reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

reklama
Jeremi odkąd Go dokarmiam, ma rzadziej kupki. Zwykle były 3-4 razy dziennie, a teraz jedna, dwie.. Dzisiaj jeszcze nie robił więc czekam z utęsknieniem:-D
Dziewczyny, wczoraj zmierzyłam małemu temperaturę i miał 36 stopni:eek: Do tego cały wilgotny jakiś był.. Osłabiony, ale od czego? Nie miał gorączki wcześniej.. Z czym to może być związane?

haha, moja dzisiaj trzasnela taka kupke,ze nawet wlosy z tylu glowy miala upackane, jak zdejmowalam body. musialam organizowac awaryjna kapiel o 3 po poludniu, i to wlasnie byla kupa dwudniowa :laugh2:
my dziś zrobiliśmy taką 2 dniówkę :)))) Oj pranie było! :-D
Jeremi odkąd Go dokarmiam, ma rzadziej kupki. Zwykle były 3-4 razy dziennie, a teraz jedna, dwie.. Dzisiaj jeszcze nie robił więc czekam z utęsknieniem:-D
Dziewczyny, wczoraj zmierzyłam małemu temperaturę i miał 36 stopni:eek: Do tego cały wilgotny jakiś był.. Osłabiony, ale od czego? Nie miał gorączki wcześniej.. Z czym to może być związane?
:szok: dziwne to! A mierzyłas jeszcze raz żeby potwierdzić?

U nas wieczor i noc masakra. Moja corka miala chyba wczoraj zly dzien. Caly czas marudna byla/ poplakiwala nie wiem dlaczego. Nic ja raczej nie bolalo ah pozniej w nocy budzila sie co chwile(albo mi sie tak wydawalo) marudzila. Padam na pysk :-:)-(

ilona u nas to samo, w nocy to sie chyba budzil co h:zawstydzona/y: tak mi sie wydaje przynajmniej:cool:

u nas problemy z kupka chyba tez juz sie unormowały-nie zapeszajac....
Bo Mati robi 2-3 dziennie ale takie jak maja być i co najwazniejsze juz bez bólu przy ich robieniu,nie wiem może to ten espumisan,który podajemy juz mesiac

A od kiedy 36 jest oslabieniem :sorry: Moja Julia ma od urodzenia 35,7 stopnia, lekarka powiedziala ze moze byc, tym bardziej ze mala biega, zamiast chodzic, jest wesola i wszedzie jej pelno :-D
A tu macie cytat ze strony:
zdrowie dziecka, ból i gorączka - ZdroweDzieci.pl - serwis ekspercki.
Prawidłowa temperatura ciała dzieci waha się w granicach od 36°C do 37°C

A u nas dzis bardzo zielona (nigdy takiej chyba nie widzialam) z duza iloscia sluzu kupa. na razie tylko jedna byla taka. I nie wiem co o tym myslec ...:confused2: choc zachowanie malej jest ok.

Dziunka a zjadłaś coś innego? Może u Twojej małej wychodzi alergia, która objawia się nie tylko już bólem brzuszka ale i właśnie śluzem w kupce. Podobno po 3 msc życia często u dzieci pojawiają się objawy, chociaż Ty już pisałaś, że mleka i przetworów mlecznych nie jesz. Jak byłam u pediatry babki kiedy mały był malutki kazała mi praktycznie jeść suchy chleb twierdząc, że to 3 msc dziecko może nie pokazywać, że jest alergiczne skórą itd tylko brzuszkiem i żeby jeść ostrożnie. U mojego małego za to jakieś krostki widoczne pod światłem się pojawiają, Broń Boże żeby to nie była alergia.

reklama
Jem jak zwykle to samo. Sniadania-chleb z wedlina, pasta rybna lub dzemem porzeczkowym czy jagodowym, na obiad gotowane lub pieczone miesko z ziemniaczkami lub jakies warzywa z makaronem (ostanio hitem sa brokuly :-D), a kolacji nie jem lub czasem tak jak sniadanie. W miedzyczasie podjadam banany i jablka. Juz nawet ciastek nie jem. Czasem zaszaleje ale to rzadko i ostatnio nie szalalam :-D

Do góry