reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

...
Słuchajcie
Czy zdażyło wam sie zeby dziecko mega ulało (nie wiem czy nei powinnam juz napisac chlusneło...?) bez powodu?
Nakarmiłam małą, odbiłam. odczekałam z 15min, ubrałam i w wozek na ogródek. Wszystko super. Godzine później kiedy ja rozbierałam i przewijałam nagle wypłyneło jej z buzi pełno takiego rozwodnionego mleczka - ale na maxa - szyjka, buźka, koszulka mokre i do zmiany :baffled:
Najdziwniejsze jest to ze mała zadowolona, uśmiechnieta, jakby sie nic nie stało... :shocked2::dry:
O co chodzi?
Zdarza jej sie to od 2 dni ale w takiej ilości to pierwszy raz :shocked2::no:

Dodam ze nigdy wczesniej nei miała problemu z ulewaniem... tzn mała struzka po odbiciu - to wszystko!

Pół godz później dałam jej herb zeby uzupełnic płyny - wciagneła na raz 80ml z czego z 20 ulała...
NAPRAWDE NIKT NIC NIE WIE NA TEN TEMAT? :shocked2:

reklama
Kurde pochwaliłam Malwine, że lepiej je, a dzis bylismy o 10 00 na szczepieniu (hib) i mała jest pierwszy raz w życiu marudna, jak ją biore do karmienia to jest całkowita masakra-teraz to nie chce jesc kompletnie :-(((
Jakims cudem wlalam w nią o 14 00: 80 ml, a teraz tylko 50 ml :((((
I spi jak zabita bidulka….

Nie ma gorączki, ale przy butli bardzooooo placze,az sie zanosi....
Co mam robić? Help !!!
Może czopek w pupę? Zaznaczam, że gorączki nie ma.

Mary może ulała to co miała w nadmiarze? Skoro jest zadowolona to nic jej nie jest. Piszesz, że też ulała te 20 ml herbatki z 80 ml może też za dużo jej dajesz. Nie wiem jakie ilości jej dajesz piciu ale ja daję swojemy z 30 ml pewnie więcej by wypił no ale po co. Przecież my też nie zapijamy się litrami na raz piciem. Jak pytałam się lekarza ile mam podawac piciu to jeden, że wcale skoro karmie cyckiem i butlą a drugi powiedział, że z 10 ml czy 20 ml. Mi się wydaje, że synek pewnie by wypił ze 100 ml bo on będzie ciumkał i nie wypluje ale ja nie podaję aż takich ilości.

Mary może ulała to co miała w nadmiarze? Skoro jest zadowolona to nic jej nie jest. Piszesz, że też ulała te 20 ml herbatki z 80 ml może też za dużo jej dajesz. Nie wiem jakie ilości jej dajesz piciu ale ja daję swojemy z 30 ml pewnie więcej by wypił no ale po co. Przecież my też nie zapijamy się litrami na raz piciem. Jak pytałam się lekarza ile mam podawac piciu to jeden, że wcale skoro karmie cyckiem i butlą a drugi powiedział, że z 10 ml czy 20 ml. Mi się wydaje, że synek pewnie by wypił ze 100 ml bo on będzie ciumkał i nie wypije ale ja nie podaję aż takich ilości.
Moze to byłoby wytłumaczenie gdyby nie fakt ze Sonia wyraźnie juz komunikuje kiedy chce i kiedy nie chce... a po tym dużym ulaniu kiedy pół godziny później dałam jej herbatke to wrecz sie na nią rzuciła... :dry:

NAPRAWDE NIKT NIC NIE WIE NA TEN TEMAT? :shocked2:
NAM PATRY NIE ULEWAŁ, ALE OSTATNIO W CIĄGU TYGODNIA Z DNIA NA DZIEŃ RZYGAŁ, ALE TAK JAK TY OPISUJESZ ULEWAŁ NA MAKSA I LEKARZ PRZEPISAŁ NAM BEBILON PEPTI 1 I ODPUKAĆ ŻADNEGO ULEWANIA/RZYGANIA.
to jest niby refluks i nie koniecznie dziecko ma go od urodzenia -podobno, bo tak czytałam.

Mary przypuszczam, że moglo sie jej jeszcze raz odbic po tej godzinie i dlatego taki klops...
Oby to tylko to...
Mam czarne mysli bo:
umawiałam sie z kims na kawe ale z racji tego ze maluszek wymiotował długo tą kawę odwlekałam az dostałam informacje ze juz wszystko OK. Kiedy dotarłam z Ł i małą na wspomnianą kawe(...) już siedząc przy niej dowiedziałam sie ze maluszek znowu zwraca... modle sie tylko zeby to nie było nic wirusowego...

NAM PATRY NIE ULEWAŁ, ALE OSTATNIO W CIĄGU TYGODNIA Z DNIA NA DZIEŃ RZYGAŁ, ALE TAK JAK TY OPISUJESZ ULEWAŁ NA MAKSA I LEKARZ PRZEPISAŁ NAM BEBILON PEPTI 1 I ODPUKAĆ ŻADNEGO ULEWANIA/RZYGANIA.
to jest niby refluks i nie koniecznie dziecko ma go od urodzenia -podobno, bo tak czytałam.
No mi sie właśnie wydawało ze refluks powinien pojawic sie od (prawie) samego początku... :dry: no i ze jesli nei było to nie będzie...
No nic, pozostaje mi obserwowac póki co...
Teraz jadła godzine temu i póki co jest spokój...

Ale jestem wściekła na te odwiedziny i kawe... - długo nie siedziałam i zmyłam sie czym predzej tym bardziej ze tez gości miałam w planie, no i niby blisko dzieciaczki nie siedziały ale dziwny zbieg okolicznosci..:dry:

reklama
Kurde pochwaliłam Malwine, że lepiej je, a dzis bylismy o 10 00 na szczepieniu (hib) i mała jest pierwszy raz w życiu marudna, jak ją biore do karmienia to jest całkowita masakra-teraz to nie chce jesc kompletnie :-(((
Jakims cudem wlalam w nią o 14 00: 80 ml, a teraz tylko 50 ml :((((
I spi jak zabita bidulka….

Nie ma gorączki, ale przy butli bardzooooo placze,az sie zanosi....
Co mam robić? Help !!!
Może czopek w pupę? Zaznaczam, że gorączki nie ma.
Olica
Moze organizm tak reaguje,.,, walczy z wirusami, tworzy przeciwciała czy co tam jeszcze,..
Tak na intuicje to starałabym sie jej podać coś do picia i jedno/max 2karmienia odpuściła... tzn zeby zjadla tyle ile chce nawet jesli to 50ml...
zobaczysz ze jutro juz bedzie dobrze... dzieciaczki róznie przeciez reagują
Poza tym(!) - może ją nózki bolą... czy gdzie tam to wkłucie miała... ja bym jej dała syropek przeciwbólowy - tutaj to Calpol :tak:

Do góry