reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

a jakies inne krople? jakis zamiennik?

wiesz poki nie dawalam gavisconu to dzialaly rewelacyjnie... az zastanawialam sie czy nie przestac i podawalam rzadziej... wiec dzialaja napewno, moze poprostu gaviscon jest za mocny?
nie wiem czy jeszcze cos mogliby mi przepisac bo angole nie bardzo sie pala do pomagania w jaki kolwiek sposob... musialam sie naprawde naprosic o ten gaviscon czy ten olejek na kupke :confused2:

reklama
ooo.a wlasnie chcialam ci napisac zebys moze mu podawala syropek na kupke....u nas on pomaga rewelacja....ale jak nie to slyszlam, ze 100ml wody z lyzeczka soku pomaranczowego, polozna mi mowila, ale sama nie probowalam...

no wlasnie pomagal tyle ze przy gavisconie nawet on nie daje rady....

z tym sokiem tez slyszalam ale jakos sie boje... :eek:

Klaudia, a może rumianek? Słaby napar ma działanie lekko przeczyszczające. Albo Nutriton z Polski zamiast środka, który podajesz. Ewentualnie sok jabłkowy lub marchwiowy, ale to chyba jeszcze trochę za wcześnie dla Twojego synusia. Z pomarańczowym bym nie eksperymentowała, bo cytrusy mogą wywołać alergię.

a Olaf też od dwóch 2 kupki nie robił, aż się boję jak zrobi!!! Pewnie Pójdzie "po pachy" - najgorzej jak wtedy w domu nie będziemy!!! :)
Ale podobno to jest wszystko ok i tak może być, jesli dobrze się czuje i nic mu się nie dzieje. Póki co nie panikuję :)))

haha, moja dzisiaj trzasnela taka kupke,ze nawet wlosy z tylu glowy miala upackane, jak zdejmowalam body. musialam organizowac awaryjna kapiel o 3 po poludniu, i to wlasnie byla kupa dwudniowa :laugh2:

Ale wam zazdroszczę takich zdrowych superkupsk :) u nas nie dość że 4-5 razy dziennie, to nieduże i pełne śluzu. Marzę o takiej musztardzie po pachy, znaczyło będzie że i jelitka dochodzą do siebie...

haha, moja dzisiaj trzasnela taka kupke,ze nawet wlosy z tylu glowy miala upackane, jak zdejmowalam body. musialam organizowac awaryjna kapiel o 3 po poludniu, i to wlasnie byla kupa dwudniowa :laugh2:

no ladnie ladnie, moj tylko po pachy potrafi sie zapackac :-D

a Olaf też od dwóch 2 kupki nie robił, aż się boję jak zrobi!!! Pewnie Pójdzie "po pachy" - najgorzej jak wtedy w domu nie będziemy!!! :)
Ale podobno to jest wszystko ok i tak może być, jesli dobrze się czuje i nic mu się nie dzieje. Póki co nie panikuję :)))

ja wlasnie czekam na 2 dniowa kupke - dzis powinna byc bo juz sie prezy coraz bardziej maluszek, a do tej pory mial juz 2 razy takie przerwy kupkowe po 2 dni :-) i zapewne po pachy bedzie :-D chyba ze na raty zrobi :tak:choc ostatnio po przerwie 2 dniowej mielismy 4 kupki z rzedu - dwie olbrzymie i dwie normalne - gdzie on to wszystko trzymal??? :cool:

reklama
U nas wieczor i noc masakra. Moja corka miala chyba wczoraj zly dzien. Caly czas marudna byla/ poplakiwala nie wiem dlaczego. Nic ja raczej nie bolalo ah pozniej w nocy budzila sie co chwile(albo mi sie tak wydawalo) marudzila. Padam na pysk :-:)-(

Do góry