reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

ja dziś właśnie po szczepieniu..
brdzo sie bałam..
no aale mała zniosła to dzielnie :tak: chwilkę zapłakała i za chwilę się śmiała...:-D
grzeczna dziewczynka....:tak:

a powiedzcie mi bo ja ominęłam termin ze szczepieniem na gruźlicę.. czy możn a jeszcze na to szczepić??czy już za późno?

reklama
Kurde , tak dokładnie nie wiem ile waży. Ale daję rękę uciąć że zwolnił, bo po ubrankach widzę że szłowych różnic nie ma:-p Choć z drugiej strony ja co 3 tyg jak do tej pory zmieniałam o rozmiar. Teraz nóżki są na 74, a reszta na 80. Nóżki niby mniejszy rozmiar no bo Kuba jeszcze podkurcza - wiadoomo- do raczkowania i siadania zostało jeszcze ciut czasu
to ja już nie narzekam na szybkość zmiany ciuszków my mamy niektóre na 62 a niektóre na 68

ja dziś właśnie po szczepieniu..
brdzo sie bałam..
no aale mała zniosła to dzielnie :tak: chwilkę zapłakała i za chwilę się śmiała...:-D
grzeczna dziewczynka....:tak:

a powiedzcie mi bo ja ominęłam termin ze szczepieniem na gruźlicę.. czy możn a jeszcze na to szczepić??czy już za późno?
To raczej na "Mamy z Irlandii" pytaj bo w co. Galway nie szczepia (z automatu)
Jesli chodzi o gruzlice to ja czekam na szczepionke nowej generacji - czyli za jakies 2-3 lata zanim bedzie dostepna :tak:
Jak mog;as ominac termin skoro teoretycznie powinna to dostac w szpitalu zaraz po ur?:confused:

dzis wieczor uslyszalam jak moj maly brzdac pochrapuje:szok:dostal kataru biedny a ja niewiem..oprocz psikania sprejem w nosek i wyciagania glutkow gruszkom..co moge wiecej zrobic aby mu ulzyc..nie chce zeby sie rozchorowal na calego:-(macie jakies pomysly ??co robicie z maluszkami jak katar maja??juz mi sie nie chce szperac i szukac choc juz widzialam ze te tematy byly..

ja jeszcze smaruję pod noskiem maścią majerankową, jest delikatna i łatwiej dziecku się przy niej oddycha.
A moja kuzynka kropi delikatnie ubranko dziecka olejkiem do inhalacji, żeby łatwiej się oddychało.

Dziewczyny, doradźcie proszę! Powinnam w piątek iść z Busiem na usg bioderek czy się to bioderko "wstawiło" w panewkę (wytworzyło sie jądro). Jak dziś tam zadzwoniłam to mnie poinformowała babka, że Pani dr przyjmie nas pomiędzy chorymi dziećmi(babka jest pediatrą). I teraz nie wiem czy iść czy odczekać, bo ponoć poradnia aż się trzęsie od ilosci chorych dzieci...
Dodam, że obie nóżki wyglądają identycznie, fałdki są równe w obu (ostatnio w lewej nóżce jeszcze nie było jądra w panewce czy jakoś tak:sorry2:)...
Co myślicie?

Dziewczyny, doradźcie proszę! Powinnam w piątek iść z Busiem na usg bioderek czy się to bioderko "wstawiło" w panewkę (wytworzyło sie jądro). Jak dziś tam zadzwoniłam to mnie poinformowała babka, że Pani dr przyjmie nas pomiędzy chorymi dziećmi(babka jest pediatrą). I teraz nie wiem czy iść czy odczekać, bo ponoć poradnia aż się trzęsie od ilosci chorych dzieci...
Dodam, że obie nóżki wyglądają identycznie, fałdki są równe w obu (ostatnio w lewej nóżce jeszcze nie było jądra w panewce czy jakoś tak:sorry2:)...
Co myślicie?

ja bym nie poszla... dla bioderka tydzień w te czy w te nie robi różnicy, a wirusowi wystarczy sekunda...

Cześć
Poszłam w końcu do kontroli z tą naszą wysypką do innej lekarki bo moja miała L4 i okazało się, że to atopowe zapalenie skóry :sad::sad:, dzisiaj byłam jeszcze u dermatologa i potwierdziła diagnozę, masakra tona maści i kremów i przeszliśmy wczoraj na nutramigen. Błażko nie chce jeść wygina się i pluje jakby truciznę pił,ale podobno po 2-3 dniach się przestawi, mam nadzieję, że po tych maściach mu przejdzie bo wczoraj miał już wysypkę na całym ciele i szorstką skórę jak papier ścierny, dzisiaj po 2 smarowaniach już skórka lepsza, byle do przodu :-( A jak wasze maluchy reagują na nutramigen??

Tak tez myslalam. Ha, moge byc lekarzem :-D No, ale nie ma co sie smiac i wspolczuje strasznie, przede wszystkim synkowi, bo to bardzo swedzi :-(

Sonie wczoraj ponownie trądzik zaatakował, no ale taaaak mocno że jeszcze czegoś takiego nie widziałam :-( bidulka... Już myslalam ze z głowy to mamy po spokój był od 2-3tyg a tu pac..
A dziś? Jak ręką odjął - pojedyńcze krostki zostały i szorstkawa skórka gdzie wczoraj wyglądała jakby się poparzyła na tej buzi...
Nie kumam czaczy... Lekarz powiedział ze do końca 2 m-ca powinno przejść a w necie znajduje informacje ze nawet do 4m-ca potrafi sie utrzymac.. dziadostwo jedne..:dry:

Biedna Sonia. U nas jest super czysto, tradzik zszedl z trzy tyg temu i mam nadzieje ze nie powroci :shocked2:

Co myślicie?

Jestem tego samego zdania co Iza.

reklama
my po szczepieniu 5w1 120zl
2 wklucia 2 wielkie wrzaski czerwona twarz i placz :-(
szkoda mi bulo synka poplakal chwilke przestal a jak ubieralam chyba se przypomnial bo bylo slychac zal w jego glosie
biedactwo tam mi szkoda sie jego zrobilo :(( :((

Do góry