reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zdrowie Naszych Dzieci

Duzo zdrowka dla wszystkich malych choraskow!!!!!!
Ja Franka szczepilam gdy mial 12 tygodni.Kontakty z dziecmi ma od urodzenia.Basen,podworko wizyty u znajomych,kino,place zabaw itp....Moje dziecie nie mialo tej zimy nawet kataru :-)
Ale ze do roczku waszym maluszkom juz niedaleczko to mysle ze spoko mozna poczekac.

reklama
My też szczepimy, została nam już ostatnia dawka w grudniu tego roku. Pomyślałam sobie, że lepiej dmuchać na zimne, przedszkole nas na pewno nie ominie, a i z maluchami sie czasami widujemy i znajomi z przedszkolakami, wiec...
Trzymajcie sie wszyscy i zdrówka Wam życzymy, bo wiosna idzie i nie pora na chorowanie!!! :no: :-)
U nas tez katarek bywa jak zęby idą. Z tymi zębami, to w ogóle jest nieciekawie, najpierw idą przez pare lat, a potem sie psują przez resztę ;-)

Wiem,że któraś z was pisała o "kwaśnych" kupkach czy możecie przybliżyć ten temat?Z czym to jest związane,alergia czy co?Ja nie mam pojęcia żadnego na ten temat a wydaje mi się,że właśnie taką dziś zrobił Victor.

Vici "kwaśno" pachną często kupki alergików. Olo wcześniej robił takie kupki, ale od dłuższego czasu ich nie ma. Obserwuj Viktorka i dalszą "produkcję". Nie doszukuj się innych objawów zbyt prędko. Możesz zerknąć czy nie pojawił się śluz - takie oddzielne pasma najszęściej bezbarwne albo lekko podbarwione krwią. Mnie się wydaje, że to może być tylko reakcja na jakiś składnik i nie masz powodów do obaw.

Dzięki za wyjaśnienia,ja tam niezabardzo wiedziałam o co chodzi z tymi "kwaśnymi"kupkami i już wiem.Zrobił tylko jedną taką jak na razie.Rano była jedna bardzo twarda(cisnął ją strasznie) a apóźniej ta właśnie.Wydaje mi się,że to może być po tym całusku co tatuś mu dał.

a u nas chorobsko trwa dalej ...
michal dostal antybiotyk w koncu, ja ledwo zipie, z nosa mi leci ... i niestety nawet kamilka wczoraj goraczkowala ... dzisiaj jest ok wiec to moze tylko jakies zebiska lub cos ? zobaczymy jak bedzie jutro ...

dzieki :)
z kamilka dzisiaj juz spoko ... po goraczce ani sladu wiec to moze jakies zebiska ? jutro puszczam ja na dwor ... z michalem juz tez lepiej - katar wreszcie zniknal i maly juz nie goraczkuje - za 2 dni tez pojdzie na spacer (z opiekunka i mala) ... tylko ja jeszcze sie mecze ... gile ciagle po pas ... ale mam nadzieje ze na dniach bedzie lepiej :)

reklama
U nas Maks chory normalnie mam dosc znow zapalenie gardla osluchowo czysty tylko boli gardlo.Wieczorem mala goraczka.
Rano wizyta u lekarza i antybiotyk. Po podaniu drugiej dawki antybiotyku Maks wrocil do zywych :tak: ;-) :-D Caly dzien wariowaismy w domu, w co ja sie z nim niebawilam nawet w Malysza :tak: :tak: :tak: Poniezj rysowaie jajka wielkanocnego ukladnie puzzli. NOrmalnie wykonczona jestem Jak tylko maz wrocil to odrazu wskoczylam podprysznic i w pizamach siedze i czytam bb.:tak: :-D ;-)
Maja tez katarzysta ale czworki ma cale popuchniete wiec zobaczymy co nas czeka w nocy.

Do góry