka....na spaghetti.......

Do góry