reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

reklama
No i po wizycie. Mamy 2 miesiace i wazymy 6460 g :-) czyli zwolnilysmy - teraz to wyszlo 320g na tydzien. I urosla 5 cm w ciagu dwoch tyg :szok: zwolnila z tyciem a zaczela rosnac :-D Jesli chodzi o ciemiaczke to mamy 1x1,5 ale czy to dobrze czy zle to nie mam pojecia :baffled:
HOhohohoho to 360g wiecej od mojej na ten czas :tak:
A jak dluga jest?

Nie wiem. Jak urodzila sie to miala 59cm. Potem mierzyli juz ja od glowki do pupy pierwszy raz jak miala 10 dni i od tego czasu urosla niby 10,5 cm ale nie wiem bo ciuszki na 68 sa akurat.

A my jednak jutro idziemy na usg bioderek, bo będzie przyjmować najpierw zdrowe dzieci, a dopiero potem chore:-). Chociaż zastanawiam się czy uda mi się po tym lodzie zdradziecko ukrytym pod śniegiem bezkolizyjnie dojść do poradni. Ostatnio leżałam 4 razy:baffled::sorry2:. Jak się podnosiłam to moje dziecko chyba myślało że to zabawa w A KU KU bo się śmiał od ucha do ucha:baffled::-D

A my jednak jutro idziemy na usg bioderek, bo będzie przyjmować najpierw zdrowe dzieci, a dopiero potem chore:-). Chociaż zastanawiam się czy uda mi się po tym lodzie zdradziecko ukrytym pod śniegiem bezkolizyjnie dojść do poradni. Ostatnio leżałam 4 razy:baffled::sorry2:. Jak się podnosiłam to moje dziecko chyba myślało że to zabawa w A KU KU bo się śmiał od ucha do ucha:baffled::-D

moja by nie zauważyła moich upadków, bo jak tylko poczuje chłód, to zasypia ak kamień i budzi się dopiero w ciepłym :baffled::-)
no to uważaj na siebie!!

Uzywam tej wody wlasnie i stale ma katar.

U mnie nie ma takich supermarketow

Ja z kolei stosuje kropelki do nosa firmy Otrivim - i u nas bardzo dobrze sie sprawdzaja :) mozna je kupic w aptekach internetowych :tak:U nas to nie tyle katar co zatyka mu sie nosek jak cofa mu sie mleczko do buzki :-( zazwyczaj noca ma zapchany i wtedy mu zakraplam, ale w ciagu dnia po zmianie pieluszki tez co jakis czas dostaje po kropelce lub dwoch do noska na przeczyszczenie :tak:

reklama
Ja z kolei stosuje kropelki do nosa firmy Otrivim - i u nas bardzo dobrze sie sprawdzaja :) mozna je kupic w aptekach internetowych :tak:U nas to nie tyle katar co zatyka mu sie nosek jak cofa mu sie mleczko do buzki :-( zazwyczaj noca ma zapchany i wtedy mu zakraplam, ale w ciagu dnia po zmianie pieluszki tez co jakis czas dostaje po kropelce lub dwoch do noska na przeczyszczenie :tak:
Naszym utrapieniem jest nie katar ale kozy (czasem sucharki a czasem ciągutki) :tak::-D Ja nie wiem ze w ciągu doby ona potrafi całe pastwisko tam wyhodowac...

Do góry