reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

Refluks pęcherzowo-moczowodowy osz kurczę co jeszcze tych dzieci się może czepnąc. Życzę dużo zdrówka dla córeńki.
My jeszcze nie robiliśmy usg brzusia bo ta cholerna pogoda mnie przeraza. Po ostatnich usg bioderek złapaliśmy katar, z którym do teraz sie męczymy bo siedzi głęboko i niczym go wyjąc tylko spływa do gardła :-(
My po badaniu siuśków bo ten synuś w nocy taki niepsokojny. Siuśki wsio ok :-)Nadgorliwa ja kazałam jeszcze męzowi zrobic kreatyninę w moczu i elektrolity bo wyczytalam, ze pediatrzy często karzą to robic, babka w Synevo na męża jak na wariata sie patrzyla dziwiac sie po co to robic ale maz powiedzial, ze zona kazala i kropka. Jak sie potem na wynikach okazalo, ze nie ma norm od do, do wynikow, maz poszedl zapytac a oni mowia ze takie rzeczy sie okresla przy dobowej zbiorce moczu :-D:-D:-D:-D Myslalam, ze mnie udusi hehehehhe. Ale babka w rejestracji mogla mu to powiedziec, ze nie ma sensu bo to trzeba dobowy mocz :baffled: Jak zwykle ja nadgorliwa!
Usg bioderek robilismy juz jakis czas temu wyszlo ok, jedno niby cos tam ale w normie nawet w srodku normy parametrow a tutaj lekarz pediatra nam mowi, ze mu sie ono nie podoba, zeby pieluchowac. Tak wiec znowu musze jechac na usg gdzies indziej, znowu wydac pieniadze, bo nie bede pieluchowac za wczasu. Apropo jak sie pielu****e? Jedną tetrę wystarczy na pampka?
Apropo kupek my na butelce i cycku i u nas sa kupy co 6-7 dni, ale takie, ze miska z woda idzie w ruch :-D Ale ostatnio synek mnie zaskoczyl i 4 dnia zrobil, troszkę postękał i poszło, taka normalna rozmiarowo.
Apropo szalenstw nocnych mojego synka z tą niepsokojnością to juz sama nie wiem. On biedak wszystko przez sen, nawet jak jest glodny sie nie budzi tylko jest niespokojny, je na śpiąco itd. Juz sie zastanawiam, że my na Pepti i cycku moze mu nie wystarcza kalorycznością. Wczoraj po moim cycku zasną ale mialam je jak balony wiec ściągnęłam i dałam mu butlą z godzinkę spał jak aniołeczek ale po niej znowu niepsokojny moze to z głodu???

jeju ulenka raczej to jest niemozliwe ze po cycu i butli twoj synek jest glodny:baffled: ja tez zawsze mysle ze po butli 100ml po godzinie synek jest glodny bo przeciez wrzeszczy:baffled: ale moze jest zmeczony bo nie moze zasnac, albo ma ruchy jelit, moze u twojego synka wlasnie rychu jelit go denerwuja? gazy? moj tez w nocy je na spiocha co 3 godziny, potem klade go na plecki to za chiny nie zasnie, boksuje strasznie, nosek sobie trze, potem siup daje go na plecki i zasypia jak kamien, a przy okazji pierdziuszka pusci:tak: i spi jak aniolek do nastepnej butelki:tak:

ulenka tak sobie mysle, czy ty nie jestes za bardzo zestresowana?

Ostatnia edycja:
reklama
jeju ulenka raczej to jest niemozliwe ze po cycu i butli twoj synek jest glodny:baffled: ja tez zawsze mysle ze po butli 100ml po godzinie synek jest glodny bo przeciez wrzeszczy:baffled: ale moze jest zmeczony bo nie moze zasnac, albo ma ruchy jelit, moze u twojego synka wlasnie rychu jelit go denerwuja? gazy? moj tez w nocy je na spiocha co 3 godziny, potem klade go na plecki to za chiny nie zasnie, boksuje strasznie, nosek sobie trze, potem siup daje go na plecki i zasypia jak kamien, a przy okazji pierdziuszka pusci:tak: i spi jak aniolek do nastepnej butelki:tak:

ulenka tak sobie mysle, czy ty nie jestes za bardzo zestresowana?

Chyba nie za duzo, wczoraj pociumkal moją nabrzmialą piers z 4 minutki i usnął i ściągnęłam 80 ml. To chyba nie za duzo mu dałam jeśc. W dzien mi je cycki ale on nie sciąga do konca, odstawilismy nakladki na piersi i wczesniej mały przyzwyczajony był do mocniejszego ssania bo wiadomo nakładki a teraz tez tak ciągnie i się krztusi i za duzo powietrza połyka bo cycka possie z 8 min i sie kreci i wyma****e i jak go wezmę w gorę zaraz odbija. Potem juz nie chce cycka a butelkę a i owszem ale przewaznie daję mu 70 ml czasami zje mniej. Tak wiec myslę, że nie je za duzo. W nocy jak mu wczesniej dawalam cycka puszczal myslalam ze jest najedzonya le jak tylko go odkladalam ciumkal ze chce jesc.

Zestresowana??? Ależ skąd :-D

my dzisiaj byliśmy do szczepienia :)) mała troche płakała. mam nadzieje ze nie bedzie puchła ani miała gorączki. Ja też w końcu ide do gin bo jeszcze nie byłam, a chce żeby przepisał mi tabl bo jak tak alej pójdzie to szybko bede w ciąży :)) a tego nie chce :))

mała wazy 6580 g wiec sporo :)) jak na 2 miesiące :))
i tez się slini :))

Ulenka a moze twojemu synkowi przeszkadza cos co Ty jesz i dlatego jest niespokojny?? Podajesz mu jakas herbate?? Plantex albo koperkowa?? Przyczyn niespokojnego spania moze byc wiele. Moze gazy go mecza, albo brzuszek boli. Kurcze ciezka sprawa. A ma jakies inne dolegliwosci ??

Ostatnia edycja:
Pewnie gazy bo od małego ma problemy z brzuszkiem. Teraz je Pepti i zaczynamy 3 opakowanie, moze jest ciut lepiej, gazów mniej, mniej smierdzace. Jego nawet ruchy jelit denerwuja i męcza.

my dzisiaj byliśmy do szczepienia :)) mała troche płakała. mam nadzieje ze nie bedzie puchła ani miała gorączki. Ja też w końcu ide do gin bo jeszcze nie byłam, a chce żeby przepisał mi tabl bo jak tak alej pójdzie to szybko bede w ciąży :)) a tego nie chce :))

No BRAWO!!!! Moja Joasia majac dwa miesiace wazyla 6460g, a jak 2 miesiace i tydzien 6730g. Takze Twoja niuniu przescignela moja i chyba obejmujesz pierwsze miejsce wsrod dziewczynek :-D

Usg bioderek robilismy juz jakis czas temu wyszlo ok, jedno niby cos tam ale w normie nawet w srodku normy parametrow a tutaj lekarz pediatra nam mowi, ze mu sie ono nie podoba, zeby pieluchowac. Tak wiec znowu musze jechac na usg gdzies indziej, znowu wydac pieniadze, bo nie bede pieluchowac za wczasu. Apropo jak sie pielu****e? Jedną tetrę wystarczy na pampka?
???

Kochana tetra jest za cienka żeby to coś pomogło na bioderka :-(
Nam zalecono na pampersa zakładac 2 pieluchy , ale flanelowe, bo są grube i dziecko nożkami ich nie zwinie jak tetrę.

aj te wasze grubaski, prawde mowiac nie zazdroszcze dzwigania, bo mi kregoslup juz teraz wysiada, a moja kianka - niejadek raptem 4600 i 60 cm skonczywszy 3 miesiace; zmierzenie jej bardzo proste, bo od urodzenie uwielbia prostowac nozki

reklama

My też bylismy zaszczepić dziś małą (Hib)
A ma 2 miesiące 3 tygodnie i waży 5200 g :-D
Masakra jakie dzieci sa różne :-)

Takze Twoja niuniu przescignela moja i chyba obejmujesz pierwsze miejsce wsrod dziewczynek :-D

To my bierzemy udział w wyścigu , ale od końca :-D

aj te wasze grubaski, prawde mowiac nie zazdroszcze dzwigania, bo mi kregoslup juz teraz wysiada, a moja kianka - niejadek raptem 4600 i 60 cm skonczywszy 3 miesiace; zmierzenie jej bardzo proste, bo od urodzenie uwielbia prostowac nozki

A już myśłałam, że prócz synka Madziek nie ma mniejszego listopadowego dziecka od mojej Malwiny :-)

Do góry