reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

ja tez bede szczepic na rota Zuzke zaszczepilam i nie zaluje jak nas raz zlapalo to u Zuzi skonczylo sie na tym ze raz zwymiotowala a ja z W przez trzy dni wymioty biegunka :sorry: co do pozostalych to bede szczepic ta zintegrowana ale bez pneumo i meningo bo to zostawiam na pozniej(po drugim roku zycia) Zuzie na pneumo zaszczepilam w ostatni piatek meningo czeka nas za miesiac

A wlasnie pytalas sie moze jaka jest skutecznosc tego szczepienia po 2 roku zycia? Taka sama jak szczepienie na pneumo w pierwszych miesiacach? Bo tez z checia odlozylabym to na pozniej - chociazby ze wzgledow finansowych.
A Julki to chyba juz mi nie zaszczepia skoro za chwile konczy 5 lat?

reklama
a dlaczego mieliby Ci nie zaszczepić Julki???

ja zdecydowałam się na skojarzoną i to wszystko, pneumo i meningo zostawiam na jedną dawkę:sorry:

a dlaczego mieliby Ci nie zaszczepić Julki???

ja zdecydowałam się na skojarzoną i to wszystko, pneumo i meningo zostawiam na jedną dawkę:sorry:

Bo nie wiem czy jest sens ja szczepic w tym wieku? Zastanawiam sie czy po prostu okres zagrozenia zachorowaniem na cos co wywoluja pneumokoki juz nie minal u niej?

ja byłam dziś na pierwszej wizycie u pediatry z Gają. Pediatra stwierdziła, że mała za wolno przybiera :szok: bo ma już 20 dni, a od wagi w dniu wypisu ze szpitala przybrała tylko 400g i to nie całe.... a powinna 200 tygodniowo...
ale nie zamierzam się przejmować, bo mała pogodna, spokojna, je kiedy chce i ile chce i ma łądne kupki, no to czym się przejmować :tak:
szczepienie wybrałam to na dwa wkłucia, za 60 zł.

Pediatra mnie pocieszała z tą szczepionką w szpitalu z rtęcią - że jak zjem np tuńczyka z puszki i nakarmię dziecko (albo jak miałam je w brzuszku), to mu podam więcej rtęci niż jest w tej szczepionce :szok::szok::eek::confused2:

ja byłam dziś na pierwszej wizycie u pediatry z Gają. Pediatra stwierdziła, że mała za wolno przybiera :szok: bo ma już 20 dni, a od wagi w dniu wypisu ze szpitala przybrała tylko 400g i to nie całe.... a powinna 200 tygodniowo...
ale nie zamierzam się przejmować, bo mała pogodna, spokojna, je kiedy chce i ile chce i ma łądne kupki, no to czym się przejmować :tak:
szczepienie wybrałam to na dwa wkłucia, za 60 zł.

Pediatra mnie pocieszała z tą szczepionką w szpitalu z rtęcią - że jak zjem np tuńczyka z puszki i nakarmię dziecko (albo jak miałam je w brzuszku), to mu podam więcej rtęci niż jest w tej szczepionce :szok::szok::eek::confused2:

Z tym przybieraniem to widocznie taka jej uroda :tak: pozniej nadrobi ;-)

Hmm...to moje dziecko jest narteciowane :tak: bo tyle puszek rybnych zjadlam w ciazy ze szok :shocked2::-D

a ja dziś byłam u pediatry i na usg bioderek. Kuba waży już 5kg. I to fajnie, ale z kolei z jednym bioderkiem coś nie jest do końca ok. Kazała szeroko pieluszkowac. Martwię sie:-(. Ktoś też tak miał???:-(

Mamulica moja przyjaciółka tak miała, pieluchowała 6 tygodni i było ok:tak: Wogóle to z tymi bioderkami u nas to paranoja, wczoraj na kontroli bylismy i kazała zrobic kontrole bioderek do 6 tygodnia i dodała zeby zadzwonic po nowym roku i sie zapisac, bo wtedy dopiero zapisy bedą:szok: To raczej bysmy sie nie wyrobili do 6 tygodnia:no: Zostaje prywatnie.
Julek przybrał równiutko 1kg od wypisu ze szpitala. Tyle ze on malutki byl i teraz wazy 3850:tak:

reklama
w moim pipidówku badanie bioderek można zrbić tylko prywatnie na kase chorych musiałaby jechać 50 km a badanie kosztuje 40zł więc na jedno wyjdzie
Wczoraj na wizycie polożna kazała szeroko pieluszkować tak zapobiegawczo

Do góry