reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

No wlasnie Mamulica Twoj synek zwolnil? Bo moja nic a nic i 400g przybiera co tydzien, zobaczymy jutro na wazeniu czy cos sie zmienilo... troche mnie to martwi bo ile mozna tyc, juz niektore bluzki sa szerokie ale raczki w rekawkach sie nie mieszcza :baffled:
Kurde , tak dokładnie nie wiem ile waży. Ale daję rękę uciąć że zwolnił, bo po ubrankach widzę że szłowych różnic nie ma:-p Choć z drugiej strony ja co 3 tyg jak do tej pory zmieniałam o rozmiar. Teraz nóżki są na 74, a reszta na 80. Nóżki niby mniejszy rozmiar no bo Kuba jeszcze podkurcza - wiadoomo- do raczkowania i siadania zostało jeszcze ciut czasu

reklama
Kurde , tak dokładnie nie wiem ile waży. Ale daję rękę uciąć że zwolnił, bo po ubrankach widzę że szłowych różnic nie ma:-p Choć z drugiej strony ja co 3 tyg jak do tej pory zmieniałam o rozmiar. Teraz nóżki są na 74, a reszta na 80. Nóżki niby mniejszy rozmiar no bo Kuba jeszcze podkurcza - wiadoomo- do raczkowania i siadania zostało jeszcze ciut czasu

Duzy :szok: My to na 68 ciuszki.

Cześć
Poszłam w końcu do kontroli z tą naszą wysypką do innej lekarki bo moja miała L4 i okazało się, że to atopowe zapalenie skóry :sad::sad:, dzisiaj byłam jeszcze u dermatologa i potwierdziła diagnozę, masakra tona maści i kremów i przeszliśmy wczoraj na nutramigen. Błażko nie chce jeść wygina się i pluje jakby truciznę pił,ale podobno po 2-3 dniach się przestawi, mam nadzieję, że po tych maściach mu przejdzie bo wczoraj miał już wysypkę na całym ciele i szorstką skórę jak papier ścierny, dzisiaj po 2 smarowaniach już skórka lepsza, byle do przodu :-( A jak wasze maluchy reagują na nutramigen??

Cześć
Poszłam w końcu do kontroli z tą naszą wysypką do innej lekarki bo moja miała L4 i okazało się, że to atopowe zapalenie skóry :sad::sad:, dzisiaj byłam jeszcze u dermatologa i potwierdziła diagnozę, masakra tona maści i kremów i przeszliśmy wczoraj na nutramigen. Błażko nie chce jeść wygina się i pluje jakby truciznę pił,ale podobno po 2-3 dniach się przestawi, mam nadzieję, że po tych maściach mu przejdzie bo wczoraj miał już wysypkę na całym ciele i szorstką skórę jak papier ścierny, dzisiaj po 2 smarowaniach już skórka lepsza, byle do przodu :-( A jak wasze maluchy reagują na nutramigen??
Ja zrezygnowałam z Nutramigenu po jednym dniu. Młode pluły, ryczały przy jedzeniu, krztusiły się...masakra! A co zjadły to zwracały. Do tego obrzydliwie cuchnąca biegunka. Normalnie mnie naciągało przy zmianie pieluchy :baffled:
Zmieniliśmy na Bebilon Pepti i jest ok :tak:

My dopiero próbujemy 1 dzień i właśnie zjadł przed chwilą 150, może mu spasuje.Doszłam do wniosku, że poczekam do piątku i jak nie będzie mu pasowało to poproszę o zmianę mleka.

Sonie wczoraj ponownie trądzik zaatakował, no ale taaaak mocno że jeszcze czegoś takiego nie widziałam :-( bidulka... Już myslalam ze z głowy to mamy po spokój był od 2-3tyg a tu pac..
A dziś? Jak ręką odjął - pojedyńcze krostki zostały i szorstkawa skórka gdzie wczoraj wyglądała jakby się poparzyła na tej buzi...
Nie kumam czaczy... Lekarz powiedział ze do końca 2 m-ca powinno przejść a w necie znajduje informacje ze nawet do 4m-ca potrafi sie utrzymac.. dziadostwo jedne..:dry:

reklama
Sonie wczoraj ponownie trądzik zaatakował, no ale taaaak mocno że jeszcze czegoś takiego nie widziałam :-( bidulka... Już myslalam ze z głowy to mamy po spokój był od 2-3tyg a tu pac..
A dziś? Jak ręką odjął - pojedyńcze krostki zostały i szorstkawa skórka gdzie wczoraj wyglądała jakby się poparzyła na tej buzi...
Nie kumam czaczy... Lekarz powiedział ze do końca 2 m-ca powinno przejść a w necie znajduje informacje ze nawet do 4m-ca potrafi sie utrzymac.. dziadostwo jedne..:dry:
ja w necie znalazłam informację - na jakimś forum mamy pisały- że nawet do roku się może utrzymywać
u nas to była sucha skóra, któa potem przechodziłą w otarcia, któe się rozkrwawiały :-( najgorzej było na pleckach bo koszulki się przyklejały do tych ranek :-(
a moje koleżanki synek miał suchą skórę która się nie rozkrwawiałą, ale za to miał jakby naderwane uszy, któe nie chciały mu się zagoić:baffled:

generelnie mogą być trzy rodzaje objawów:
- skórne - już opisałam,
- trawienne - zielone śluzowe kupy, kiepskie przybieranie na wadze
- oddechowe - częste choroby dróg oddechowych, kaszel niewiadomego pochodzenia, wreszcie astma..
no i najważniejsze - jak dziecko ma te objawy to to może ale nie musi być skaza białkowa - to może być alergia na coś innego - jajko, albo kot, albo kurz...
alergen ustala się eliminacyjnie.
maaasakra nie wyobrażam sobie takich ranek:( biedne dzieciaczki

Do góry