reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdrowie Naszych Dzieci

Priscilla ja dawałam lekarstwa Antosiowi strzykawka albo pipetą (zakraplaczeM) Wtedy miałam pewnośc ze dostal dawke jaka powinien.

reklama
maarta, ja dez syropy dawalam strzykawka, ale ostatnio Viki na widok strzykawki zamyka buzie i wykreca glowe w druga strone krzyczac przy tym w nieboglosy. 2 osoby to malo do utrzymania jej. No i na strzykawke wchodzi 5ml, a ja musze podac 200 ;-)

Dzieki dziewczyny za zyczonka, mam tylko nadzieje, ze nie wyladujemy w szpitalu :-(

Priscilla - życzę Ci, żeby malutka szybko wyzdrowiała i żebyście szybko zapomniały o tych wszystkich chorobach.

Priscilla a może zakup sobie buteleczkę do podawania lekarstw,
bo jeśli Vikusia wrzeszczy już na sam widok strzykawki to może na widok tej małej buteleczki nie będzie krzyczeć bo to coś innego i nowego będzie.
Widziałam taki w TESCO są po niecałe 12zł.

Priscilla trzymajcie sie, u nas tez wiecznie dzieciaki choruja bo Maks wszystko przynosi z przedszkola. Ja tez mam nadzieje ze jak juz sie na stale ociepli to sie polepszy maluchom. Od 5 dni Maja znow katarzy raz bialy raz przezroczysty a nawet zielony katar. I niby jest zdrowa bylismy u lekarza. No i wlasnie przedchwila maz pokazal mi przy myciu zabkow ze u Majki widac jej trojke gorna= biala kropke, wiec podejrzewm ze to przyczyna kataru.
Ach jeszcze jedno Priscilla masz zakaz podawania mleka sprawdz czy w Lacidofilu nie ma mleka bo albo w nim albo w Lakcid-dzie (nie wiem czy to dobrze odmienilam) jest mleczko. Nas lekarka ostrzegla, tylko nie wiem w ktorym jest to mleko.
Pamietam jak z Maksem wyladowalam w szpitalu przez biegunki, robili pelno badan i nic nie wykazalo po 4 dniach wyszlismy bo kupki doszly do normy. Lekarz kazal nam podawac kleiki, marchwianki jablka pieczone i paluszki słone, ryz itd..... no i pozniej byl problem bo mu sie pupa zapcala :szok:
To dziewczyny trzymajcie sie bedzie dobrze.

U nas z kazdym dniem jest gorzej. Od wczorajszego popoludnia malej doslownie co godzina-dwie tryska z pupci ogromna ilosc wody. Oczywiscie przelewa sie to wszystko przez pieluche. Najgorsze, ze na cholerstwo nie ma lekarstwa :-( :-( :-(

Rybcia, a na jakim dziale znajde te buteleczki? tam gdzie rzeczy dla dzieci?

reklama
Do góry