reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

kurcze ja sie zastanawiam jak to bedzie u mnie.... bo mieszkam na stancji i moja przychodnia jest na 2 koncu miasta i tam tez zameldowana jestem jeszcze u rodzicow i zastanawiam sie czy musze zapisac dziecko tam gdzie jest zameldowane czy tu gdzie teraz mieszkam ... musze sie dowiedziec bo moga chciec w szpitalu dane a nie wiem co mowic eh :| trzeba wczesniej meza chyba wyslac do przychodni niech popyta

Ja pamiętam, że wybierałam położną i pediatrę nawet ! wtedy, kiedy wybierałam lekarza pierwszego kontaktu...

reklama
kurcze ja sie zastanawiam jak to bedzie u mnie.... bo mieszkam na stancji i moja przychodnia jest na 2 koncu miasta i tam tez zameldowana jestem jeszcze u rodzicow i zastanawiam sie czy musze zapisac dziecko tam gdzie jest zameldowane czy tu gdzie teraz mieszkam ... musze sie dowiedziec bo moga chciec w szpitalu dane a nie wiem co mowic eh :| trzeba wczesniej meza chyba wyslac do przychodni niech popyta
teraz do przychodni nie ma rejonizacji, mozesz zapisać i siebie i dziecko gdzie tylko chcesz, na drugim końcu miasta tez, a i w sąsiednim tez nie powinno być problemu.

W Poznaniu jest kilka "położnianych" NZOZ, trzeba wybrac jeden (np na slowackiego 43 jest taki) i zapisac sie do poloznej. Daja numer tel i nalezy je powiadowmic po wyjsciu ze szpitala. Jesli chodzi o pediatre to wybiera sie osobno - ja wybralam na slowackiego 28a (to znaczy dostalam wypelniona karte ktora mamy uzupelnic o date urodzenia i imie i odniesc :) )
Czy Ty miejsce zamieszkania wybierałaś pod kątem odległości do szpitala i przychodni ? :-D:-D:-D

Czy Ty miejsce zamieszkania wybierałaś pod kątem odległości do szpitala i przychodni ? :-D:-D:-D

To sie nazywa miec farta nie :D, nawet mam biblioteke dla dzieci na slowackiego 30, apteke na slowackiego 32, kino amarant na slowackiego 15 (mniej wiecej), sklep w swojej kamienicy, sklep z rzeczami dla dzieciakow na placu asnyka (czyli na rogu) itd... no i Polna dwie przecznice dalej

No to dzis dopielismy sprawy z polozna. Super babka - doradzila jak sie przygotowac do porodu (masaze krocza), umowilysmy sie na ochrone krocza podczas porodu oraz na opieke nad malutka zraz po porodzie i przystawienie do cyca itd... jestem mega zadowolona i spokojna :) omówilysmy sprawy zwiazane ze znieczuleniem, moim przyjeciem do szpitala, pierwszymi godzinami po porodzie. Bosko, naprawde :)

Kurcze, a ja nadal nei umówiona :-( mąz miał zadzwonić ze 3 tygodnie temu ale nie wiem na co on czeka. Liczy chyba na to, ze jutro mu gin powie czy cc czy sn ale watpię.
W końcu nie zdążę do niej pojechać jak on będzie tak dzwonił

Passingby super, że dopięłaś juz wszystko z położną. A ile jej płacicie???
Ja jutro ze swoją mam się umówic na spotkanie, tez mi schodzi!!! ale jutro na 100% załatwiam sprawę :)
Kilolek nie czekaj na męża tylko bierz sprawy w swoje ręce :))))

Czesc dziewczyny a czy połozna musi przychodzic musze zgłaszac? Ja jestem min. po szkole pielegniarskiej potem studia prawnicza i stweirdizłam po pierwszym porodzie ze mi połozna nie potrzebna zeb przychodziła. Pediatre ma prywatnie.

Agamir - nie mam pojecia ale mam wrazenie ze ta jedna pierwsza wizyta jest obowiazkowa...

My ostatecznie placimy 700 zlotych, mialo byc dwa razy wiecej ale wczoraj okazalo sie ze pierwotnie propozycja obejmowala dwie panie polozne (czego nie zajarzylam). Ostatecznie sie zdecydowalismy na jedna, jesli porod pojdzie dobrze to moge wstawac do malej i nie potrzebuje pelnej opieki przez 3 dni (tak mysle), do tego umowilismy sie ze pani bedzie ze mna niezaleznie od tego czy danego dnia ma dyzur czy go nie ma. Dla mnie najwazneijsze ze to bardzo mila i kontaktowa dziewczyna

Ostatnia edycja:
reklama
Ja za 12 godz. opieke nad dzieckiem po porodzie płace 700 zł a Pani zajmuje sie mna i małym potem bede ja i maz moze byc az do wyjscia ze szpitala bo mamy prywatny pokoj więc nie jest zle . Za pokoj płace 300 za dobe ale warto bo pokoj z łazienka warunki super . Co do połoznej srodowiskowej to nikt mnie scigał ze nie zawołąlm a z małym u pediatry byłam juz po 4 tygodniach

Do góry