reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

Po wiekszym zastanowieniu nie je co 2-3 godz ale tak co 1,5-2 h. Cos mi sie pokićkało, ale to dlatego ze nie zapisuje :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

reklama
Noo butelkowe mamy maja mase roznych specyfikow na ulewanie. A ja niestety nie :baffled: choc zastanawiam sie czy ie podawac kleiku, moze by jakos zmniejszylo sie to chlustanie?

gdzieś czytałam że można zamiast nutrionu podać kaszkę albo kleik nie jestem pewna ale musiałabyś doczytać
chyba natknęłam się na tą informację jak czytałam o rozszerzaniu diety

I potrafi robic cos takiego: wypije, rzygnie mi przez ramie i znowu szuka cyca :baffled:

wiem że to nie będzie budujące ale ..... w wielkim skrócie masz przerąbane:sorry2:

Michaśka jak po dwóch godzinach szuka flaszki to podaje wodę
bo jednak nutramigen jest tłustą i ciężką mieszanką więc muszę tak robić
no i mleczko dostaje co 3-4 godzinki

w nocy potrafi spać nawet do 7 godzin bez jedzenia i picia

jendak pamiętam że przy Martynce to było ciągłe dokarmianie co 2 godzinki bo za mało jadła i trzeba było walczyć o każdy gram do przodu
wtedy nie miałam tak dobrze jak teraz przy Michasi

Az mi sie wierzyc nie chce ze to nie refluks..
Co lekarz mówi? Że taki jej "urok" czy co?

No ze jest glodomorem, ze dobrze przybiera wiec nie mam sie martwic itd. wiesz, usg brzucha miala i nic nie wyszlo... ale pielegniarka byla zdziwiona ze doktor nie dala skierowan na jakies badania i powiedziala ze mam zrobic na wlasna reke. Ale skad ja mam wiedziec jakie :confused: no i moja pediatra jest jedna z najlepszych i w sumie jej ufam, ale teraz juz sama nie wiem...

No ze jest glodomorem, ze dobrze przybiera wiec nie mam sie martwic itd. wiesz, usg brzucha miala i nic nie wyszlo... ale pielegniarka byla zdziwiona ze doktor nie dala skierowan na jakies badania i powiedziala ze mam zrobic na wlasna reke. Ale skad ja mam wiedziec jakie :confused: no i moja pediatra jest jedna z najlepszych i w sumie jej ufam, ale teraz juz sama nie wiem...

Wiesz, moim skromnym zdaniem gdyby cała sprawa była tylko o to ze głodomór to inna byłaby historia... Ale pierwszy raz w życiu słysze o takim chlustaniu non stop które nie byłoby spowodowane refluksem... To przecież nie jest normalne wiec gdzies musi lezec powód... No powiedz sama... tak na chłopski rozum..? :confused:
Moze skonslutuj to z kimś jeszcze, albo zapytaj tej pielegniarki jakie badanie by na twoim miejscu zrobiła...
Nie chce cie nakrecac, tylko uważam że dziwne to wszystko...:baffled:

wiesz dziunka chyba poszłabym sprawdzić to jeszcze u innego lekarza
to troszkę przerażające że jesteście w jenym ciagłym zwracaniu i ulewaniu

pomyślcie jakie to jest męczące i nieprzyjemne dla takich maluszków:-(

dziunka wróciłam do Twoich postów napisałaś że wszystko jesz i małej nic nie jest
a może spróbuj jednak ograniczyć jedzenie bo przecież małej coś jest
karmisz piersią a mała wszystko zwraca czyli nie służy Jej
nie tylko podejrzewany sok

Ostatnia edycja:
reklama
No wiem dziewczyny...najgorsze sa wyjscia, wizyty u kogos...zawsze sie boje ze zaleje podloge. Tak chlusnela mi w restauracji na chrzcinach, dobrze ze nie w kosciele :szok:
No musze gdzies isc, ale tutejsi lekarze to same buce, jeden fajny i dobry doktor wyprowadzil sie do gdanska:baffled:

Do góry